ΟΒΥΕ: Τι μέτρα πρέπει να λάβετε λόγω της «Μηδείας»

Άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος (ΟΒΥΕ) για την προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων που τροφοδοτούν τα συστήματα θέρμανσης από τον παγετό και το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει αυτή τη στιγμή πολλές περιοχές της χώρας με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε συνομιλία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΟΒΥΕ κ. Δημήτρη Βαργιάμη συμβουλεύει τους καταναλωτές να λάβουν ενδεικτικά τα παρακάτω μέτρα:

-Σε σπίτια που δεν είναι κατοικήσιμα, να διατηρήσουμε κλειστούς τους κεντρικούς διακόπτες και να αδειάσουμε το σύστημα ύδρευσης.

-Στα κατοικήσιμα σπίτια, το σύστημα θέρμανσης να παραμένει μόνιμα σε σταθερή λειτουργία στους 21ο -22ο βαθμούς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

-Για το σύστημα ύδρευσης του ζεστού νερού χρήσης να μένει ελάχιστα ανοιχτή μια ζεστή βρύση τη νύχτα που οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές.

Και συνέχισε ο πρόεδρος τονίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει οι καταναλωτές να φροντίζουν τον συνεχή καθαρισμό και έλεγχο των υδρορροών, καθώς αυτές απομακρύνουν το νερό της βροχής από τις κεραμοσκεπές, τις ταράτσες, τα μπαλκόνια, τις αυλές και εν γένει τις εξωτερικές επιφάνειες μιας οικοδομής.

Επίσης, είναι εξίσου σημαντικό να διασφαλίζουν τη μόνωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων που τροφοδοτούν τα συστήματα θέρμανσης.

Παράλληλα, για την προστασία των σωληνώσεων και των συστημάτων θέρμανσης να βάζουμε ειδικό αντιψυκτικό υγρό που προστατεύει τα συστήματα από το παγετό.

Ελέγξτε επίσης

Τι συζήτησαν οι εκπρόσωποι των υδραυλικών της χώρας κατά την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ΓΣΕΒΕΕ με την ΟΒΥΕ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα τη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και διοργανώθηκε …

Τα Περιοδικά μας