Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕταιρική ΠαρουσίασηALMEVA HELLAS O.E. - Exodraft: Σύστημα για ανάκτηση θερμότητας και ενεργειακή...

ALMEVA HELLAS O.E. – Exodraft: Σύστημα για ανάκτηση θερμότητας και ενεργειακή οικονομία

Το σύστημα ανάκτησης θερμότητας της δανέζικης εταιρείας Exodraft παρουσίασε στο κοινό η almeva Hellas στο πλαίσιο της Climatherm Energy 2024.

Η almeva Hellas, αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο της δανέζικης εταιρείας Exodraft, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Climatherm Energy, η οποία διοργανώθηκε 23-25 Φεβρουαρίου 2024 στο Athens Metropolitan Expo. Εκεί, στο εκθεσιακό της περίπτερο, η almeva Hellas υποδέχθηκε υφιστάμενους και νέους συνεργάτες, αλλά και φίλους των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο των special event της Climatherm, η almeva Hellas παρουσίασε το πρωτοποριακό στην παγκόσμια αγορά σύστημα ανάκτησης θερμότητας με κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Exodraft. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, από τον τεχνικό διευθυντή της almeva Hellas κ. Δημήτρη Σελαμσίζογλου και τον partner development manager της Exodraft κ. Niels Ove Nielsen.

Το βασικό πλεονέκτημα και ο στόχος του συγκεκριμένου συστήματος είναι η άμεση εξοικονόμηση ενέργειας, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο παραγωγικό κόστος, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος της επιχείρησης που το χρησιμοποιεί.

Το νέο και καινοτόμο για την ελληνική και κυπριακή αγορά σύστημα ανάκτησης θερμότητας έχει ως βασικό πλεονέκτημα τη γρήγορη απόσβεση της επένδυσης σε χρονικό διάστημα περίπου 3 ετών, χάρη στον περιορισμό του παραγωγικού κόστους κάθε επιχείρησης και βιομηχανίας που απορρίπτει στο περιβάλλον θερμά αέρια ή καυσαέρια από παραγωγικές διαδικασίες.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το μεγάλο ποσοστό ανάκτησης κατά 80 – 95% της απορριπτόμενης θερμότητας, εκτός από εξοικονόμηση ενέργειας (16% λιγότερη κατανάλωση) προσφέρει και αντίστοιχη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), βελτιώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα της επιχείρησης.

Η τοποθέτηση ενός συστήματος ανάκτησης θερμότητας ξεκινάει από την ανάλυση και καταγραφή των δεδομένων και των αναγκών της εγκατάστασης. Στη συνέχεια, με τη χρήση του προγράμματος OptiCalc υπολογίζεται η απόδοση της επένδυσης και επικυρώνεται το τελικό προσχέδιο της εγκατάστασης μέσω σύμβασης συνεργασίας.

Η almeva Hellas, εκτός από την εκπαίδευση προσωπικού και την τεχνική υποστήριξη μετά την ολοκλήρωση του έργου, έχει τη δυνατότητα να παρέχει στο χρήστη μία ολοκληρωμένη διαδικασία εγκατάστασης «με το κλειδί στο χέρι». Πρόκειται για μία λύση win-win, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία δηλώνει υπερήφανη που μπορεί να συμβάλλει –μέσω και αυτής της λύσης– σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον, με σύνθημα το μότο της Exodraft «Your energy. Optimized».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ