Η ΕΥΑΘ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

«Η ΕΥΑΘ, η μεγαλύτερη εισηγμένη βορειοελλαδική εταιρεία, παρέχει τις υπηρεσίες της σε δύο ζωτικούς τομείς, την ύδρευση και την αποχέτευση, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία οι ανθεκτικές αστικές υποδομές καλούνται να διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση σ’ ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο.

» Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και λειτουργούμε ως ΕΥΑΘ σύγχρονες, ανθεκτικές υποδομές παρέχοντας αδιάλειπτα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Θεσσαλονικείς. Υλοποιούμε δε ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο που θα οδηγήσει σε διπλασιασμό της ποσότητας του διαθέσιμου νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, σε βελτιστοποίηση της λειτουργίας του βιολογικού μας καθαρισμού και επανάχρηση των επεξεργασμένων εκροών του για τις αρδευτικές ανάγκες του κάμπου της Θεσσαλονίκης, όπως και στη μείωση τελικά του ανθρακικού μας αποτυπώματος κατά 40% τα επόμενα χρόνια» είπε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη του Thessaloniki Sustainability Summit 2020 με θέμα ‘Sustainable Cities and Ports’.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Δικτύου των Η.Ε. για την Προώθηση Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης – Sustainable Development Solutions Network SDSN Black Sea, του δικτύου Black Sea Universities Network, της Helexpo, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Ελέγξτε επίσης

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Μετάθεση ημερομηνίας ανοίγματος πλατφόρμας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία εξακολουθούν να είναι αρνητικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας –και …