Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΚΑΠΕ και η  Ελληνοαμερικανική Ένωση

Με στόχο να εργασθούν από κοινού για τη δημιουργία και τη μετάδοση γνώσεων, εξειδικεύσεων και επαγγελματικών ικανοτήτων, υπό την προοπτική της κλιματικής ουδετερότητας και αειφορίας, ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) δρ. Σπυρίδων Οικονόμου και ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (ΕΑΕ) κ. Λεωνίδας – Φοίβος Κόσκος (δεξιά και αριστερά στη φωτό, αντίστοιχα) υπέγραψαν στις 8 Ιουλίου μνημόνιο συνεργασίας.

Η συνεργασία των δύο φορέων συνίσταται, μεταξύ άλλων, στην ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για δράσεις που προάγουν την κλιματική ουδετερότητα, την αειφορία, την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και στην από κοινού διεκδίκηση συμμετοχής σε διεθνείς δράσεις και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την ανάπτυξη καινοτομιών στους τομείς αυτούς, κάτω από το πρίσμα της Πράσινης Συμφωνίας.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου ο κ. Σπυρίδων Οικονόμου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την έναρξη συνεργασίας του ΚΑΠΕ με την ΕΑΕ, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία, τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα, ώστε από κοινού να συμβάλουν στην αντιμετώπιση φλεγόντων ζητημάτων της εποχής μας, που αγγίζουν το σύνολο της οικονομίας και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Πρόκειται για τα ζητήματα που προβάλλονται από την πράσινη συμφωνία και αφορούν στο κτίσιμο της νέας οικονομίας, μιας οικονομίας χωρίς άνθρακα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος δήλωσε: «Η ΕΑΕ ήδη από την ίδρυσή της έχει αφιερώσει εντατικές προσπάθειες στην πληροφόρηση και την επιμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινωνία των πολιτών τις τέχνες, τον πολιτισμό, τις επιστήμες την εκπαίδευση και κατάρτιση. Επίσης έχει σχεδιάσει κα πραγματοποιήσει σειρά εξειδικευμένων δράσεων στους τομείς αυτούς. Η συνεργασία με το ΚΑΠΕ θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην υποστήριξη της κλιματικής ουδετερότητας και αειφoρίας και επομένως να συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας».

 

Ελέγξτε επίσης

OLYMPIA ELECTRONICS A.E.: Βραβείο επιχειρηματικότητας 2021 από το Επιμελητήριο Πιερίας

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, βραβεύτηκε από το Επιμελητήριο Πιερίας η …

Τα Περιοδικά μας