Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣυνδικαλιστικάΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.: Με σημαντική προσέλευση μελών και φορέων η Τακτική Γενική Συνέλευση

ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.: Με σημαντική προσέλευση μελών και φορέων η Τακτική Γενική Συνέλευση

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των μελών της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας (ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.), καθώς και συγγενών φορέων στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο «Holiday Inn», με τη συμβολή του προέδρου Δ.Σ. κ. Βασιλείου Γιωτόπουλου και την αρωγή του γραμματέα Δ.Σ. κ. Ελευθερίου Φωτόπουλου.

Η Γενική Συνέλευση περιλάμβανε δύο συνεδρίες, απ’ τις οποίες η πρώτη ήταν κλειστή, με συμμετοχή μόνο των μελών της Ένωσης, ενώ η δεύτερη ήταν ανοιχτή, και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προσκεκλημένων και εκπροσώπων Τύπου και φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών της τακτικής Γ.Σ., παρουσιάστηκε η νέα επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης, καθώς και τα αποτελέσματα της μελέτης αγοράς «Είδη κεντρικής θέρμανσης», που εκπονήθηκε από την εταιρεία ICAP κατ’ αποκλειστικότητα για την ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.ΘΕ.

Η ανοιχτή συνεδρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης περιέλαβε ομιλίες από ειδικούς σε θέματα κλαδικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Γιάννης Μανιάτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατά την ομιλία του ανέλυσε το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας ως εργαλείο της πράσινης μετάβασης και προχώρησε σε προτάσεις για τη βελτίωση των πρακτικών των εταιρειών-μελών της Ένωσης.

Στη συνέχεια η κ. Ελισάβετ Αηδονίδη, διευθύντρια Χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz Trade, ενημέρωσε τα μέλη για την ασφάλιση πιστώσεων, ενώ η κ. Μαρία Τσιαδή, γενική διευθύντρια της συμβουλευτικής εταιρείας Global Sustain, ανέλυσε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental – Social – Governance [ESG]) και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη για τη σχετική εκπαίδευση και συμμόρφωση των εταιρειών-μελών.

Κλείνοντας την εκδήλωση, οι εκπρόσωποι των καλεσμένων φορέων του κλάδου απηύθυναν χαιρετισμούς προς το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, ενώ υπογραμμίσθηκε η ανάγκη για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και για συντονισμό των δράσεων μεταξύ των διαφορετικών κλαδικών φορέων στο χώρο της θέρμανσης και ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ακολούθησε δεξίωση.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Calda Energy AEBE, Daikin Aircondition A.E., Dimakis S.A., Reflex Hellas A.E., Thermovent Hellas A.E., Wilo Hellas A.B.E.E., Κανελλάκης Α.Ε. και Χαλκόρ Α.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ