Στις 3 Οκτωβρίου στα Χανιά, η ημερίδα του ΙΤΕ για τις κοινωνικές επιπτώσεις της ενεργειακής μετάβασης – Στο επίκεντρο η γυναίκα

Στο πλαίσιο του έργου TWINN2SET (Twinning to Sustainable Energy Transition) το οποίο συντονίζει το Ινστιτούτο Γεωενέργειας του ΙΤΕ, διοργανώνεται η 1η ημερίδα του έργου με αντικείμενο «Gender aspects of energy transition».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στις 15.30  και θα φιλοξενηθεί από το Ινστιτούτο Γεωενέργειας σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο αμφιθέατρο του τμήματος Επιστημών (Λ – Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ) στα Χανιά.

Όπως αναφέρει ο συντονιστής του έργου δρ. Εμμανουήλ Σταματάκης, η μετάβαση σε ενεργειακά συστήματα χαμηλών εκπομπών άνθρακα είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των παγκόσμιων δεσμεύσεων για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειακών συστημάτων δεν τα καθιστούν απαραίτητα πιο δίκαια.

Είναι πράγματι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς οι διαδεδομένες τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα επηρεάζουν την ισότητα των φύλων και την κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι ενεργειακές παρεμβάσεις δεν αντιμετωπίζουν αυτόματα τις διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται σε κοινωνικοπολιτιστικά και κοινωνικοοικονομικά πλαίσια.

Το έργο TWINN2SET θα ρίξει φως σε αυτά τα ζητήματα διοργανώνοντας ειδικά εργαστήρια που θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις, μεταξύ άλλων, στα εξής ερωτήματα:

  • Πώς μπορεί να εξαλειφθεί η ενεργειακή φτώχεια αυξάνοντας την πρόσβαση και τον έλεγχο των γυναικών σε προϊόντα και υπηρεσίες βιώσιμης ενέργειας
    • Πώς οι χώρες και οι περιφέρειες μπορούν να αναδιαμορφώσουν την πολιτική τους όσον αφορά την ενεργειακή πρόσβαση
    • Πώς μπορεί να αυξηθεί η πρόσβαση σε παραγωγικούς πόρους από επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες και ηγούνται
    • Πώς οι γυναίκες που εργάζονται στον ενεργειακό τομέα μπορούν να έχουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία μέσω πολιτικών και πρακτικών στον χώρο εργασίας
    • Πώς η συνεχής παρακολούθηση και η διαμόρφωση πολιτικής μπορούν να ενισχύσουν την ισότητα των φύλων στον ενεργειακό τομέα.

Η αναλυτική agenda της ημερίδας 

Ελέγξτε επίσης

Το Βραβείο Μεγαλύτερης Ανάπτυξης Πωλήσεων προϊόντων κλιματισμού Toshiba 2022 απονεμήθηκε στην AHI CARRIER EUROPE

Η AHI CARRIER EUROPE σημείωσε εξαιρετικά αποτελέσματα το 2022, με διψήφια αύξηση των πωλήσεων προϊόντων …

Τα Περιοδικά μας
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.