ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.: «Στην ερώτηση γιατί να μας επιλέξετε, απαντάμε ρωτήστε τους συνεργάτες μας»

Mε αντικείμενο την εισαγωγή και τη χονδρική πώληση προϊόντων ορισμένων από τους μεγαλύτερους οίκους παγκοσμίως (όπως των γερμανικών Polymelt GmbH και SIKLA GmbH), η «ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.» διακρίνεται στο χώρο των υδραυλικών συστημάτων και των λύσεων θέρμανσης, για την πείρα των συνολικά 43 χρόνων της διαδρομής της.

Ήταν χρόνια πριν, το 1978, όταν ο Γεώργιος Σαββίδης ξεκινούσε τη δραστηριότητά του στον εμπορικό κλάδο των υδραυλικών και των προϊόντων θέρμανσης αλλά και πολλών άλλων παρεμφερών ειδών. Με την πείρα τόσων χρόνων και με το βλέμμα στραμμένο πάντα μπροστά, το 2000 ιδρύει την ανώνυμη εταιρεία «ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.» με αντικείμενο την εισαγωγή και χονδρική πώληση προϊόντων ορισμένων από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κλάδου παγκοσμίως.

Οι εγκαταστάσεις της «ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.»  στεγάζονται στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νέου Ρυσίου, σε ιδιόκτητους χώρους 1.200 τ.μ. Στόχος της εταιρείας και του ανθρώπινου δυναμικού της είναι η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων καθώς και υπηρεσιών, με γνώμονα πάντα τις απαιτήσεις των συνεργατών της.

Για να μάθουμε καλύτερα την ιστορία της πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1989, όταν η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το επαναστατικό σύστημα σωλήνων και εξαρτημάτων του γερμανικού οίκου Polymelt GmbH, με το ιδιαίτερο κίτρινο χρώμα και την εμπορική ονομασία Polymutan, σύστημα το οποίο μέχρι και σήμερα κατέχει ηγετικό ρόλο στην αγορά του PP-R τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Λίγα χρόνια αργότερα η Polymelt GmbH παρουσιάζει τη σειρά Polymutan και σε πράσινο χρώμα, με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις, με την εμπορική ονομασία Ecosan.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το βήμα που έφερε την επανάσταση στην παγκόσμια αγορά συστημάτων PP-R έγινε με την παρουσίαση του πολυστρωματικού σωλήνα SDR7,4 (Faser) 5 στρώσεων, με 2 στρώσεις PP-R CT, με το οποίο επιτυγχάνονται οι μικρότερες δυνατές γραμμικές διαστολές, οι οποίες πιστοποιούνται από το ανεξάρτητο αυστριακό ινστιτούτο OFI, καθώς επίσης από το γεγονός ότι έχουν τις υψηλότερες αντοχές σε πίεση και θερμοκρασία. Ένα ηχηρό παράδειγμα της σχέσης πίεσης και θερμοκρασίας είναι στους 70ο C, όπου η αντοχή φτάνει τα 11,2 bar με συντελεστή ασφαλείας 1,25 για 50 χρόνια εγγυημένης λειτουργίας.

Τη σειρά έρχονται να συμπληρώσουν οι σωλήνες κλιματισμού SDR11 με την μπλε απόχρωση, οι οποίοι επίσης αποτελούνται από 5 στρώσεις, και, τέλος, η σειρά σωλήνων και εξαρτημάτων με προστασία UV. Η τελευταία συνοδεύεται από 10 έτη εγγύηση αντοχής στην ακτινοβολία, καθώς έχει εξεταστεί από διαπιστευμένο εργαστήριο δοκιμών (σε συνθήκες ισοδύναμες της πόλης Ασουάν της Αιγύπτου), όπου η αντοχή της ξεπέρασε τα 10 χρόνια συνεχούς ακτινοβολίας.

Όλα τα συστήματα της Polymelt GmbH, τόσο των σωλήνων όσο και των εξαρτημάτων,  είναι πλήρως πιστοποιημένα από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς οργανισμούς SKZ, DVGW, TZW, OFI κ.ά.

Όπως τονίζει η εταιρεία, αν οι καινοτομίες στα ευθύγραμμα τμήματα των σωληνώσεων είναι η μισή συνταγή της επιτυχίας της, το άλλο μισό της είναι η ποιότητα των εξαρτημάτων με τη χρησιμοποίηση αποκλειστικά ορείχαλκου, τύπου CuZn36Pb2As, με ειδικές αντιδιαβρωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, «δεμένου» μέσα στο PP-R, για στιβαρότητα στην εγκατάσταση χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις στη μακροχρόνια χρήση,  ακόμα και σε ακραίες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας.

Παράλληλα η «ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.»  εισάγει αποκλειστικά στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια τα προϊόντα του γερμανικού οίκου SIKLA GmbH (που είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους κατασκευαστές και προμηθευτές συστημάτων στήριξης για ηλεκτρομηχανολογικές  εγκαταστάσεις) συνοδευόμενα από τις ισχυρότερες πιστοποιήσεις (όπως VDS, FM, LGA  κ.ά.) και με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η «ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.» επισημαίνει ότι η SIKLA GmbH, με παρουσία στο χώρο από το 1967 και με περισσότερους από 500 εργαζόμενους, μπορεί να δώσει λύση σε κάθε «πρόβλημα»,  το οποίο αφορά είτε μια απλή εγκατάσταση σωληνώσεων είτε μια μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση. Οι μηχανικοί της εταιρείας μπορούν, σε συνεργασία με το εκάστοτε μελετητικό γραφείο ενός έργου, να βοηθήσουν στη μελέτη και στο σχεδιασμό του συστήματος στήριξης, καθώς και των αντισεισμικών παραγόντων.

Ελέγξτε επίσης

Πλεύσις Μονωτική: Λύσεις θερμομόνωσης, πυρασφάλειας και ακουστικής

Σε μια εποχή που γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί οι κανονισμοί, που έρχονται στο προσκήνιο …

Τα Περιοδικά μας