Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΑρχικήΑποχέτευσηΥπεγράφη η χρηματοδότηση αγωγού μεταφοράς λυμάτων και αντλιοστασίου στον οικισμό Μαρουλά Ρεθύμνου

Υπεγράφη η χρηματοδότηση αγωγού μεταφοράς λυμάτων και αντλιοστασίου στον οικισμό Μαρουλά Ρεθύμνου

Την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος της μεταφοράς και διαχείρισης των λυμάτων μέρους του οικισμού Μαρουλά στο Ρέθυμνο θα φέρει η κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων καθώς και ενός αντλιοστασίου στον οικισμό.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τη χρηματοδότηση τους έργου “Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Οικισμού Μαρουλά” με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 198.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) εκ των οποίων οι 183.000 ευρώ, προέρχονται από το “ΠΠΑ Περιφέρειας Κρήτης” και οι 15.000 ευρώ από ιδία συμμετοχή της ΔΕΥΑΡ.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η αξία της συγκεκριμένης παρέμβασης έγκειται στο σημαντικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και επιχειρηματιών του Οικισμού Μαρουλά και στην εν γένει αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Η ΔΕΥΑ Ρεθύμνης προγραμματίζει την άμεση δημοπράτηση και κατασκευή του αντλιοστασίου και του νέου αγωγού συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, με τον οποίο τα λύματα θα μεταφέρονται στην κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, απαλλάσσοντας τους κατοίκους του Μαρουλά από ένα σοβαρό πρόβλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ