REHAU ΜΟΝ. ΕΠΕ: Ένας όμιλος με ιστορία άνω των 70 ετών

Στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της Rehau Μον. ΕΠΕ βρίσκουν εφαρμογή στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και σε όλη την γκάμα της βιομηχανίας, παρέχοντας καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις με συστήματα για θέρμανση και ψύξη.

Ταυτότητα εταιρείας

Η Rehau είναι μια ανεξάρτητη οικογενειακή επιχείρηση, με ιστορία άνω των 70 ετών. Ιδρύθηκε στην ομώνυμη κωμόπολη Rehau της Γερμανίας το 1948, από τον Helmut Wagner, και δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή λύσεων από πολυμερή υλικά για την αυτοκινητοβιομηχανία, την οικοδομή, την επιπλοποιία και τον κλάδο των κουφωμάτων. Αναπτύχθηκε γρήγορα και σήμερα έχει παρουσία –με γραφεία πωλήσεων και εργοστάσια– σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη συνεχή επιτυχία της είναι το πάθος για σύγχρονα υλικά, τεχνολογίες και υπηρεσίες, η διαρκής δέσμευση προς τους υπαλλήλους και τους πελάτες της, η οικολογική ευθύνη και –πάνω απ’ όλα– το εργατικό δυναμικό των 20.000 υπαλλήλων σε όλο τον κόσμο που εργάζονται παθιασμένα και μοιράζονται δημιουργικές ιδέες, για να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα της εταιρείας παρέχουν προστιθέμενη αξία, κάνοντας τη ζωή πιο υγιεινή, ασφαλέστερη και πιο άνετη.

Στο ενεργητικό της εταιρείας παγκοσμίως, αλλά και σε ελληνικό έδαφος, συγκαταλέγεται ευρύ φάσμα έργων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή ή την ανακαίνιση κατοικιών, κτιρίων γραφείων, νοσοκομείων, τουριστικών καταλυμάτων, σχολικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, εμπορικών κέντρων, supermarket και αεροδρομίων, τα οποία λειτουργούν ως σημεία αναφοράς.

Η κατασκευή αλλά και η ανακαίνιση κτιρίων με χρήση συστημάτων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην περιστολή του κόστους κρίνεται άκρως αναγκαία. Εκεί στοχεύει η εταιρεία Rehau, παρέχοντας οικολογικές, βιώσιμες και οικονομικές λύσεις. Και αυτό το πετυχαίνει με τα πρωτοπόρα συστήματά της, αλλά και επενδύοντας σημαντικά σε τομείς όπως είναι η έρευνα, η ανάπτυξη και η καινοτομία.

Προσανατολισμένη πάντα στις ανάγκες των πελατών της και με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, διεξάγει έρευνες και αναπτύσσει νέα υλικά και νέες τεχνολογίες. Η εταιρεία Rehau βρίσκεται κοντά στους πελάτες της, οργανώνοντας σεμινάρια για θέματα προώθησης πωλήσεων, μάρκετινγκ ή λοιπών εμπορικών και τεχνικών θεμάτων. Με υψηλό το αίσθημα της ικανοποίησης του πελάτη της, η Rehau παρέχει διαρκώς υποστήριξη σε όλα τα στάδια, από την μελέτη μέχρι και την υλοποίηση, προσφέροντας πάντα άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις για τις κατασκευές.

Εγκαταστάσεις εταιρείας

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Rehau Mon. EΠΕ εδρεύει σε νέες εγκαταστάσεις. Το γραφείο πωλήσεων Αθηνών, που αποτελεί και την έδρα της εταιρείας, μεταφέρθηκε στο Κορωπί, ενώ η αποθήκη στην Κερατέα Αττικής. Τα νέα και σύγχρονα γραφεία παρέχουν στους εργαζόμενους ένα καλαίσθητο και λειτουργικό περιβάλλον εργασίας, που καλύπτει πλήρως τις επαγγελματικές ανάγκες. Η μετεγκατάσταση της εταιρείας αποτελεί στρατηγική απόφαση της διοίκησης του ομίλου στα πλαίσια γενικότερων διαδικασιών αναδιοργάνωσης και συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας και των θυγατρικών της.

Η εταιρεία διατηρεί, επίσης, ένα υποκατάστημα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και παράλληλα εξυπηρετεί και τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς.

Προϊόντα

Στην ελληνική αγορά τα προϊόντα Rehau βρίσκουν εφαρμογή κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και στη βιομηχανία. Στον κατασκευαστικό τομέα, η εταιρεία έχει αναπτύξει και τελειοποιήσει καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις με συστήματα για θέρμανση / ψύξη επιφανειών, για εγκαταστάσεις ύδρευσης, κτιριακής αποχέτευσης, γεωθερμίας και τηλεπικοινωνιών, για προφίλ συνθετικών παραθύρων και προσόψεων.

Στο βιομηχανικό τομέα, καλύπτει τις πιο υψηλές απαιτήσεις με την προηγμένη σχεδίαση και την εξαιρετική ποιότητα υλικών για προϊόντα επιπλοποιίας (με ταινίες περιθωρίου, συστήματα Roll Top, αρμοκάλυπτρα, μπάζες, υλικά επιφανειών), με ακουστικές λύσεις και με βιομηχανικούς σωλήνες.

Οι λύσεις που προσφέρει η Rehau στον τομέα της οικοδομής εστιάζονται κυρίως στα ακόλουθα συστήματα:

 

  1. i) Συστήματα θέρμανσης επιφανειών

Τα συστήματα θέρμανσης επιφανειών Rehau είναι ιδανικά για κάθε χρήση, είτε πρόκειται για νέα κατασκευή, είτε για ανακαίνιση, είτε για ειδικές εφαρμογές. Η ενδοδαπέδια θέρμανση δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για άνεση στο σπίτι, καθώς και για μια ευχάριστη και άνετη διαβίωση.

Σε συνδυασμό με την επιτοίχια θέρμανση και τη θέρμανση οροφής, επιτυγχάνονται τέλεια αποτελέσματα. Με τα συστήματα θέρμανσης / ψύξης, παράλληλα με την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας, προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια σε θέματα ποιότητας.

Οι σωλήνες της ενδοδαπέδιας θέρμανσης Rehau αποτελούνται από το υψηλής τεχνολογίας υλικό PE-Xa, που είναι 100% στεγανό, χάρη στην πολλαπλά εφαρμοσμένη τεχνολογία σύνδεσης.

Τα συστήματα θέρμανσης πλαισιώνουν καινοτόμα συστήματα αυτοματισμών, όπως το νέο και βελτιωμένο σύστημα Nea Smart 2.0, το οποίο επιτρέπει μεταξύ άλλων συντήρηση, ρύθμιση και έλεγχο της θερμοκρασίας χώρου απομακρυσμένα, καθώς επίσης και από υπολογιστικά-σχεδιαστικά προγράμματα για μελέτες, τα οποία καλύπτουν κάθε απαίτηση και ιδιαιτερότητα.

 

  1. ii) Σύστημα εγκατάστασης σωληνώσεων ύδρευσης

Το σύστημα εγκατάστασης πόσιμου νερού Rautitan προσφέρει την ιδανική λύση, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας σωλήνες και εξαρτήματα. Στη σημερινή εποχή, οι άνθρωποι, όντας συνειδητοποιημένοι σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, δίνουν ολοένα μεγαλύτερη αξία στο πόσιμο νερό, το οποίο πρέπει να πληροί τους κανόνες υγιεινής.

Η σειρά άκαμπτων και εύκαμπτων σωλήνων Rautitan, σε συνδυασμό με ένα εξελιγμένο σύστημα εξαρτημάτων (που είναι πλέον απαλλαγμένα και από μόλυβδο), καθώς και με την άριστη τεχνική σύνδεσης, παρέχουν την ιδανική λύση για ποιοτικό, καθαρό και πόσιμο νερό. Το σύστημα Rautitan αποτελεί εγγύηση για εγκατάσταση πόσιμου νερού σε όλον τον κόσμο εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας μακροπρόθεσμη αξιοπιστία, εύκολη εγκατάσταση, καθώς και προσαρμογή στους κανόνες υγιεινής.

 

iii) Συστήματα έξυπνων λύσεων

Πρόσφατα, στην γκάμα των προϊόντων μας προστέθηκε μια νέα κατηγορία έξυπνων λύσεων που εστιάζουν στο καθαρό πόσιμο νερό. Πρόκειται για:

 

  • Το σύστημα ελέγχου νερού Re.Guard, συνδεδεμένο στον κύριο σωλήνα νερού, που βοηθά στην ανίχνευση ακόμη και των μικρότερων διαρροών, καθώς επίσης και στην αποφυγή ζημιών στο σύστημα ύδρευσης.
  • Το σύστημα Re.Source, που προσφέρει υγιεινό νερό (κρύο ή ζεστό, ανθρακούχο και φιλτραρισμένο)με το πάτημα ενός κουμπιού.
  • Τα φίλτρα νερού Re.Fine, που ενισχύουν την υγιεινή και την ασφάλεια του πόσιμου νερού, απομακρύνοντας ακόμη και τα πιο μικρά ξένα σωματίδια και διασφαλίζοντας την καθαρότητά του, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν ολόκληρη την εγκατάσταση πόσιμου νερού.

 

  1. iv) Συστήματα κτιριακής ηχομονωτικής αποχέτευσης

Η Rehau παράγει σωλήνες και εξαρτήματα για εγκατάσταση κτιριακής αποχέτευσης. Το σύστημα Raupiano αποτελεί ένα εξαιρετικό σύστημα αποχέτευσης με εφαρμογή σε κατοικίες, ξενοδοχεία, σχολεία, νοσοκομεία ή κτίρια γραφείων. Προσφέρει άριστη ηχομόνωση, ευκολία στην εγκατάσταση και πυροπροστασία.

 

  1. v) Συστήματα γεωθερμίας

Με το σύστημα Raugeo, η Rehau προσφέρει πολλαπλές και υψηλού επιπέδου λύσεις για εγκατάσταση γεωθερμίας. Η γηγενής θερμότητα ή γεωθερμία είναι η ενέργεια που αποθηκεύεται στο έδαφος και αναδημιουργείται συνεχώς από το φως του ήλιου και από τη ροή θερμότητας από το βάθος της γης.

Η ενέργεια που βρίσκεται στο έδαφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών και εποχών του έτους, και είναι διαθέσιμη από βάθος 1,5m. Σε βάθος 10m επικρατεί όλο το χρόνο μια σταθερή –σχεδόν– θερμοκρασία 8-12°C.

Ο συνδυασμός με τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης / ψύξης αποτελεί την πλέον αποδοτική και οικονομική λύση θέρμανσης / ψύξης.

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Βράβευση της Χαλκόρ για την ανακύκλωση χαλκού και κραμάτων χαλκού στα “Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2020”

Η Χαλκόρ, τομέας σωλήνων χαλκού της ElvalHalcor διακρίθηκε για την υπεύθυνη πρακτική της σχετικά με …

Τα Περιοδικά μας