Αλλαγές στην ηγεσία της Siemens Ελλάδoς

Ο δρ. Βασίλης Χατζίκος (φωτό) αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Α.Ε. από την 1η Φεβρουαρίου 2022, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Country Head Digital Industries, διαδεχόμενος τον κ. Johann Goettler, o οποίος παραμένει Πρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.

Με πολυετή επαγγελματική παρουσία σε θέσεις διοίκησης, πωλήσεων και marketing στον κλάδο της τεχνολογίας μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και με σημαντικά ακαδημαϊκά επιτεύγματα, όπως είναι η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ομιλίες και δημοσιεύσεις σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά, ο δρ. Βασίλης Χατζίκος εντάχθηκε στο δυναμικό της Siemens Α.Ε. το 2016 αναλαμβάνοντας τη θέση του Business Unit Manager στο τμήμα Electrical Products και στη συνέχεια στο τμήμα Motion Control.

Από το Φεβρουάριο 2021 είναι επικεφαλής της Digital Industries στη Siemens Ελλάδος και ηγείται της προσπάθειας για μεταφορά τεχνολογικών λύσεων και καινοτομιών από το παγκόσμιο δίκτυο της Siemens στην Ελλάδα, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων και τη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας στο Industry 4.0.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο κ. Johann Goettler, από τη θέση του Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Οικονομικού Διευθυντή προώθησε με επιτυχία τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Siemens Ελλάδος, καθιστώντας την πρωτοπόρο εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα, στους τομείς των ψηφιακών επιχειρήσεων, των έξυπνων υποδομών και της ενέργειας.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Επέτειος 60 χρόνων ΟΒΥΕ: Η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή…. Συγκίνηση, υπερηφάνεια και ενότητα, τα διαχρονικά μηνύματα

“60 χρόνια ΟΒΥΕ, 60 χρόνια αγώνες, για να’ χουν οι υδραυλικοί, δουλειά μες στους αιώνες!” Τη …

Τα Περιοδικά μας