ΟΒΥΕ: Επιστολή στη ΔΕΔΑ σχετικά με την ΥΔΚΑ και το νομικό πλαίσιο

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ εστάλη σήμερα 1/11/2022 επιστολή στη  ΔΕΔΑ (ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ), αναφορικά με την Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης και τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, αλλά και όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, με σαφές αίτημα  την  εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Σημειώνεται ότι απεστάλησαν και αποσπάσματα ΦΕΚ.

Η επιστολή παρατίθεται και  υπογράφεται  από τον πρόεδρο και το γεν. γραμματέα, Δημήτρη Βαργιάμη & Παναγιώτη Παπαργύρη αντίστοιχα.

Η διοίκηση της ΟΒΥΕ τονίζει ότι συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων των αδειούχων εργολάβων υδραυλικών της χώρας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας προς την κατεύθυνση «προστασίας» των καταναλωτών.

Το περιεχόμενο της επιστολής

ΘΕΜΑ : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ (ΥΔΚΕ)

Κύριε Δ. Σύμβουλε, Μ. Τσάκα,

Κυρία  Πρόεδρε, Francesca Zanninotti,

Με την παρούσα  σας γνωστοποιείτε ότι η  έκδοση της ΥΔΚΕ(Υπεύθυνης Δήλωσης Καλής Εκτέλεσης),   είναι υποχρεωτική για όλες τις εργασίες 1ης και 2ης ειδικότητας(Π.Δ. 112/2012 ΑΡΘΡΟ 2),και υποχρεωτικά πρέπει,  να κατατίθεται στις αρμόδιες αρχές για τη σύνδεση των εγκαταστάσεων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας(ν. 4712/2020 αρ. 34).

Ειδικότερα,  στο πλαίσιο της προστασίας της «δημόσιας ασφάλειας», η ΟΒΥΕ αγωνίζεται  προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλέγμα ασφάλειας για τους καταναλωτές(νοικοκυριά), επιχειρήσεις, και γενικότερα στις κατασκευές, καθώς έχει λάβει αναφορές και ενημερώσεις μελών ότι στο φάκελο (τεχνική έκθεση) για τις συνδέσεις φυσικού αερίου που αναλαμβάνει η ΔΕΔΑ, δεν συμπεριλαμβάνεται η ΥΔΚΕ.

 Η ΟΒΥΕ με αίσθημα ευθύνης,  έναντι της κοινωνίας και της χώρας, με την παρούσας σας ενημερώνει ότι η κατάθεση της ΥΔΚΕ ισχύει σύμφωνα με τη νομοθεσία(Ν.4712/2020), αλλά και εφαρμόζεται τόσο από τις ΕΔΑ για τις συνδέσεις φυσικού αερίου, όσο και από τις κατά τόπους ΔΕΥΑ, όσον αφορά στα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγιεινή και η ασφαλή σύνδεση με τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας.

Ως εκ τούτων, παρακαλείσθε πολύ, όπως κινηθείτε σύμφωνα με το νόμο και να εφαρμοστούν τα προαναφερθέντα όσον αφορά στην υποχρεωτική κατάθεση της ΥΔΚΕ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΓΙΑΜΗΣ                                               

Ο Γ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Το Βραβείο Μεγαλύτερης Ανάπτυξης Πωλήσεων προϊόντων κλιματισμού Toshiba 2022 απονεμήθηκε στην AHI CARRIER EUROPE

Η AHI CARRIER EUROPE σημείωσε εξαιρετικά αποτελέσματα το 2022, με διψήφια αύξηση των πωλήσεων προϊόντων …

Τα Περιοδικά μας
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.