ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση με τον συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών

Στην Κοζάνη, στο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Στέργιος Κιάνας (μαζί με επιμελητές μόνιμων επιτροπών και με μέλη της Διοίκησης εκλεγμένα σε κεντρικά όργανα) το συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης κ. Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος έρχεται σε επαφή με φορείς της περιοχής με στόχο την υλοποίηση του σχεδίου και τον συντονισμό των συνδεόμενων με αυτό δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος του Τμήματος του ΤΕΕ, αφού καλωσόρισε τον κ. Μουσουρούλη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα ιδιαιτέρως απαιτητικά νέα του καθήκοντα, τον διαβεβαίωσε ότι το Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, ως ο επίσημος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας αλλά και αντιλαμβανόμενο πλήρως το μέγεθος της ευθύνης και της δυσκολίας του εγχειρήματος της αναπτυξιακής μετάβασης, θα σταθεί αρωγός στην όλη προσπάθεια, με όποιο τρόπο επιλέξει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη συμβολή του.

Όπως είπε επίσης ο κ. Στέργιος Κιάνας, τα μέλη του ΤΕΕ, οι διπλωματούχοι μηχανικοί, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να εργαστούν για την υλοποίηση του στόχου της μετάβασης, έχοντας αποκτήσει –λόγω του ενεργειακού χαρακτήρα της περιοχής– μεγάλη εμπειρία και γνώσεις στα θέματα της ενέργειας.

Ο κ. Μουσουρούλης εξέφρασε την εκτίμησή του στην ιδιότητα του διπλωματούχου μηχανικού, αναγνώρισε με τη σειρά του το ειδικό επιστημονικό βάρος του κλάδου και κατέστησε σαφές ότι στην αναπτυξιακή μετάβαση που οραματίζεται η κυβέρνηση, οι μηχανικοί θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από ζητήματα που έχουν προκύψει από την ήδη μειωμένη χρήση του λιγνίτη, ζητήματα που είναι τόσο κοινωνικά (όπως είναι η αύξηση της ανεργίας) όσο και τεχνικά (όπως είναι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις αρδεύσεις περιοχών, η λειτουργία των τηλεθερμάνσεων, οι χρήσεις γης των περιοχών της ΔΕΗ, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους διαγωνισμούς κ.ά.).

Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε ένα εξαιρετικό κλίμα, οι συνομιλητές κατέληξαν σε μία σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία των δύο φορέων και αποτυπώθηκε η αισιοδοξία ότι η μετάβαση μπορεί να είναι πραγματικά δίκαιη και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και νέων προοπτικών για την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας.

Ελέγξτε επίσης

ΣΕΥΑ: Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου η απολογιστική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας …