Δυναμική και πολλά υποσχόμενη η διεθνής έκθεση Ascen.tec 2022!

Ραντεβού σε δύο χρόνια έδωσαν εκθέτες και επισκέπτες μετά το τέλος της ιδιαίτερα επιτυχημένης 2ης διεθνούς έκθεσης «Ascen.tec / Τεχνολογίες Ανελκυστήρων», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Η Τεχνοεκδοτική T-Press τηρώντας, όπως πάντα, τη δέσμευσή της για διαρκή στήριξη των υγιών δυνάμεων του κλάδου των ανελκυστήρων και σε πείσμα των δύσκολων καιρών, αλλά και διαψεύδοντας στην πράξη όσους αμφισβήτησαν τη συνέπεια και τη συνέχεια του εγχειρήματός της, κατάφερε να διοργανώσει για δεύτερη φορά μία έκθεση αντάξια της μεγάλης δυναμικής του κλάδου. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη φετινοί εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2024, ενώ αρκετές επιχειρήσεις εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή τους.

Η 2η Ascen.tec έδωσε την ευκαιρία σε κορυφαίους κατασκευαστές, εισαγωγείς και αντιπροσώπους ανελκυστήρων να παρουσιάσουν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει ο κλάδος, αλλά και σε επιχειρηματίες, φορείς, επιστήμονες και τεχνικούς  να αναλύσουν τις απόψεις τους, να αναδείξουν τα προβλήματα του χώρου, αλλά και να προτείνουν λύσεις για έναν ιδιαίτερα κρίσιμο και ευαίσθητο κλάδο, που άπτεται της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειας των ανθρώπων.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με όλους τους συμμετέχοντες να εκτιμούν πως η αγορά των ανελκυστήρων απέκτησε το θεσμό της!

Τα εγκαίνια

Τα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της πρώτης ημέρας, κατά τα οποία απηύθυναν χαιρετισμούς:

 • Ο κ. Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής.
 • Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.
 • Η κ. Άννα Μελανίτου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.
 • Ο κ. Κωνσταντίνος Δαμίγος, πρώτος αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
 • Ο κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
 • Ο κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
 • Ο κ. Γεώργιος Βλασόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων.
 • Ο κ. Σεραφείμ Μαουσίδης, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.
 • Ο κ. Μάνος Κρανίδης, γραμματέας διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βορείων Προαστίων.

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Ζέτα Φούντα Μουρτά, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της διοργανώτριας εταιρείας «Τεχνοεκδοτική / T-Press», και το συντονισμό ανέλαβε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Ecotec κ. Μιχάλης Σταθακόπουλος.

Ascen.tec Forum

Σε κορυφαίο συνεδριακό γεγονός της αγοράς των ανελκυστήρων αναδείχθηκε το παράλληλο τριήμερο Ascen.tec Forum. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις σε θέματα αιχμής και για κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, αλλά και να παρακολουθήσουν εταιρικές παρουσιάσεις.

Το Ascen.tec Forum περιλάμβανε την εξής θεματολογία:

 • «Τεχνικός Ανελκυστήρων: Το σήμερα και το αύριο στην επαγγελματική τεχνική κατάρτιση».
 • «Νομικό και θεσμικό πλαίσιο στον κλάδο των ανελκυστήρων».
 • «Πρότυπα ΕΛΟΤ και πιστοποίηση».
 • «Ανελκυστήρες και ασφάλεια: Ατυχήματα / δυστυχήματα / απεγκλωβισμός / ασφάλεια».
 • «Προσβασιμότητα για όλους: Ανελκυστήρες και Άτοµα µε Αναπηρία.
 • «Τεχνολογία, εκπαίδευση, παραγωγικότητα / Η σημασία του SolidWorks στην ελληνική βιομηχανία (AlfaSolid SolidWorks)».
 • «Οργάνωση και παραγωγικότητα / ∆διαχείριση τεχνικών δεδομένων και διαδικασιών προϊόντος, PDM (AlfaSolid SolidWorks)».
 • «Η «άλλη» εργαλειοθήκη του σύγχρονου τεχνικού ανελκυστήρων».

Ραντεβού το 2024

Η κ. Βούλα Μουρτά και οι συνεργάτες της «Τεχνοεκδοτική / T-Press» εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους εκθέτες, στους συνέδρους και στους επισκέπτες, καθώς και σε όλους όσους υποστήριξαν και συντέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της έκθεσης.

Οι προετοιμασίες για την επόμενη Ascen.tec ξεκίνησαν ήδη, με στόχο να πραγματοποιηθεί το 2024 μία ακόμη πιο δυναμική έκθεση, ώστε να ενισχυθεί η συγκεκριμένη αγορά· με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων του κλάδου και με όλους εκείνους που φέτος δεν είχαν τη δυνατότητα, δεν τους το επέτρεψαν οι συνθήκες ή δεν πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα.

 

Ελέγξτε επίσης

Επέτειος 60 χρόνων ΟΒΥΕ: Η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή…. Συγκίνηση, υπερηφάνεια και ενότητα, τα διαχρονικά μηνύματα

“60 χρόνια ΟΒΥΕ, 60 χρόνια αγώνες, για να’ χουν οι υδραυλικοί, δουλειά μες στους αιώνες!” Τη …

Τα Περιοδικά μας