ΑρχικήΣυνδικαλιστικάΟΒΥΕ: Ημερίδα για τη δυναμική ανάκαμψη του κλάδου

ΟΒΥΕ: Ημερίδα για τη δυναμική ανάκαμψη του κλάδου

Με τη συμμετοχή δύο βασικών ομιλητών ιδιαίτερου επιστημονικού κύρους, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών διοργανώνει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στις 10:30 το πρωί, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Athens (στο 40ό χλμ. της Αττικής Οδού, στην Παιανία) ημερίδα που ενδιαφέρει απόλυτα τον κλάδο αλλά και τους καταναλωτές.
Η ατζέντα της ημερίδας περιλαμβάνει δύο βασικές ενότητες. Στην πρώτη, βασική ομιλήτρια θα είναι η κ. Κατερίνα Σφακιανάκη, φυσικός κτιριακού περιβάλλοντος και στέλεχος του τμήματος Μελετών Αναπτυξιακών Έργων του ΚΑΠΕ, η οποία θα μιλήσει σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και για το πώς μπορεί η εξοικονόμηση να γίνει μοχλός ανάπτυξης νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Στη δεύτερη ενότητα θα αναπτυχθεί ένα μείζον ζήτημα για τον κλάδο: η αδήλωτη επιχειρηματική – επαγγελματική δραστηριότητα. Ο γνωστός νομικός – εργατολόγος και πανεπιστημιακός κ. Αλέξης Μητρόπουλος θα αναφερθεί στις αιτίες, στα προβλήματα και στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.
Το πλήρες πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:
10:00 – 10:30 Προσέλευση
10:30 – 11:00 Έναρξη ημερίδας – Χαιρετισμοί

Ενότητα Α?: «Εξοικονόμηση ενέργειας – Νέα προϊόντα»
11:00 – 11:30 «Η Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτίρια, μοχλός ανάπτυξης νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων»
Κατερίνα Σφακιανάκη, φυσικός Κτιριακού Περιβάλλοντος, Τμήμα Μελετών Αναπτυξιακών Έργων, ΚΑΠΕ
11:30 – 12:00 «Ο ρόλος του υδραυλικού και οι δεξιότητές του για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και των κατοικιών»
Νικόλαος Σεκεριάδης, μηχανολόγος – μηχανικός, εκπαιδευτικός.
12:00 – 12: 20 Ερωτήσεις – Συζήτηση
12:20 – 12:40 Εκπρόσωποι εταιρειών – χορηγών για προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας
12:40 – 13:00 Διάλειμμα

Ενότητα Β?: «Αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα: Από τις αιτίες στην αντιμετώπιση»
13:00 – 13:30 «Η αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα στα χρόνια της κρίσης και οι τρόποι αντιμετώπισής της».
Αλέξης Μητρόπουλος, πανεπιστημιακός καθηγητής – εργατολόγος
13:30 – 14:00 Ερωτήσεις – Απαντήσεις
14:00 – 15:00 Τοποθετήσεις και προτάσεις
15:00 – 15:30 Συμπεράσματα από τον πρόεδρο της ΟΒΥΕ κ. Δημήτρη Βαργιάμη.
15:30 Ελαφρύ γεύμα προς ομιλητές και συνέδρους.
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας, εφόσον κατά την προσέλευσή τους δηλώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
Τη διοργάνωση της ημερίδας έχει αναλάβει η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» και χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά «Θερμοϋδραυλικός» και “Ecotec”.

Xορηγοί της ημερίδας

Την πρωτοβουλία της ΟΒΥΕ για την ημερίδα της 7ης Οκτωβρίου στηρίζουν οι εξής εταιρείες:

Μέγας χορηγός:
GRUNDFOS

Χρυσός χορηγός:
WILO

Αργυρός χορηγός:
LG BUSINESS SOLUTIONS

Χάλκινος χορηγός:
ΧΑΛΚΟΡ

Χορηγοί:
REFLEX
CALDA ENERGY
VIRAX
ELITETHERM
ALMEVA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ