Αντώνης Βούλτσιος (Voultherm – Κ. Βούλτσιος & Σία Ο.Ε.): «Η Testo ήταν εκείνη που επέλεξε τη Voultherm για την αντιπροσώπευσή της»

Ο υπεύθυνος του τμήματος Πωλήσεων και Τεχνικής Υποστήριξης της «Voultherm – Κ. Βούλτσιος & Σία Ο.Ε.» μιλάει για το ξεκίνημα και την εξέλιξη της εταιρείας σε αποκλειστικό αντιπρόσωπο Ελλάδας και Κύπρου της Testo, της γερμανικής εταιρείας που εξειδικεύεται στα όργανα μέτρησης.

Συνέντευξη στη Γεωργία Μολώση (έντυπο τεύχος Μαΐου 2022)

Για τη σημασία της σωστής μέτρησης και του ελέγχου πληθώρας παραμέτρων στα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού, καθώς και στους βιομηχανικούς τομείς της ενέργειας, των τροφίμων, των φαρμάκων, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, του περιβάλλοντος κλπ. μας μιλάει, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του τμήματος Πωλήσεων και Τεχνικής Υποστήριξης της «Voultherm – Κ. Βούλτσιος & Σία Ο.Ε.» κ. Αντώνης Βούλτσιος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Θερμοϋδραυλικός».

Ο κ. Βούλτσιος τονίζει ότι η εταιρεία δίνει έμφαση στην πλήρη εξυπηρέτηση των τεχνικών πριν και μετά την πώληση, σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας και προσφέροντας ακόμα και λύσεις έκτακτης ανάγκης όποτε κι αν της ζητηθεί, χάρη στο μεγάλο απόθεμα προϊόντων και ανταλλακτικών που διατηρεί στις αποθήκες της, αλλά και χάρη στο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό της.

– Κύριε Βούλτσιε, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα των οργάνων μέτρησης και ελέγχου και με ποια κριτήρια επιλέξατε την Testo για τη γενική αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα και στην Κύπρο;

– Όσο αστείο και αν ακούγεται, δεν το αποφασίσαμε εμείς. Ο Κωνσταντίνος Βούλτσιος ήθελε να προμηθευτεί έναν αναλυτή καυσαερίων. Αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα, απευθύνθηκε απευθείας στην Testo, στη Γερμανία, καθώς δεν υπήρχε εκείνο το διάστημα αντιπροσωπία στην Ελλάδα, παρά μόνο μεταπωλητές.

Γνωρίζοντας τον Κωνσταντίνο Βούλτσιο από μια παλαιότερη συνεργασία στη Γερμανία, η ίδια η Testo τού πρότεινε να αναλάβει την πώληση, την εξυπηρέτηση και την τεχνική υποστήριξη των αναλυτών καυσαερίων στην Ελλάδα. Το ένα έφερε το άλλο, κι έτσι ο Κωνσταντίνος Βούλτσιος, ενώ το 2005 ξεκίνησε μόνος του, το 2010 είχε μια ομάδα που υποστήριζε πλέον όλη την γκάμα προϊόντων της Testo. Το 2015 γίναμε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα, ενώ το 2017 αναλάβαμε και την αγορά της Κύπρου.

– Ποιες είναι οι βασικές αξίες στις οποίες στηρίζεται η δραστηριότητά σας και πώς κερδίζετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας;

– Με ειλικρίνεια, υπομονή και υποστήριξη. Πάντα λέμε πως δεν είμαστε πωλητές, αλλά τεχνικοί. Κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι την ώρα της ανάγκης –η οποία προκύπτει πάντα όταν ο τεχνικός είναι σε άλλο πελάτη ή σε κάποια άλλη εργασία…– να υπάρχει κάποιος που θα ακούσει τα προβλήματα και θα δώσει μια λύση, είτε με την τεχνογνωσία του, είτε με την κατάλληλη αντίδραση.

Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πόσο επίπονο είναι, σε περίπτωση βλάβης, να πρέπει να περιμένει κανείς 5 – 10 εργάσιμες μέρες για την επισκευή του εργαλείου του. Για το λόγο αυτό διατηρούμε μεγάλη αποθήκη ανταλλακτικών, ώστε να μπορούμε να αντιδρούμε άμεσα. Και αν για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, δανείζουμε δικά μας εργαλεία στον πελάτη μας, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή του.

– Ποια είναι η γκάμα των προϊόντων σας και σε ποιους τομείς απευθύνονται αυτά;

Η γκάμα της Testo περιλαμβάνει επαγγελματικά όργανα μέτρησης για τους τεχνικούς θέρμανσης, ψύξης και εξαερισμού, για τη βιομηχανία, για την εξασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων, για τη φαρμακοβιομηχανία κλπ.

– Ποιο είναι το «δημοφιλέστερο» προϊόν σας στο χώρο της θέρμανσης, της ψύξης και του κλιματισμού;

– Στον τομέα της θέρμανσης, μεγαλύτερη ζήτηση έχουν σίγουρα ο αναλυτής καυσαερίων testo 330 και ο διάδοχος του testo 300, ενώ στον τομέα της ψύξης και του κλιματισμού προτιμάται περισσότερο η ψηφιακή κάσα μανομέτρων testo 557s.

– Τι προσφέρουν στον επαγγελματία τα ψηφιακά μανόμετρα testo με ασύρματη σύνδεση αισθητήρων, καθώς και ο νέος αισθητήρας κενού για λειτουργία μέσω smartphone ή tablet;

– Η Testo έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για ένα εργαλείο όχι μόνο να μετράει σωστά, αλλά να είναι και διαισθητικό στη χρήση του και να διευκολύνει τον τεχνικό.

Δυνατότητες όπως είναι η άμεση δημιουργία αναφορών –με μετρήσεις, φωτογραφίες και όλες τις σημαντικές πληροφορίες– επιτρέπουν στον τεχνικό να εργάζεται πιο γρήγορα, να καταγράφει την πρόοδο των εργασιών και να ενημερώνει τον πελάτη του άμεσα.

Έτσι η ζυγαριά και η «έξυπνη» βαλβίδα, πέρα από το ότι καταγράφουν μετρήσεις και ενέργειες όπως κάνουν και τα μανόμετρα, μπορούν σε συνδυασμό με το ψηφιακό μανόμετρο να υπολογίσουν αυτόματα πόσο ψυκτικό ρευστό πρέπει να συμπληρωθεί.

– Η Testo χρησιμοποιεί ευρέως προηγμένα συστήματα πληροφορικής και τηλεματικής. Ποιες είναι οι εφαρμογές τους;

– Υπάρχει μεγάλο εύρος εφαρμογών, ανάλογα με τις ανάγκες. Η Τesto προσφέρει αυτοματοποιημένη και ασφαλή καταγραφή δεδομένων, με δυνατότητα συναγερμών και αυτόματων αναφορών. Στόχος είναι, σε κάθε κλάδο στον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν αυτά τα συστήματα –όπως είναι οι κλάδοι των τροφίμων, της θέρμανσης και της ψύξης, της φαρμακοβιομηχανίας, των μουσείων κ.ά.– να απαλλάσσουν τους εργαζόμενους από τον κόπο και το άγχος της χειροκίνητης μέτρησης και καταγραφής.

– Ποια προϊόντα της Τesto αξιοποιείτε στην ενεργειακή συμβουλευτική που παρέχετε;

– Πέρα από το προφανές, το οποίο είναι τα συστήματα θερμικής απεικόνισης (θερμοκάμερες), υπάρχουν επίσης μετρητές θερμοπερατότητας αλλά και πολυόργανα για τη μέτρηση της επιρροής της θερμοκρασίας και της ακτινοβολίας της εντός του κτιρίου.

Έτσι, μπορούμε να διαπιστώσουμε με τη θερμοκάμερα την κατάσταση του κτιρίου και να την απεικονίσουμε π.χ. με την testo 883, ενώ με το μετρητή θερμοπερατότητας testo 635 έχουμε αντίστοιχα τη δυνατότητα να μετρήσουμε και να καταγράψουμε τη θερμοπερατότητα.

Επιπλέον, το πολυόργανο testo 400 βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού κλίματος, μετρώντας και καταγράφοντας την επιρροή του κλιματισμού / εξαερισμού και των παραθύρων ενός χώρου στην άνεση και στην ευεξία του ανθρώπου.

– Πόσο σημαντική είναι η ανάλυση καυσαερίων για την ασφάλεια και την αποδοτικότητα των συστημάτων καύσης, καθώς και για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας; Τι προτείνετε στους ειδικούς;

– Με την ανάλυση καυσαερίων εξασφαλίζεται μια σειρά από πλεονεκτήματα. Αρχικά, βλέπουμε αν το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και αν πληροί τα νομικά πρότυπα και τους σχετικούς κανονισμούς. Ουσιαστικά στοχεύουμε στην προστασία του πολίτη και του περιβάλλοντος. Έπειτα, η ανάλυση καυσαερίων μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του λέβητα. Τέλος, με τη σωστή ρύθμιση του συστήματος μπορεί να διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία του και, επομένως, η ανάλογη εξοικονόμηση κόστους.

– Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες εξαερισμού και άνεσης σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους;

– Ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους πρέπει να ανανεώνεται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που ζουν ή συχνάζουν σε αυτούς, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για εργασιακό περιβάλλον. Έτσι, προκύπτουν διαφορετικές ανάγκες και λύσεις.

Η ιδανική –αλλά και ακριβότερη– λύση είναι η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού με εναλλαγή θερμότητας, για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό σίγουρα δεν είναι εφικτό στις περισσότερες περιπτώσεις. Επομένως, πρέπει να αλλάξουμε απλές συνήθειες· κυρίως να μην ξεχνάμε να αερίζουμε τακτικά το χώρο, ανοίγοντας τα παράθυρα.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχουμε στην καθημερινότητά μας είναι ότι δεν το θυμόμαστε τακτικά. Γι’ αυτό μπορούμε να εγκαταστήσουμε μετρητές ή καταγραφικά για τη μέτρηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας και του CO2, τα οποία θα μας ειδοποιούν όταν πλέον ο χώρος χρειάζεται εξαερισμό.

– Πώς επιτυγχάνει η εταιρεία σας την έγκυρη διακρίβωση και βαθμονόμηση των οργάνων μέτρησης των πελατών της;

– Ακολουθούμε πιστά τις πρότυπες διαδικασίες της Testo. Ο εξοπλισμός μας είναι τελευταίας τεχνολογίας και αφιερώνουμε πολύ χρόνο στους ελέγχους. Γνωρίζουμε τη σημασία του σωστού ελέγχου, καθώς και το ότι πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό παίρνουμε κάθε έλεγχο σοβαρά και του αφιερώνουμε το χρόνο που του αναλογεί.

Ελέγξτε επίσης

Βασίλης Βελούδας (Veluda): «Καινοτομούμε προσφέροντας καλύτερο νερό στα παιδιά μας»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Veluda μάς μιλάει για τις διακεκριμένες λύσεις που προσφέρει …

Τα Περιοδικά μας