WOLF GMBH: «Ηγέτης» στην παραγωγή συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, διαχείρισης αέρα, ηλιακής ενέργειας και συμπαραγωγής

Η «Wolf GmbH», μέλος του ομίλου της Centrotec, είναι παραγωγός συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας στους τομείς της θέρμανσης, του κλιματισμού, της διαχείρισης αέρα εσωτερικών χώρων, της ηλιακής ενέργειας καθώς και της συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας.

Με έδρα της παραγωγικής βάσης της στο Mainburg της Βαυαρίας, 60 km βόρεια του Μονάχου, αλλά και με εργοστάσια παραγωγής σε Γερμανία (για συμπαραγωγή ηλεκτρισμού – θερμότητας), Κροατία (για κεντρικές κλιματιστικές μονάδες) και Κίνα (για την αγορά της χώρας αυτής), παράγει εδώ και πάνω από 6 δεκαετίες λύσεις «made in Germany», στην αιχμή της τεχνολογίας, πολλές από τις οποίες αποτέλεσαν και αποτελούν ευρωπαϊκές ευρεσιτεχνίες.

Εταιρική κουλτούρα

Στο επίκεντρο της εταιρικής κουλτούρας της «Wolf GmbH» είναι ο επαγγελματίας εγκαταστάτης. Ανεξάρτητα από τις αρμοδιότητες και τους τομείς κάθε τμήματος της εσωτερικής της δομής, ο επαγγελματίας εγκαταστάτης είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της, είτε πρόκειται για νέο προϊόν (που πρέπει να καλύπτει σε αξιοπιστία και ευκολία τόσο τον ίδιο όσο και τον πελάτη του), είτε πρόκειται για μεταφορά τεχνογνωσίας σε αυτόν (για υλοποίηση άρτιων τεχνικά εγκαταστάσεων), είτε πρόκειται για δημιουργία επικερδούς σχέσης ποιότητας / τιμής.

Παραγωγική διαδικασία

Η «Wolf GmbH» θεωρεί ότι μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με την τεχνολογία να εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, οφείλει να δίνει ολοκληρωμένες λύσεις για την επίτευξη θερμικής άνεσης αλλά και υγιεινής στους εσωτερικούς χώρους.

Για το λόγο αυτό προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά όχι απλά κάποιους λέβητες και αντλίες για θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη, αλλά ολοκληρωμένες λύσεις.

Έτσι έχει τη δυνατότητα να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες για θερμική άνεση και ασφαλές και υγιεινό μικροκλίμα ανά ζώνη, με τη μέγιστη αποδοτικότητα και το μικρότερο κόστος λειτουργίας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και ρύθμισης, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του χώρου.

Σύμφωνα με την «Wolf GmbH», ο τελικός χρήστης των προϊόντων της εξασφαλίζει το δικό του μικροκλίμα μέσα στο χώρο του, με συστήματα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, καθώς και με συστήματα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας και με υποβοήθηση ηλιακής ενέργειας. Τα συγκεκριμένα συστήματα μπορούν να ελέγχονται από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να υποστηρίζονται σε πραγματικό χρόνο από επαγγελματίες τεχνικούς είτε της Wolf είτε συνεργατών Wolf.

Προϊοντικές ομάδες

Στα συστήματα καύσης, βασική τεχνολογία της «Wolf GmbH» είναι η τεχνολογία συμπύκνωσης. Είτε πρόκειται για λέβητες πετρελαίου (COB-2) είτε για λέβητες αερίου, επίτοιχους (CGB-2 / FGB / CCW-2 / CGS-2 / CSZ-2 κ.ά) ή δαπέδου (MGK-2) με κύρια επιλογή υλικού των εναλλακτών το αλουμίνιο και το πυρίτιο, η εταιρεία προσφέρει λύσεις που μπορούν να καλύψουν απαιτήσεις από 4 έως 5000 kW.

Στην εποχή που το ηλεκτρικό ρεύμα εισχωρεί όλο και περισσότερο στον τομέα της θερμικής άνεσης, η «Wolf GmbH» συνεχίζει να επενδύει και να αναπτύσσει τις αντλίες θερμότητας. Μετά την ανανέωση των μοντέλων της με τη σειρά BWL 1Split δημιούργησε την αντλία CHA με το φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο R290, μια αντλία θερμότητας νέας γενιάς που, όπως λέει η «Wolf GmbH», κατέκτησε την 1η θέση στα επίσημα τεστ στη γερμανική αγορά.

Μεγάλο βάρος όμως δίνει η «Wolf GmbH» και στη διαχείριση του αέρα μέσα στους χώρους. Έτσι, δίπλα στα συστήματα εναλλαγής αέρα με ανάκτηση θερμότητας (CWL οικιακά, CKL και CRL για μεγάλους χώρους), με τα οποία εξασφαλίζεται φρέσκος και νωπός αέρας στους εσωτερικούς χάρους, τοποθέτησε η εταιρεία από το 2021 το μηχάνημα καθαρισμού – εξαγνισμού αέρα Air Purifier, το οποίο, όπως λέει, έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει και να καθαρίσει αέρα εσωτερικών χώρων έως και 1.200m3/h και από αερολύματα όπως είναι αυτά του κορονοϊού.

Στον τομέα της διαχείρισης, της επικοινωνίας και της διασύνδεσης των λύσεών της, η «Wolf GmbH» έχει τη δυνατότητα να ελέγχει μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο από ένα κοντρόλερ οποιαδήποτε εγκατάσταση, είτε απλή (π.χ. έναν επίτοιχο λέβητα) είτε σύνθετη (π.χ. υβριδικό σύστημα Wolf που περιλαμβάνει αντλία θερμότητας και λέβητα εσωτερικής καύσης, αερίου ή πετρελαίου, για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, με σύστημα ηλιακών και σύστημα μηχανικού αερισμού).

Όπως λένε τα στελέχη της εταιρείας, ο τελικός χρήστης μπορεί να καταγράφει όλες τις λειτουργίες, τις καταναλώσεις και τις αποδόσεις, για να μπορεί μόνος του ή με τη βοήθεια των τεχνικών της «Wolf GmbH» και των συνεργατών της να υλοποιεί την απόλυτη λύση που ταιριάζει μόνο σε αυτόν και στην κατοικία του.

Δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά

Τα προϊόντα της «Wolf GmbH» εισάγονται στην Ελλάδα από την ARIES A.E., η οποία διακινεί σε πάνω από 1.000 σημεία σχεδόν όλη την γκάμα της παραγωγικής βάσης. Πρόκειται για μια συνεργασία για πάνω από 10 χρόνια η οποία συνεχώς εξελίσσεται, πάντα με βάση την εταιρική κουλτούρα που έχει στο επίκεντρό της τον επαγγελματία εγκαταστάτη.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, όπως τονίζει η «Wolf GmbH», έχει καταφέρει να μεταφέρει την τεχνογνωσία της σε πάνω από 5.000 επαγγελματίες του χώρου και να συγκροτήσει μια μεγάλη ομάδα συνεργατών.

Και καταλήγουν τα στελέχη της εταιρείας:

«Στη σημερινή εποχή με τις ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία και την αυξημένη ζήτηση πολύπλοκων λύσεων, λόγω της διείσδυσης των ηλεκτρονικών συστημάτων και αυτοματισμών, ο επαγγελματίας εγκαταστάτης θα πρέπει να επιλέξει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Σαν “Wolf GmbH” μπορούμε και απαντάμε καθημερινά στο ερώτημα αυτό, στηρίζοντας με συγκεκριμένες ενέργειες τους “λύκους” συνεργάτες μας».

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Επέτειος 60 χρόνων ΟΒΥΕ: Η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή…. Συγκίνηση, υπερηφάνεια και ενότητα, τα διαχρονικά μηνύματα

“60 χρόνια ΟΒΥΕ, 60 χρόνια αγώνες, για να’ χουν οι υδραυλικοί, δουλειά μες στους αιώνες!” Τη …

Τα Περιοδικά μας