Αλέξανδρος Πικιός: «Προτεραιότητα της Heatovent Hellas είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι νέες τεχνολογίες»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Θ», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Heatovent Hellas κ. Αλέξανδρος Πικιός αναφέρεται σε όλα εκείνα τα στοιχεία που βοηθούν την εταιρεία να συνεχίζει την ανοδική πορεία στο χώρο της ηλεκτρικής θέρμανσης για πάνω από πενήντα χρόνια, με προϊόντα θέρμανσης χώρων, θέρμανσης νερού, κλιματισμού και εξαερισμού, όντας αποκλειστική αντιπρόσωπος της «Stiebel Eltron» για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο κ. Πικιός επισημαίνει τις πρακτικές που ακολουθεί η Heatovent Hellas όλο αυτό το διάστημα της στασιμότητας των επιχειρήσεων, παραμένοντας μια βιώσιμη επιχείρηση μέσα στη λαίλαπα της πανδημίας. Σε πείσμα των καιρών και με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της αγοράς, παρουσιάζει στην αγορά τη νέα compact σειρά των ταχυθερμαντήρων Stiebel Eltron DCE-X, DCE-S και DCE-C από 6 έως και 12kW.

– Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει την εταιρεία σας να πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια στην εγχώρια αγορά;

– Η «Heatovent Hellas» είναι μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που από την αρχή δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας. Αναπτύχθηκε με σταθερά βήματα, παραμένοντας πιστή στις αρχές και στις αξίες της, διαθέτοντας προϊόντα άριστης ποιότητας και παρέχοντας ευγενική και άμεση εξυπηρέτηση, με λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό η «Stiebel Eltron», η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών συστημάτων, μας εμπιστεύτηκε να την αντιπροσωπεύσουμε αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο. Κι έτσι συνδυάζονται η εγγυημένη ποιότητα των προϊόντων της «Stiebel Eltron» με την εγγύτητα που διατηρεί με τον πελάτη της η «Heatovent Hellas».

– Ποια είναι η φιλοσοφία της «Heatovent Hellas» όσον αφορά τη διάθεση προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον;

– Η φιλοσοφία μας είναι πάντα ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν έναν ισχυρό σύμμαχο στην καθημερινότητά μας.

Πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Εάν η σύγχρονη κοινωνία επιθυμεί να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, τότε τα λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον προϊόντα είναι αυτά που πρέπει να αποτελέσουν το κοινώς αποδεκτό πρότυπο.

Ευτυχώς η «Stiebel Eltron» εξέλιξε τις σύγχρονες τεχνολογίες και μας επιτρέπει να μπορούμε να απολαμβάνουμε στην καθημερινή μας ζωή προϊόντα σχεδιασμένα με γνώμονα την αποδοτική χρήση της ενέργειας και των πόρων.

– Δεδομένης της πανδημικής κρίσης, καθώς και των περιοριστικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, πώς διαχειρίζεστε την αναστολή των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων; Ποιες ήταν οι πρακτικές που ακολουθήσατε ούτως ώστε να παραμείνει η «Heatovent Hellas» βιώσιμη;

– Εδώ και αρκετούς μήνες, οι συνέπειες του κορονοϊού γίνονται αισθητές στην παγκόσμια οικονομία. Η μείωση παραγγελιών και προμηθειών συνεπάγεται επιβράδυνση ή ακόμα και αναστολή δραστηριοτήτων, με επιπτώσεις που απειλούν τη βιωσιμότητα των εταιρειών και πλήττουν χωρίς διάκριση όλες τις επιχειρήσεις, ακόμα κι αυτές που δεν είχαν προβλήματα.

Ωστόσο, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και οι πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης της «Heatovent Hellas» συνέβαλαν στην ανθεκτικότητά μας. Η ευελιξία και η ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων, καθώς και ο συντονισμός των προσπαθειών μας, είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχή αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Στην επιτυχία αυτή βασικό ρόλο έπαιξαν οι μακροπρόθεσμες σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν διαμορφωθεί με τους πελάτες μας, λόγω της άψογης εξυπηρέτησης και της παροχής προϊόντων ενός κορυφαίου brand μέσω ενός δικτύου αξιόλογων και εξειδικευμένων συνεργατών.

– Πώς πιστεύετε ότι θα διαμορφωθεί το μέλλον για τις εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου;

– Η κρίση Covid-19 σίγουρα θα μεταμορφώσει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις. Είναι πολύ πιθανό να τονώσει τομείς όπως είναι οι διαδικτυακές αγορές και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις οργανώνουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Μπορεί να τις ωθήσει να εξαρτώνται λιγότερο από ένα μικρό αριθμό μεγάλων προμηθευτών, αλλά να εμπιστεύονται ευέλικτες επιχειρήσεις με ποιοτικά brand. Όταν περάσει η κρίση της πανδημίας, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξετάσουν τις αλλαγές που έχουν κάνει και τα διδάγματα που έχουν αντλήσει, ώστε να τα συμπεριλάβουν στα νέα σχέδιά τους που θα υποστηρίξουν τη βιωσιμότητά τους.

– Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας και ποια στρατηγική ακολουθείτε για την αξιοποίησή του;

– Η στρατηγική που ακολουθεί μια επιχείρηση έχει ως σκοπό την προσαρμογή των ικανοτήτων της στο ανταγωνιστικό περιβάλλον, και αυτό επιτυγχάνεται με την απόκτηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. Η «Heatovent Hellas» έχει ως όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη και πιστεύει στην προτεραιότητα που έχουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το μέλλον. Παράλληλα επιδιώκει να έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και μια σημαντική θέση ανάμεσα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτρική θέρμανση, στη θέρμανση νερού και στον εξαερισμό.

– Ποια είναι τα νέα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία;

– Είναι οι νέες compact σειρές DCE-X, DCE-S και DCE-C των ταχυθερμαντήρων της «Stiebel Eltron», από 6 έως και 12kW, οι οποίοι παρέχουν άνετα ζεστό νερό όποτε αυτό χρειαστεί και στην κατάλληλη ποσότητα, δίνοντας έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην εξοικονόμηση του πολύτιμου νερού.

Οι συγκεκριμένοι ταχυθερμαντήρες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για μικρές και μεσαίες ποσότητες ζεστού νερού, όπως είναι αυτές που απαιτούνται για την κουζίνα, το ντους και το πλύσιμο των χεριών στο νιπτήρα. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τοπικής λύσης είναι ότι το ζεστό νερό είναι πάντα άμεσα διαθέσιμο και ότι αποτρέπονται οι πιθανές απώλειες στη γραμμή παροχής.

Οι νέοι compact στιγμιαίοι ταχυθερμαντήρες ζεσταίνουν μόνο την απαιτούμενη ποσότητα νερού χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια που πραγματικά χρειάζεται. Η τεχνολογία “made in Germany” είναι αξιόπιστη και ανθεκτική, και δε σταματάει ποτέ να εντυπωσιάζει.

Ποιο είναι το όραμά σας για την εταιρεία τα αμέσως επόμενα χρόνια και ποιο προβλέπεται να είναι το μέλλον της;

– Όραμα της «Heatovent Hellas» είναι να αποτελεί κορυφαίο σημείο αναφοράς στην ελληνική αγορά, με προϊόντα και λύσεις που να αναγνωρίζονται για την υψηλή τους ποιότητα, την αξιοπιστία, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία τους.

Με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη θα προβλέπει τις ανάγκες των πελατών προσφέροντάς τους διαφοροποιημένα ανταγωνιστικά προϊόντα που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξέλιξη του κλάδου.

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Κώστας Τραβασάρος (SOLAR HEAT EUROPE): «Η ηλιακή θερμότητα είναι κλειδί για την παραγωγή βιώσιμης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη στην Ευρώπη»

Ο πρόεδρος του «Solar Heat Europe» κ. Κώστας Τραβασάρος παρουσιάζει στο περιοδικό «Θερμοϋδραυλικός» τις πολυάριθμες …

Τα Περιοδικά μας