ΕΥΑΘ Παγίων: Πλαίσιο οργάνωσης για περιβαλλοντικό πάρκο στον Φοίνικα

Μέσα στον Αύγουστο ολοκληρωθήκαν οι εργασίες που είχε αναλάβει η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, στα τέλη Ιουνίου, για τον καθαρισμό του οικοπέδου όπου είχε εγκατασταθεί τη δεκαετία του 1960, το πρώτο σύστημα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία έκταση 11 στρεμμάτων που αποτελεί περιβαλλοντικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης και υπό την εποπτεία του Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Περιβαλλοντικό Πάρκο, εντός του οποίου θα αναδεικνύεται η ιστορία του αποχετευτικού δικτύου της πόλης.

Η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ προχώρησε στην απομάκρυνση των μπαζών και ογκωδών υλικών, έγινε αποψίλωση και καθαρισμός του χώρου από την υψηλή βλάστηση καθώς και ανακύκλωση των αδρανών υλικών (ΑΕΚΚ). Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την περίφραξη 400 μ., για την ασφαλή διατήρησή του και πλέον το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει διαμορφωθεί σε τελικό επίπεδο για την αξιοποίησή του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αρχίζει ο σχεδιασμός της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ και των συνεργατών της, για την διαμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και υλοποίησης του Περιβαλλοντικού Πάρκου που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τη φυσιογνωμία της περιοχής και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξή της.

Ελέγξτε επίσης

ΣΕΥΑ: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»

Την αντίθεσή του «στην επιχειρούμενη  ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ που προωθείται από την κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας …

Τα Περιοδικά μας