Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΧρηστικάEπικαιροτηταΟλυμπία Οδός: «Νερό από τον αέρα» σε 11 χώρους στάθμευσης

Ολυμπία Οδός: «Νερό από τον αέρα» σε 11 χώρους στάθμευσης

Με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο αναβαθμίζει η Ολυμπία Οδός την ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς επεκτείνει την πρωτοποριακή υπηρεσία «Νερό από τον αέρα» σε άλλους 10 χώρους στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου. Ετσι, οι ταξιδιώτες θα μπορούν πλέον να έχουν δωρεάν φρέσκο, καθαρό, πόσιμο νερό που παράγεται από την υγρασία του αέρα, με τη βοήθεια του ήλιου, σε συνολικά 11 χώρους στάθμευσης κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.

​​Το σύστημα διαθέτει και ψύκτη, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εξασφαλίζει δροσερό νερό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μοναδική προϋπόθεση, όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι ο ταξιδιώτης να έχει μαζί του το παγούρι του, καθώς το μηχάνημα δεν προσφέρει πλαστικά μπουκάλια ή ποτήρια μίας χρήσης, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα απόβλητα.
Συγκεκριμένα, τα 10-12 λίτρα φρέσκου νερού που παράγονται από το κάθε σύστημα καθημερινά αντιστοιχούν συνολικά σε:
  • 330 λιγότερα πλαστικά μπουκάλια την ημέρα
  • 121.000 λιγότερα μπουκαλάκια τον χρόνο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών τα κτήρια των χώρων στάθμευσης που διαθέτουν εξοπλισμό για «Νερό από τον Αέρα» σημαίνονται με μία χαρακτηριστική γαλάζια σταγόνα.

Το μοναδικό έργο του είδους του στην Ελλάδα, αλλά και μια παγκόσμια πρωτοτυπία λόγω του συνδυασμού Hydropanel και ψύκτη, έχει επιτύχει τα παρακάτω σημαντικά αποτελέσματα:

– Ημερήσια παραγωγή έως 10 λίτρα πόσιμου και δροσερού νερού/ σύστημα.

– Υψηλής ποιότητας νερό, βάσει των αυστηρών οδηγιών των διεθνών οργανισμών

– EPA και FDA, καθώς και των ελέγχων του Γενικού Χημείου Κράτους.

– Άμεση παρακολούθηση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου νερού, μέσω της εφαρμογής SOURCE.

– Μείωση χρήσης πλαστικού, καθώς οι ταξιδιώτες δε χρειάζεται πλέον να αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού για να ξεδιψάσουν, αλλά χρησιμοποιούν τα δικά τους δοχεία.

– Μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με πλήρη ενεργειακή αυτονομία για την παραγωγή και την ψύξη του νερού, καθώς δεν απαιτείται η διασύνδεση σε κανένα δίκτυο, νερού ή ενέργειας.

Βρείτε τα 11 σημεία στο Διαδραστικό Χάρτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ