Δεξαμενή που σχεδίασε το 12ο Δημοτικό Χαλανδρίου, στα περσινά συμμετοχικά εργαστήρια.

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο «ξαναζωντανεύει» στο Δήμο Χαλανδρίου

Στην κατασκευή του πρώτου δικτύου μη πόσιμου νερού προχωρά η ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος αστικής καινοτομίας Cultural H.ID.RA.N.T., μέσω του οποίου θα «ζωντανέψει» το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο στην πόλη.

Μετά από 60 χρόνια εκτός λειτουργίας, το πολύτιμο νερό που κυλάει μέσα στο Αδριάνειο ξαναγίνεται προσβάσιμο στους κατοίκους του Χαλανδρίου για ποτιστικές και άλλες ανάγκες. Προερχόμενο από υδρομάστευση του υδροφόρου ορίζοντα τοπικά στο Χαλάνδρι, επαναχρησιμοποιείται με μία λογική κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πολύτιμου πόσιμου νερού και ενέργειας. Αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη και έχει συνολικό μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων. Και τα δύο τμήματα έχουν διακλαδώσεις, ενώ εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό επέκτασης του δικτύου μη πόσιμου νερού σε δεύτερη φάση και στο Χαλάνδρι και κατά μήκος του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο σύνολό του, το οποίο διαπερνάει 8 δήμους της Αττικής.

Συμπληρωματικά προγραμματίζεται η δημιουργία ενός δικτύου διανομής μη πόσιμου νερού με υδροφόρες του Δήμου Χαλανδρίου, σε κατοίκους του που δεν κατοικούν κοντά στο υπόγειο δίκτυο, με σκοπό, παράλληλα να συγκροτηθεί μια κοινότητα πολιτών για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την αξιοποίηση αυτού του νερού.

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Επέτειος 60 χρόνων ΟΒΥΕ: Η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή…. Συγκίνηση, υπερηφάνεια και ενότητα, τα διαχρονικά μηνύματα

“60 χρόνια ΟΒΥΕ, 60 χρόνια αγώνες, για να’ χουν οι υδραυλικοί, δουλειά μες στους αιώνες!” Τη …

Τα Περιοδικά μας