Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑρχικήΕταιρική ΠαρουσίασηViospiral ΑΕΒΕ - Υδραυλικά προϊόντα με ελληνική υπογραφή από το 1974*

Viospiral ΑΕΒΕ – Υδραυλικά προϊόντα με ελληνική υπογραφή από το 1974*

Η Viospiral είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής υδραυλικών ειδών στην Ελλάδα με δραστηριότητα εντός και εκτός συνόρων.

Η ιστορία της Viospiral ξεκινάει το 1974 από το Νικόλαο και το Χρυσόστομο Νατσακάκο. Τα δύο αδέρφια αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στην παραγωγή υδραυλικών προϊόντων με «όπλα» τη συνεχή αναζήτηση της ποιοτικής πρώτης ύλης και το πάθος τους για εξέλιξη.

Μια μικρή αποθήκη στον Πειραιά θα γίνει για αρκετά χρόνια η έδρα τους. Μελετούν τις ανάγκες της εποχής, επενδύουν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κάνουν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, εμπνέονται από τις διεθνείς τάσεις και κατασκευάζουν τους πρώτους σωλήνες συνδέσεως της ελληνικής αγοράς από χαλκοσωλήνα.

Η καινοτομία

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τη δεκαετία του ’80, μετά από μερικά ταξίδια στην Ιταλία, οι αδελφοί Νατσακάκου εισάγουν στην Ελλάδα μια μεγάλη καινοτομία που αλλάζει τα δεδομένα των υδραυλικών εγκαταστάσεων: την παραγωγή εύκαμπτων πλεκτών σπιράλ συνδέσεως, τα οποία κατασκευάζονται με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί την τεχνοτροπία πλέξης ανοξείδωτων συρμάτων.

Τα σπιράλ παράγονται κυριολεκτικά στο χέρι και όλα τα στάδια πραγματοποιούνται υπό τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας. Το προϊόν μετατρέπεται στο σήμα κατατεθέν της εταιρείας και γίνεται συνώνυμο του ονόματός της.

Μερικά χρόνια αργότερα η παραγωγή των σπιράλ λουτρού έχει την ίδια ακριβώς πορεία και εξέλιξη. Εισάγοντας νέα για την εποχή ιταλικά μηχανήματα, τα ορειχάλκινα σπιράλ λουτρού κυριαρχούν την ελληνική αγορά.

Με την πάροδο των χρόνων, η εξέλιξη του εξοπλισμού επιτρέπει στη χειροκίνητη παραγωγή να δώσει τη σκυτάλη στην απόλυτα αυτοματοποιημένη παραγωγή, καλύπτοντας την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας, οι σειρές από inox σπιράλ συνδέσεως και σπιράλ λουτρού που φέρουν την υπογραφή της Viospiral τηρούν όλους τους όρους μιας άρτιας υδραυλικής εγκατάστασης, με πιστοποιήσεις από τους αυστηρότερους φορείς ελέγχου της Ευρώπης και με έμφαση στην ανάπτυξη χαρακτηριστικών που καθιστούν τα σπιράλ της Viospiral αντιμικροβιακά, ανθεκτικά στον χρόνο και στις δύσκολες συνθήκες χρήσης και, φυσικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

Οι εγκαταστάσεις

Τη δεκαετία του 1980 η διαδικασία παραγωγής αναβαθμίζεται, ο εξοπλισμός ανανεώνεται με εκσυγχρονισμένα μηχανήματα από τη βόρεια Ιταλία, το ανθρώπινο δυναμικό αυξάνεται, ενώ οι εγκαταστάσεις επεκτείνονται από το μικρό δωμάτιο του Πειραιά σε έναν νέο και μεγαλύτερο χώρο στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Η ανάπτυξη των επόμενων ετών, η συνεχής εξέλιξη και η διεύρυνση της γκάμας παραγωγής οδηγεί την εταιρεία σε μια ακόμη μεγαλύτερη επένδυση. Η δεκαετία του ’90 βρίσκει την Viospiral στο νέο ιδιόκτητο κτίριο 3.200 m² στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στο οποίο στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Στο βασικό της κτίριο στεγάζεται ένα μέρος της παραγωγής, τα κεντρικά διοικητικά γραφεία, καθώς και τα τμήματα μελέτης και σχεδιασμού.

Οι αυξημένες ανάγκες οδηγούν την εταιρεία το 2001 στη δημιουργία σύγχρονων ιδιόκτητων αποθηκών συνολικής επιφανείας 7000 m², σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Τα προϊόντα

Σήμερα, στον κατάλογο παραγωγής της Viospiral συγκαταλέγονται inox σπιράλ συνδέσεως, σπιράλ λουτρού, εύκαμπτα σιφώνια και φυσικά το brand Modea Rubinetteria, με μπαταρίες κουζίνας, μπάνιου και ντουζιέρας που φέρει την υπογραφή της Viospiral και βρίσκει τη δική του θέση στις εταιρείες παραγωγής προϊόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διεκδικώντας δυναμικά τη διάκρισή του στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά.

Αντιπροσωπίες

Το 1990 η Viospiral, παράλληλα με την παραγωγή, ξεκινάει να αναπτύσσεται έντονα και στον τομέα της εμπορίας, και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικάνικων οίκων που συνάπτουν μαζί της αποκλειστική συνεργασία εισαγωγής και πώλησης.

Με βασικό κριτήριο την επιλογή εταιρειών που τηρούν τους κανόνες της εργονομίας, της υψηλής ποιότητας κατασκευής και της περιβαλλοντικής ηθικής, αυξάνει επιλεκτικά τον κατάλογο των συνεργασιών της και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο εταιρειών διεθνούς βεληνεκούς, όπως είναι η Oatey, η Mamoli, η Alca group, η Acqua Brevetti, η Galatron, η Bianchi, το Aqua industrial group κ.ά.

Σήμερα

Η πάροδος των ετών, η αύξηση της γκάμας παραγωγής και η εξέλιξη των προϊόντων οδηγεί στη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών της Viospiral, η οποία σήμερα μετρά περισσότερα από 1.500 καταστήματα χονδρικής πώλησης.

Μετά από 50 χρόνια, η εταιρεία μένει πιστή στο αρχικό όραμά της. Όπως αναφέρει η διοίκηση, συνεχίζει με τη σταθερή υποστήριξη των πελατών της, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και δημιουργώντας τις βάσεις για το σπίτι και την επιχείρηση της νέας γενιάς.

Επενδύει σταθερά στην ανανέωση του εξοπλισμού της με εκσυγχρονισμένα μηχανήματα που εξασφαλίζουν υψηλής ακρίβειας αποτέλεσμα, φροντίζει για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και βρίσκεται σε ανοιχτή σύνδεση με τις νέες τάσεις.

*Εταιρική παρουσίαση από το τεύχος Μαΐου 2023

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ