Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος (Caloria Α.Β.Ε.Ε.): «Πετυχαίνουμε επενδύοντας συνεχώς σε χρόνο, χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό»

 

Ο Managing Director της Caloria Α.Β.Ε.Ε. εκφράζει το όραμά του για την επόμενη μέρα μίας από τις πλέον επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο των προϊόντων θέρμανσης, εστιάζοντας στην υψηλή τεχνογνωσία και στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της.

Συνέντευξη στη Γεωργία Μολώση (έντυπο τεύχος Δεκεμβρίου 2021)

Ταυτισμένη με το φημισμένο ιταλικό οίκο Riello, τον οποίο εκπροσωπεί στην Ελλάδα από το 1960, η Caloria Α.Β.Ε.Ε. έχει συνδέσει το όνομά της με πολύ μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα. Όπως τονίζει ο Managing Director της εταιρείας κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Θερμοϋδραυλικός»,  στόχος της Caloria Α.Β.Ε.Ε. είναι η τεχνολογική πρωτοπορία με έμφαση στις βιώσιμες «καθαρές» λύσεις και «όπλο» της οι συνεχείς επενδύσεις σε χρόνο και χρήμα, για την απόλυτη ικανοποίηση όχι μόνο των πελατών της, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού της, στο οποίο οφείλει τη διαρκή ανέλιξή της.

– Κύριε Αναγνωστόπουλε, ποια είναι η διαδρομή της Caloria ΑΒΕΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών προϊόντων θέρμανσης στην Ελλάδα;

– Η Caloria Α.Β.Ε.Ε. με τη σημερινή της νομική μορφή ιδρύθηκε από τους Ευθύμιο Αναγνωστόπουλο και Ιωάννη Παπαδημητρίου το μακρινό 1976. Η συνεργασία των δύο μηχανολόγων έφερε τη μετεξέλιξη των επιχειρήσεων «Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος» & «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟ Ο.Ε.», οι πρώτες δραστηριότητες της οποίας χρονολογούνται το 1958.

Διαθέτουμε πολυετή πείρα στο χώρο της θέρμανσης και της καύσης γενικότερα, και κατατασσόμαστε σταθερά στους πρωτοπόρους τόσο σε τεχνογνωσία όσο και σε πωλήσεις προϊόντων θέρμανσης και βιομηχανικής καύσης στην εγχώρια αγορά.

Η ανθρώπινη προσέγγιση με την οποία αντιμετωπίζουμε τους συνεργάτες και το πελατολόγιό μας μαζί με την υψηλή αξιοπιστία των προϊόντων που προσφέρουμε, και η υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας με τη συνεχή τεχνική εκπαίδευση που προσφέρουμε σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (τεχνικούς καυστήρων, μηχανικούς, λεβητοποιούς και εγκαταστάτες) αποτελούσαν πάντα το κριτήριο της επιτυχημένης μας διαδρομής όλα αυτά τα χρόνια. Η αμεσότητα και η διαθεσιμότητά μας σε προϊόντα, ανταλλακτικά, καθώς και στην τεχνική υποστήριξη αυτών, συνάδει με το όνομα που έχουμε στην αγορά.

– Με ποια κριτήρια επέλεξαν οι ιδρυτές της εταιρείας τον ιταλικό οίκο Riello το 1960 και ποια ήταν τα πρώτα προϊόντα που λάνσαραν στην ελληνική αγορά;

– Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν εκείνη την εποχή με ηλεκτρομηχανολογικές, εμπορικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις. Έκανε τον ηλεκτροφωτισμό της νήσου Κάσσου, του γηπέδου του Διαγόρα στη Ρόδο, τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις πολλών εκκοκκιστηρίων στην επαρχία, καθώς και νοσοκομείων.

Σε ένα έργο προέκυψε η ανάγκη προμήθειας ενός καυστήρα μαζούτ. Οι ιδρυτές της εταιρείας ήρθαν τότε σε επαφή με δύο – τρεις διαφορετικούς οίκους. Βάσει του τρόπου που αντιμετωπίστηκε η ζήτησή τους, της τεχνικής υποστήριξης και της ανθρώπινης προσέγγισης που λάβανε, και τελικά βασιζόμενοι στο ένστικτό τους, επέλεξαν να αρχίσουν συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Riello. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε σήμερα ότι η επιλογή τους ήταν η πλέον σοφή!

Τα πρώτα προϊόντα που λανσαρίστηκαν τη δεκαετία του ’60, εφόσον κάλυπταν απολύτως τις βιοτεχνικές ανάγκες της αγοράς τότε, ήταν οι περίφημες «γουρούνες», καυστήρες μαζούτ μέσης ισχύος. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν ακόμη κάποιοι από αυτούς τους καυστήρες εν λειτουργία σε φούρνους –μπορείτε να καταλάβετε γιατί έγιναν τόσο αγαπητοί από την αγορά. Σήμερα, στις μουσειακές εκθέσεις που διατηρούμε στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, εκθέτουμε δείγματα αυτής της σειράς.

– Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς hydrogen ready 20% λεβήτων αερίου και πότε υπολογίζετε ότι η γενιά αυτή θα είναι σε θέση να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς;

– Η ευρωπαϊκή αγορά έχει βάλει στόχο να στραφεί τα επόμενα χρόνια στο υδρογόνο και να αρχίσει να το εισάγει στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου έως το 2025. Ήδη η Δ.Ε.Π.Α. προγραμματίζει επενδύσεις για να προετοιμάσει το δίκτυο διανομής της ώστε να μπορεί να υποδεχτεί έως και 20% μείγμα υδρογόνου σε αυτό.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Caloria, σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Riello, έχει μόλις παρουσιάσει στην αγορά ένα νέο μοντέλο, τον αναβαθμισμένο λέβητα συμπύκνωσης νέας γενιάς START που είναι hydrogen ready 20%, έχει δηλαδή σχεδιαστεί για να λειτουργεί και με μείγματα φυσικού αερίου – υδρογόνου έως και 20%, εισάγοντάς μας από σήμερα σε αυτή τη νέα τεχνολογία.

Στα πλαίσια της σταδιακής απεξάρτησης από τους υδρογονάνθρακες βάσει των ευρωπαϊκών Οδηγιών, αυτά τα μηχανήματα θα αποτελούν στο άμεσο μέλλον τη μοναδική επιλογή στο είδος τους.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιήσει στο μέγιστο τις ανάγκες άνεσης του χρήστη, χρησιμοποιώντας κορυφαία τεχνολογία και πετυχαίνοντας σε ύψιστο βαθμό, για τα δεδομένα της αγοράς, το συνδυασμό τεχνολογίας και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Αν συνυπολογίσουμε και το ελκυστικό κόστος απόκτησης αυτού του νέου λέβητα, τότε έχουμε την πλέον σύγχρονη λύση στον τομέα της οικιακής θέρμανσης. Ο κόσμος θέλει να του παρέχεται η δυνατότητα να επενδύσει σε τεχνολογία αιχμής, αλλά αυτή χρειάζεται να είναι προσιτή ώστε να μπορεί να την αποκτήσει…

– Μέχρι το 2030 θα καταργηθούν σταδιακά οι καυστήρες πετρελαίου. Ποια τεχνολογία θέρμανσης εκτιμάτε ότι θα είναι η επικρατέστερη τότε;

– Η τεχνολογία θέρμανσης οδηγείται από τις γενικότερες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. Οδηγούμαστε σε πιο «καθαρές / πράσινες» λύσεις από άποψη ενεργειακού αποτυπώματος. Βλέπουμε λοιπόν από τη μία μεριά τη στροφή της τεχνολογίας προς την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Η δυσκολία με την ηλεκτρική ενέργεια είναι η αποθήκευσή της, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν τη χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό βλέπουμε και μία στροφή προς το υδρογόνο. Το υδρογόνο σήμερα η επιστήμη το αντιλαμβάνεται σαν μπαταρία, σαν ένα μέσο αποθήκευσης ενέργειας.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η τεχνολογία θέρμανσης θα κινηθεί προς τους δύο αυτούς πυλώνες, το υδρογόνο και τον ηλεκτρισμό, για να επιτευχθεί η απαιτούμενη ενεργειακή ισορροπία και να μπορούν να αντισταθμιστούν οι ενεργειακές ανάγκες της αγοράς. Η μία τεχνολογία αποτελεί τη βάση στήριξης της άλλης και αντιστρόφως, οπότε θα συνυπάρξουν και θα αναπτυχθούν ως οι πιο «καθαρές» λύσεις για το περιβάλλον.

– Ποια είναι τα μεγαλύτερα έργα που έχει διεκπεραιώσει η Caloria ΑΒΕΕ μέχρι σήμερα;

– Ως εταιρεία έχουμε προσηλωθεί εδώ και δεκαετίες σε ένα συγκεκριμένο σκοπό: τη θέρμανση και ειδικότερα την καύση. Η αγορά μάς αναγνωρίζει ως την κατεξοχήν καταρτισμένη εταιρεία πάνω στον τομέα της καύσης όλων των καυσίμων και για όλες τις πιθανές χρήσεις.

Συνεχώς προσφέρουμε λύσεις και προϊόντα σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας, σε συνεργασία με όλους τους καταξιωμένους Έλληνες κατασκευαστές λεβήτων (νερού, υπέρθερμου νερού, ατμού και ατμογεννητριών), και στηρίζουμε τη βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγική βάση της χώρας μας.

Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, τα τυροκομεία, οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι ναυτιλιακές εταιρείες, οι παραγωγές αλουμινίου, τα καθαριστήρια, τα αποτεφρωτήρια, οι μονάδες αφαλάτωσης και οι χωματερές είναι ένα δείγμα αυτών.

Τα περισσότερα νοσοκομεία (ιδιωτικά και κρατικά) όλης της επικράτειας χρησιμοποιούν καυστήρες του οίκου Riello για τις ανάγκες τους. Μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες ανά την Ελλάδα μάς εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν τους καυστήρες και συστοιχίες λεβήτων συμπύκνωσης του οίκου Riello.

Η Βουλή των Ελλήνων, το Γενικό Επιτελείο στου Παπάγου, διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, κολυμβητήρια και κλειστά γυμναστήρια συγκαταλέγονται στα διεκπεραιωμένα έργα που μας εμπιστεύτηκαν και χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας για τις ανάγκες τους. Αποφεύγω να χρησιμοποιήσω συγκεκριμένα ονόματα στις παραπάνω κατηγορίες γιατί θα παραλείψω πολλά, μια και σίγουρα δεν επαρκεί ο διαθέσιμος χώρος για την πλήρη λίστα των έργων μας…

– Δεδομένης της ανησυχίας για την ένταση και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ποιες τεχνολογίες μελετώνται σήμερα στο διάσημο «Ερευνητικό Κέντρο Καύσης» του οίκου Riello στην Ιταλία; Περιμένουμε κάποια νέα πρόταση;

– Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής απασχολούν όλους μας, πόσο δε έναν από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογία καύσης. Το «Ερευνητικό Κέντρο Καύσης» του οίκου Riello στην Ιταλία, ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στον κόσμο, βρίσκεται συνεχώς σε διαδικασία εξέλιξης προϊόντων και τεχνολογιών καύσης· όμως δεν δύναμαι να σας αποκαλύψω περισσότερα επ’ αυτών για την ώρα. Μπορώ απλώς να σας πω ότι μελετώνται και εξετάζονται λύσεις και τρόποι μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων και συγχρόνως αύξησης του βαθμού απόδοσής τους. Θα είστε από τους πρώτους που θα σας παρουσιάσουμε τις νέες εξελίξεις την κατάλληλη στιγμή…

Ήδη σας παρουσίασα το λέβητα συμπύκνωσης νέας γενιάς START που είναι hydrogen ready 20%, και που αρχίσαμε το πλασάρισμά του στην ελληνική αγορά τον προηγούμενο μήνα.

– Ποιο είναι το δυναμικό της Caloria ΑΒΕΕ σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό και ποια είναι η μέθοδος οργάνωσης, λειτουργίας και ανάπτυξης που ακολουθείτε;

– Η Caloria δεν είναι απλώς μια επιχείρηση· είναι μια οικογένεια, μια εταιρεία και μια αγάπη. Υπάρχουν πολλοί που εργάζονται εδώ σήμερα, που οι γονείς τους εργάζονταν στην εταιρεία από την ίδρυσή της, το 1958. Σήμερα η «ομάδα της Caloria» απαρτίζεται από 30 πεπειραμένους ανθρώπους, ο καθένας στο αντικείμενό του, και συνεχώς μεγαλώνει γιατί θέλουμε να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις.

Επενδύουμε διαρκώς σε χρόνο και χρήμα, όχι μόνο για την ικανοποίηση των πελατών μας, αλλά και για τη δημιουργία συνθηκών εργασίας για την ομάδα μας. Υποστηρίζουμε τους ανθρώπους μας ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους και να διατηρήσουν μία σταθερότητα σε αυτή την ταραχώδη εποχή που έχουμε βρεθεί.

Παρέχουμε στους ανθρώπους μας ψυχική και συναισθηματική υποστήριξη, σωματική υποστήριξη μέσω bodywork / μασάζ, καθώς και έναν ολοκληρωμένο χώρο άσκησης σε κλειστό γυμναστήριο στους ιδιόκτητους χώρους της Caloria, το οποίο περιλαμβάνει τραμπολίνο, πίστες skateboard, τραπέζια πινγκ-πονγκ, μπιλιάρδο και επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι.

Η ομάδα μας επίσης έχει την πολυτέλεια να αγωνίζεται στα γήπεδα μπάσκετ και τένις της εταιρείας, και όλοι αυτοί οι χώροι συνεχώς αναβαθμίζονται. Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι το θερμοκήπιό μας, ώστε να τρέφουμε υγιεινά και με μη γενετικά τροποποιημένες τροφές τις οικογένειες της ομάδας μας.

Εμείς εδώ στην Caloria πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στο πιο σημαντικό προϊόν που διαθέτουμε: το προσωπικό μας! Πιστεύουμε ότι η δημιουργία μιας οικονομικά σταθερής και υγιούς εταιρείας απαιτεί τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και μιας μακροχρόνιας συναισθηματικής σταθερότητας για όλους μας. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Άλλωστε, μια εταιρεία είναι τόσο καλή όσο και οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν…

– Διοργανώνετε κάθε χρόνο σεμινάρια επιμόρφωσης και τεχνικής εκπαίδευσης πάνω στα προϊόντα που διαθέτετε στην αγορά. Με ποιο σκεπτικό αποφασίσατε τη διεξαγωγή τους; Αφορούν μόνο το προσωπικό σας;

– Ένας βασικός λόγος που η εταιρεία μας βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους οργανισμούς που σχετίζονται με τη θέρμανση στην Ελλάδα είναι ότι συνεχώς αναπτύσσουμε ένα αίσθημα οικειότητας ανάμεσα στους πελάτες / συνεργάτες μας και στα προϊόντα μας.

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από αρκετές δεκαετίες, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση και συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στα διάφορα τεχνικά ζητήματα του τεχνικού κόσμου, κι έτσι έχουμε αναπτύξει σεμινάρια που καλύπτουν όλο το φάσμα των προϊόντων μας, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των συνεργατών μας. Όσο περισσότερη εκπαίδευση και γνώσεις παρέχεις στους συνεργάτες που επιλέγεις, τόσο αυξάνεται η οικειότητά τους με τα προϊόντα που προσφέρεις στην αγορά.

– Θεωρείτε ικανοποιητικό το επίπεδο της τεχνικής εκπαίδευσης που παρέχεται σήμερα στη χώρα μας από τα κρατικά ιδρύματα;

– Το θέμα της εκπαίδευσης είναι αρκετά πολύπλοκο. Ξεκινάει από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και ακόμα νωρίτερα από την οικογένεια. Δυστυχώς δεν έχουμε διδαχτεί πως πραγματικά μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας.

Έτσι, απλά μαθαίνουμε τα παιδιά μας να εκτελούν κάτι μηχανικά γιατί απλά έτσι υφίσταται, και κάπου εκεί χάνεται το πάθος τους για τη ζωή και η ατομικότητά τους. Τα περισσότερα παιδιά τελειώνουν μία συγκεκριμένη σχολή μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τους γονείς τους. Και πολλά μπορεί ακόμα και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα πεδίο που ήταν το όνειρο των γονιών τους ή γιατί τους είπαν ότι σε αυτό το επάγγελμα θα βρουν δουλειά και θα βγάλουν περισσότερα χρήματα.

Όμως χωρίς πάθος για τον τομέα που πρόκειται να εργαστούν, τα πράγματα γίνονται δύσκολα… Λίγα είναι τα παιδιά που πραγματικά θα αψηφήσουν την οποιαδήποτε πίεση και θα ακολουθήσουν πραγματικά το δρόμο της καρδιάς τους στον εργασιακό τομέα. Αυτοί οι άνθρωποι όμως είναι που πραγματικά θα ευδοκιμήσουν εργασιακά, και όχι μόνο. Έτσι λίγοι είναι και οι δάσκαλοι και καθηγητές που θέλουν να εμπνεύσουν τους μαθητές τους με το πάθος τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι τεχνικές κρατικές σχολές έχουν υποβαθμιστεί σε ένα ρόλο απλά ολοκλήρωσης των σπουδών για το πτυχίο. Αυτά που διδάσκονται εκεί είναι τις περισσότερες φορές τεχνολογία του ’70 και του ’80. Βέβαια, υπάρχουν πολλές λαμπρές εξαιρέσεις, τόσο σε καθηγητές που αγαπούν πραγματικά το έργο που έχουν αναλάβει να επιτελούν, όσο και σε μαθητές που ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν να δημιουργήσουν στη ζωή τους.

Οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν και συμβάλλουν μερικές φορές στην αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνουν ανιδιοτελώς, στηρίζοντας με υλικό και τεχνογνωσία τις σχολές και τους καθηγητές που έχουν πάθος και όρεξη να βοηθήσουν τους μαθητές τους να εντρυφήσουν στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Ο δρόμος αυτός δεν είναι πάντα ανοιχτός για τέτοιου είδους συνεργίες, μια και υπάρχει συναλλαγή με το Δημόσιο που δεν είναι πάντα εύκολη.

– Η συγκυρία είναι δύσκολη και απρόβλεπτη: υγειονομικά μέτρα, αυξήσεις τιμών σε ναύλα κοντέινερ, καύσιμα και πρώτες ύλες, ακρίβεια, πληθωρισμός. Με ποιον τρόπο έχει επηρεαστεί η δραστηριότητά σας;

– Η ταραχώδης εποχή που ζούμε πιστεύω ότι επηρεάζει τον καθένα μας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Γι’ αυτό και επενδύουμε πολύ στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εργασίας και υποστηρίζουμε τους ανθρώπους της ομάδας μας, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους και να διατηρήσουν μία σταθερότητα.

Είναι πολλά τα εμπόδια με τα οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι ως κοινωνία την τελευταία δεκαετία, αλλά κάθε εμπόδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε σαν φρένο είτε σαν μία ευκαιρία. Όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις. Έχω μάθει να ψάχνω να βρω τη θετική πλευρά που υπάρχει σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας, και επενδύω σε αυτή.

Παντού γύρω μας υπάρχουν ευκαιρίες, αρκεί κανείς να είναι ανοιχτός να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα γύρω του, για να τις δει. Αποδεχόμενοι και αντιμετωπίζοντας τους φόβους μέσα μας, μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Γιατί όλοι φοβόμαστε κάτι.

Το ίδιο ισχύει για τις εταιρείες, γιατί και αυτές αποτελούν οντότητες. Όλοι επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον, αλλά πιστεύω ότι αυτό που τελικά διαφοροποιεί τα πράγματα, είναι το πώς το αντιμετωπίζουμε.

Οι δραστηριότητές μας επηρεάστηκαν μεν αρχικά, αλλά σύντομα ανακάμψαμε. Επενδύσαμε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, στην υποστήριξή του ώστε να νιώθει ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Και αυτό έκανε τη διαφορά.

Χρειάζεται να αναπτύξουμε το αίσθημα ασφάλειας πρώτα μέσα μας, και μετά στην εταιρεία μας. Αυτό είναι που δημιουργεί χώρο στην ικανότητα διαυγούς πρόβλεψης, και με ευελιξία μπορούν να παρθούν αποφάσεις πρόληψης.

– Τι σχεδιάζετε για την επόμενη μέρα της Caloria ΑΒΕΕ; Σκεφτήκατε ποτέ –ή σκέφτεστε για το μέλλον– να συνεργαστείτε και με άλλους ξένους οίκους εκτός από τον οίκο Riello με τον οποίο έχει ταυτιστεί η εταιρεία σας;

– Σκέψεις για το αύριο πάντα υπάρχουν. Τίποτα στον κόσμο που ζούμε δεν παραμένει στάσιμο και αμετακίνητο. Και η εταιρεία μας δεν πρόκειται να επαναπαυτεί και να θεωρήσει ότι υπάρχουν δεδομένες καταστάσεις. Είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν νέες συνεργασίες. Αλλά όταν αυτό συμβεί, τα κριτήρια θα είναι αντίστοιχα υψηλά με αυτά που έχουμε θέσει στην 60ετή διαδρομή μας με τον οίκο Riello. Προϋπόθεση αποτελεί το να πρόκειται για αντικείμενο άμεσα συμπληρωματικό σε αυτά που ήδη προσφέρουμε στην αγορά. Δεν θα συμβιβαστούμε σε κάτι λιγότερο από αυτό.

Ελέγξτε επίσης

Σωτήριος Κατσιμίχας (Θερμογκάζ Α.Ε.): «Ευελπιστούμε ότι σε δύο χρόνια οι αντλίες θερμότητας θα έχουν φτάσει (ίσως και ξεπεράσει) τους λέβητες σε τζίρο, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή που θα θέσει άλλο ένα ορόσημο στην ιστορία μας»

Για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο των ενεργειακών συστημάτων, αλλά και για την πορεία και …

Τα Περιοδικά μας