Βασίλης Βελούδας (Veluda): «Καινοτομούμε προσφέροντας καλύτερο νερό στα παιδιά μας»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Veluda μάς μιλάει για τις διακεκριμένες λύσεις που προσφέρει η εταιρεία με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του πολυτιμότερου για τον άνθρωπο αγαθού, του νερού.

Συνέντευξη στη Γεωργία Μολώση (έντυπο τεύχος Απριλίου 2022)

Στη συσσωρευμένη εμπειρία της Veluda, στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της και στις προσεκτικά επιλεγμένες συνεργασίες της με κορυφαίους διεθνώς οίκους κατασκευής φίλτρων νερού, δικτύων παροχής και συναφών προϊόντων, αναφέρεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλης Βελούδας, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Θερμοϋδραυλικό».

Ο κ. Βελούδας μιλάει στο περιοδικό μας για τις πιστοποιημένες λύσεις που προσφέρει η εταιρεία σε οικιακούς καταναλωτές και επαγγελματίες, τονίζοντας την ισχυρή παρουσία της στο εξωτερικό, καθώς και το ρόλο του επιστημονικού δυναμικού της και του τμήματος διασφάλισης ποιότητας στην ανοδική πορεία και στα σχέδια της επέκτασής της για το μέλλον.

– Κύριε Βελούδα, από το 1999 που ιδρύθηκε η εταιρεία σας μέχρι σήμερα, ποιο θεωρείτε ότι ήταν το σημαντικότερο βήμα για την ανάπτυξή της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο;

– Η ανάπτυξη μιας εταιρείας προϋποθέτει αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, πάθος και στόχους. Στη Veluda όλοι μας έχουμε το όραμα να προσφέρουμε καθαρό νερό και στον τελευταίο άνθρωπο του πλανήτη.

Σταθμός στην ανάπτυξη της εταιρείας ήταν το γεγονός ότι σε σύντομο διάστημα δημιουργήσαμε στρατηγικές συνεργασίες και αντιπροσωπείες με τα μεγαλύτερα εργοστάσια του πλανήτη, έτσι ώστε να έχουμε αυτή τη στιγμή την πληρέστερη γκάμα προϊόντων σε όλη την Ελλάδα· μια γκάμα ποιοτικών προϊόντων «value for money», τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα αντίστοιχα άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι η εμπειρία και η γνώση μας για το νερό. Η εταιρεία διαθέτει τμήμα Quality το οποίο απαρτίζεται από πολλούς επιστήμονες, όπως είναι χημικοί, βιολόγοι, μηχανολόγοι κ.ά. Το επιστημονικό προσωπικό μας και οι φορείς πιστοποίησης μας οδηγούν στο καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί ότι οι συσκευές μας μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Γι’ αυτό και στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας υπάρχει ένα κατάστημα ή ένας συνεργάτης της Veluda.

– Ποιο είναι το πλέον καινοτόμο προϊόν που διαθέτετε αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά;

– Πρόσφατα παρουσιάσαμε μια νέα εξελιγμένη σειρά φίλτρων νερού, τα οποία είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, ενώ έχουν κατασκευαστεί με τα καλύτερης ποιότητας υλικά. Η σειρά διακρίνεται για πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων και το ότι ο καταναλωτής μπορεί να κάνει την αλλαγή των φίλτρων εντελώς μόνος του, σε μόλις 10 δευτερόλεπτα, ενώ η συσκευή δεν χρειάζεται απολύμανση, όπως τα παλαιότερα μοντέλα.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη σειρά μπορεί να προστεθεί στους ολοκαίνουργιους θερμοψύκτες μας, οι οποίοι λειτουργούν ανέπαφα. Με τη βοήθεια φωτοκυττάρων, ο χρήστης μπορεί να γεμίσει το ποτήρι του με νερό παγωμένο, ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και με ανθρακούχο νερό.

– Τι περιλαμβάνει η γκάμα των προϊόντων σας;

– Η γκάμα μας είναι τεράστια και περιλαμβάνει:

* Απλά φίλτρα νερού πάνω ή κάτω πάγκου, φίλτρα βρύσης, κανάτες με φίλτρο κλπ.

* Φίλτρα κεντρικής παροχής. Οφείλω να σημειώσω ότι εδώ και 10 χρόνια είμαστε αντιπρόσωποι της κορυφαίας εταιρείας του χώρου, η οποία παράγει τα προϊόντα της στο Βέλγιο κάτω από τα πιο αυστηρά στάνταρ.

* Μονάδες αντίστροφης ώσμωσης: Η αντίστροφη ώσμωση είναι τεχνολογία που μπορεί να κάνει πόσιμο ακόμα και το θαλασσινό νερό. Οι μονάδες της εταιρείας μας διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και διακρίνονται για την ποιότητά τους· είναι μάλιστα εξολοκλήρου πιστοποιημένες από το National Safety Foundation (N.S.F.) της Αμερικής.

* Συστήματα αποσκλήρυνσης νερού, που μαλακώνουν το σκληρό νερό στο σπίτι ή στην επιχείρηση.

* Συστήματα απολύμανσης νερού όπως είναι οι λάμπες UV και οι γεννήτριες παραγωγής διοξειδίου του χλωρίου, που είναι ιδανικές για επικίνδυνα μικρόβια, βιοφίλμ ή Λεγεωνέλλα.

* Θερμοψύκτες νερού με φίλτρα, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν από ένα σπίτι μέχρι ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 1.000 ατόμων.

* Ανταλλακτικά φίλτρων νερού και εξαρτήματα για τις περισσότερες συσκευές της αγοράς.

– Με ποια κριτήρια οφείλει ο καταναλωτής να επιλέξει το κατάλληλο φίλτρο νερού για τις ανάγκες του;

– Καταρχάς πρέπει να γίνει μέτρηση του νερού, γιατί τα χαρακτηριστικά του διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, και δεν μπορούμε με ένα φίλτρο να καλύψουμε τα πάντα. Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της μέτρησης, επιλέγουμε την κατάλληλη συσκευή η οποία πρέπει να είναι πιστοποιημένη. Αλλά και η εταιρεία από την οποία θα την προμηθευτούμε πρέπει να είναι πιστοποιημένη, καθώς και να έχει μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο.

– Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα των προϊόντων σας και τι υπηρεσίες after sales παρέχετε;

– Πρώτο μέλημα της εταιρείας μας, από τότε που ιδρύθηκε, ήταν να πιστοποιηθεί από τους ειδικούς. Έτσι σήμερα διαθέτουμε 8 διεθνείς πιστοποιήσεις. Τονίζω ότι οι συγκεκριμένες πιστοποιήσεις αφορούν την εταιρεία μας και όχι τους προμηθευτές μας –οι τελευταίοι άλλωστε είναι σχεδόν όλοι πιστοποιημένοι, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο.

Η εταιρεία μας διαθέτει μεταξύ άλλων τις αμερικανικές πιστοποιήσεις από τον Water Quality Association (WQA) και από το National Safety Foundation (NSF), καθώς και πιστοποιήσεις από την DQS και την TUV Nord Γερμανίας.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες after sales, διαθέτουμε ένα οργανωμένο τμήμα back office, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξυπηρέτηση των πελατών μας και για τη συντήρηση των συσκευών. Οι τεχνικοί μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και παρακολουθούν διαρκώς σεμινάρια. Επιπλέον, παρέχουμε υπηρεσία 24/7 (επί 24 ώρες την ημέρα και επί 7 ημέρες την εβδομάδα) στελεχωμένη με τεχνικούς ασφαλείας. Έχουμε επενδύσει αρκετά στο after sales service, γι’ αυτό σήμερα απασχολούμε πάνω από 30 άτομα στο συγκεκριμένο τμήμα.

 

– Κάνετε πωλήσεις χονδρικής στην Ευρώπη. Σε ποιες χώρες διαπιστώνετε μεγαλύτερη ζήτηση και για ποια προϊόντα;

– Οι χώρες στις οποίες εξάγουμε είναι η Μάλτα, η Ιταλία, η Αλβανία, η Βουλγαρία (όπου διατηρούμε και αποκλειστική αντιπροσώπευση με τρία σημεία εξυπηρέτησης), η Ρουμανία και η Κύπρος μας, στην οποία διατηρούμε το 6ο μας κατάστημα, στην πρωτεύουσά της, τη Λευκωσία.

Η ζήτηση είναι σταθερά ανοδική σε όλα τα κράτη, καθώς, εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος, μέρα με τη μέρα η ανάγκη για καθαρό νερό γίνεται εντονότερη.

– Είναι απαραίτητο να συνδυάζονται τα φίλτρα κεντρικής παροχής με τα φίλτρα νερού;

– Δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι η βέλτιστη λύση. Τα φίλτρα κεντρικής παροχής προστατεύουν το δίκτυο των σωληνώσεων και τις συσκευές μας, ενώ τα φίλτρα που τοποθετούνται πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας προστατεύουν τον οργανισμό μας. Ωστόσο, όπως είπαμε, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, γι’ αυτό είμαστε της άποψης ότι κάθε φίλτρο πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή.

– Είναι αναγκαία η τοποθέτηση ηλεκτρονικού ελεγκτή διαρροής στο φίλτρο νερού;

– Ο ελεγκτής παρέχει επιπλέον ασφάλεια. Ένα φίλτρο έρχεται σε επαφή με το νερό όλο το χρόνο, και είναι κατασκευασμένο για το σκοπό αυτό. Υπάρχουν όμως πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του, όπως είναι οι υδραυλικές ζημιές από τυχόν έργα που μπορεί να γίνουν, η λανθασμένη αλλαγή φίλτρων από αμέλεια), καθώς και η μείωση της αντοχής των υλικών, η οποία αποδυναμώνει τη συσκευή μετά από χρόνια.

Εμείς πάντα ενημερώνουμε τους πελάτες μας και προτείνουμε τόσο ελεγκτή διαρροής όσο και μειωτή πίεσης σε κάθε συσκευή, ώστε ο καταναλωτής να νιώθει ασφαλής ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στο χώρο του.

– Σε τι διαφέρουν τα φίλτρα Matrikx και τι παραπάνω προσφέρει η εξειδικευμένη τεχνολογία που φέρουν;

– Τα φίλτρα Μatrikx είναι τα πιο γνωστά φίλτρα ενεργού άνθρακα παγκοσμίως. Η κατασκευάστρια εταιρεία KX Technologies πρωτοπορεί τεχνολογικά εδώ και πολλά χρόνια, και πρόσφατα λάνσαρε την τελευταία της καινοτομία. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά φίλτρων που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις χλωραμίνες, μια «δύσκολη» ουσία που τη συναντάμε όλο και περισσότερο στα νερά δικτύου. Είμαστε εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι των φίλτρων Matrikx εδώ και αρκετά χρόνια. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της KX Technologies είναι ότι διαθέτει τρία εργοστάσια παραγωγής στα πιο στρατηγικά σημεία, εκεί που βγαίνει η καλύτερης ποιότητας πρώτη ύλη, μια ειδική ποικιλία τροπικής καρύδας.

– Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητοι οι αποσκληρυντές νερού;

– Οι αποσκληρυντές δυστυχώς χρειάζονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Η επιθυμητή σκληρότητα στο νερό είναι περίπου στους 3 με 4 γερμανικούς βαθμούς. Στις μεγαλουπόλεις συναντάμε σκληρότητα 10 – 15 βαθμών, ενώ στα νησιά μας αυτή μπορεί να ξεπεράσει και τους 70 βαθμούς. Ο αποσκληρυντής είναι η πλέον σίγουρη λύση για την προστασία της εγκατάστασης μιας κατοικίας, μιας επιχείρησης ή μιας βιομηχανίας, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στο χώρο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

– Σε τι διαφέρουν οι βρύσες Veluda από τις κοινές βρύσες;

– Οι τρίοδες βρύσες μας πληρούν όλα τα στάνταρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαθέτουν πιστοποίηση ότι δεν απελευθερώνουν βαρέα μέταλλα, κάτι δυστυχώς που δεν συναντάμε στις περισσότερες βρύσες του εμπορίου.

– Τα όργανα μέτρησης νερού απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες ή και σε ιδιώτες καταναλωτές;

– Είμαστε εξουσιοδοτημένοι διανομείς της μεγαλύτερης εταιρείας οργάνων μέτρησης για την ποιότητα του νερού, της Hanna Hellas. Τα όργανα μέτρησης μπορούν να συνδεθούν απευθείας πάνω στα μηχανήματα, και με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής μπορεί να έχει επίβλεψη της συσκευής του. Επιπλέον παρέχουμε εκπαίδευση για την ορθή χρήση τους σε επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία νερού.

– Ποια είναι τα σχέδιά σας για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και πώς επηρεάζονται από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και την ενεργειακή κρίση;

– Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν παύουν όμως να υπάρχουν ευκαιρίες. Ας μην ξεχνάμε ότι στη μετά την πανδημία εποχή όλοι μας αλλάξαμε στάση ζωής και αναζητούμε τρόπους να βελτιώσουμε την ποιότητά της, αλλά και να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Θεωρώ ότι ως εταιρεία έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο, αναζητώντας συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Η Veluda είναι έτοιμη όσο ποτέ να επεκτείνει το δίκτυό της δομημένα και να αγκαλιάσει σκεπτόμενους θετικά και φιλόδοξους ανθρώπους, εντάσσοντάς τους στην οικογένειά της.

Εμείς, οι άνθρωποι της Veluda, εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον και καινοτομούμε για το νερό που θέλουμε να πίνουν τα παιδιά μας.

Ελέγξτε επίσης

Δημήτρης Βαργιάμης (ΟΒΥΕ): «Η ΟΒΥΕ δίνει και σήμερα πνοή και όραμα στον κλάδο»

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας, …

Τα Περιοδικά μας