4η διεθνής έκθεση Verde.tec: 18-20 Μαρτίου 2022

H εφαρμογή των πράσινων τεχνολογιών, της κυκλικής οικονομίας και των smart cities είναι μονόδρομος!

Το κλίμα αλλάζει… Ειδικοί επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρείες και φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δίνουν λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η 4η διεθνής έκθεση Verde.tec, ώστε να υποδεχθεί και πάλι από κοντά, σε Covid-free συνθήκες, εκθέτες, συνέδρους και επισκέπτες. Η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, στο MEC Παιανίας.

Με την κλιματική αλλαγή να είναι εδώ και να επηρεάζει κάθε περιοχή του πλανήτη, η Verde.tec για τρεις ημέρες θα δώσει έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ίσως παγκόσμιου κινδύνου αυτή τη στιγμή.

Ο κόσμος των επιχειρήσεων, η βιομηχανία, ο τομέας του εμπορίου, ο τομέας της έρευνας, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημόσιοι οργανισμοί και –φυσικά– η πανεπιστημιακή κοινότητα θα δώσουν το «παρών», ώστε να αναδείξουν ό,τι νεότερο υπάρχει, να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν.

Γιατί η κλιματική κρίση απαιτεί άμεση δράση και εφαρμογή!

Forum και βραβεία

Στο δρόμο για το μακρόπνοο όραμα της κλιματικά ουδέτερης Ευρώπης έως το 2050, η συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο στο δημόσιο διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό, και με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το παράλληλο τριήμερο Verde.tec Forum θα προσφέρει το βήμα στους πρωταγωνιστές του κλάδου για ανταλλαγή επιστημονικής πληροφόρησης και τεχνογνωσίας μέσα από ημερίδες, σεμινάρια και workshop.

Παράλληλα, προετοιμάζονται και τα Greek Green Awards με στόχο να βραβεύσουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή των αποδεκτών των βραβείων να γίνεται από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Γιατί η δράση για το περιβάλλον είναι επιλογή ζωής!

Εκθέτες και επισκέπτες

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν ως εκθέτες Περιφέρειες, περιφερειακές ενώσεις δήμων, δήμοι, αναπτυξιακοί σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟ.Δ.Σ.Α., αυτοδιοικητικοί φορείς του εξωτερικού, καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

–           «Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & εξοικονόμηση ενέργειας».

–           «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

–           «Κατασκευές και επισκευές κτιρίων».

–           «Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων».

–           «Πράσινη» βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός».

–           «Υπηρεσίες & τεχνολογίες διαχείρισης εφοδιασμού».

–           «Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα».

Τη διεθνή έκθεση Verde.tec και το παράλληλο τριήμερο Verde.tec Forum επισκέπτονται:

–           Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί: Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιρειών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των μεταφορών και των logistics.

–           Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.

–           Αρχιτέκτονες.

–           Εργολήπτες.

–           Επενδυτές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

–           Μελετητές.

–           Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

–           Στελέχη από ξένες αντιπροσωπείες.

–           Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

Αιγίδες

H έκθεση έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Γραφείο στην Ελλάδα) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και των παρακάτω φορέων: ΚΕΔΕ, ΣΕΒ, ΤΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΒΕΑ, ΣΕΠΑΝ, ΠΕΣΕΔΕΠ, Ε.Ο.ΑΝ., ΚΑΠΕ, WTER, ΕΕΔΣΑ, ΠΑΣΕΠΠΕ, ΣΤΕΑΤ, HABIO, ΣΕΦ, ΣΠΕΦ, ΕΣΜΥΕ, ΣΕΓΜ, ΣΕΧΒ, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ-ECO, HELLABIOM, ΣΒΠΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Ε.Ι.ΠΑ.Κ., ΣΕΒΙΠΑ και ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Πενταετές πλάνο επενδύσεων από την Daikin Ευρώπης

Το «Fusion 25», ένα νέο στρατηγικό πλάνο επενδύσεων ύψους 840 εκατομμυρίων, το οποίο θα επιταχύνει …

Τα Περιοδικά μας