Τι συζήτησαν οι εκπρόσωποι των υδραυλικών της χώρας κατά την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ΓΣΕΒΕΕ με την ΟΒΥΕ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα τη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και διοργανώθηκε από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος
(ΟΒΥΕ). Στην ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ για τον κλάδο των υδραυλικών συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΒΥΕ, εκπρόσωποι Δ.Σ. συνδέσμων υδραυλικών, αλλά και αδειούχοι υδραυλικοί από πολλές περιοχές της χώρας.

Η έναρξη της τηλεδιάσκεψης έγινε με την ομιλία του πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιους χαιρετισμούς στους υδραυλικούς όλης της χώρας, ενώ παράλληλα ανέπτυξε θέματα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κατόπιν μίλησε ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ και α’ αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Βαργιάμης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της επικοινωνίας και αναφέρθηκε τεκμηριωμένα στα κλαδικά θέματα και στις τρέχουσες εξελίξεις. Η τηλεδιάσκεψη συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων των συνδέσμων των υδραυλικών της χώρας, ενώ επιστημονικά στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ εξήγησαν ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και τις επιχειρήσεις.

Κατά τη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ υπογράμμισε ότι χρειάζεται ενότητα και από κοινού δράση για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων του κλάδου, ενώ ανακοίνωσε ότι η ΟΒΥΕ θα διεξαγάγει στο άμεσο μέλλον ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις για την καλύτερη επικοινωνία με τα μέλη της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού «ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ», στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και ζητήματα που δημιουργήθηκαν
λόγω της πανδημίας και που έχουν επηρεάσει οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων έγινε λόγος για επάνοδο της αδήλωτης εργασίας στον κλάδο των υδραυλικών, την οποία έχει εντοπίσει η Ομοσπονδία ως φαινόμενο παραοικονομίας που βρίσκεται σε έξαρση λόγω της πανδημικής κρίσης.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στη δυσχερή θέση που βρίσκονται οι επαγγελματίες του χώρου ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα λόγω της καθολικής τουριστικής πτώσης. Το κλείσιμο της εστίασης αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τα τεχνικά επαγγέλματα, καθώς μέχρι σήμερα οι υδραυλικοί δραστηριοποιούνταν εντατικά στην υποστήριξη της εστίασης, τόσο με τον έλεγχο των δικτύων όσο και για διάφορες άλλες εργασίες που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Αναζητήθηκαν επίσης τρόποι στήριξης του κλάδου από την πανδημία, λόγω της οικονομικής στασιμότητας, ενώ τονίστηκε ότι η ουσιαστική στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνεται όχι με χρηματοδοτήσεις υπό τη μορφή δανείου, αλλά με τη μορφή επιχορηγήσεων και με ευρωπαϊκά προγράμματα «κλαδικού» χαρακτήρα. Βέβαια, και πάντα σύμφωνα
με το ρεπορτάζ, το κρατικό πρόγραμμα «Αυτονομώ – Εξοικονομώ» που «έτρεχε» το τελευταίο διάστημα είχε αρκετές ελλείψεις και αστοχίες, γεγονός που το καθιστούσε αναποτελεσματικό.

«Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της όλα αυτά τα ζητήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση του κλάδου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο περιοδικό ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης.
Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την ευχή όλων για επιστροφή στην κανονικότητα, με υγεία, εργασία και επιβίωση των μικροεπιχειρήσεων

Ελέγξτε επίσης

ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.: Επανεκλογή του Βασίλειου Γιωτόπουλου στην προεδρία

Την Τρίτη 14 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της «ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.», με …

Τα Περιοδικά μας