Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕιδήσειςΟ ΣΕΥΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στο υπουργείο Οικονομικών, στις 5...

Ο ΣΕΥΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στο υπουργείο Οικονομικών, στις 5 Οκτωβρίου

«Βγαίνουμε στο δρόμο και απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης για την έλλειψη μέτρων στήριξης του εισοδήματός μας»: Με αυτό το μήνυμα, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών, Θερμικών, Κλιματιστικών Έργων και Καυσίμων Αερίων Αθηνών και Περιχώρων  (ΣΕΥΑ) καλεί τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής στο υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΥΑ έχει ως εξής:

Συνάδελφοι

Το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου περιμέναμε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα  μέτρα στήριξης και ανακούφισης του εισοδήματός μας που έχει συρρικνωθεί,  με τη δυσβάστακτη φορολογία από το πρώτο ευρώ, τα χρέη προς τις τράπεζες και τους προμηθευτές, τις  ασφαλιστικές εισφορές  και την ακρίβεια που βιώνουμε από την  αύξηση των προϊόντων στο σούπερ μάρκετ, στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και κάθε άλλη πηγή θέρμανσης.

 Αντί, λοιπόν, ουσιαστικών μέτρων, ακούσαμε το γνωστό παραμύθι της κυβέρνησης για τη δήθεν στήριξή μας. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν, όλο αυτό το διάστημα, και οι περισσότερες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που ως φερέφωνα προπαγάνδιζαν υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης και της προσπάθειας που κάνουν για την επίλυση των προβλημάτων μας, στους διαδρόμους των υπουργείων και στα σαλόνια. Καμιά κουβέντα όμως, για την πολιτική που τσακίζει το εισόδημα κάθε συναδέλφου και των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

Σε όλα αυτά εμείς απαντάμε αγωνιστικά, γιατί όπως μας έχει δείξει η ζωή, στα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών, των εργατών, ανέργων και φοιτητών, η απάντηση της κυβέρνησης δεν είναι ο διάλογος αλλά η καταστολή. Οι διώξεις και τα δικαστήρια, που κηρύσσουν παράνομη κάθε απεργία προτού προκηρυχθεί..  

Στις 5 Οκτώβρη, λοιπόν, με το πανό του Συνδέσμου, συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στο υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Και στις 9 Νοέμβρη, δηλώνουμε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση.

Ζητάμε  ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας, για την κάλυψη των επαγγελματικών και οικογενειακών μας αναγκών.

Διεκδικούμε:

  • Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022).
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.
  • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια. (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ).
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου 12.000, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ