Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

ΑρχικήΘέρμανσηRobert Bosch Α.Ε.: Φιλόδοξοι στόχοι για το 2030*

Robert Bosch Α.Ε.: Φιλόδοξοι στόχοι για το 2030*

Ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών, ο όμιλος Bosch, δραστηριοποιείται παγκοσμίως για πάνω από δύο αιώνες, με σταθερό γνώμονα την προώθηση της καινοτομίας, το σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Η εταιρεία Bosch ιδρύθηκε στη Στουττγάρδη της Γερμανίας το 1886 και σήμερα έχει περισσότερες από 400 θυγατρικές επιχειρήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες. Οι δραστηριότητες του ομίλου απευθύνονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς οι οποίοι αφορούν: α) τις λύσεις κινητικότητας, β) τη βιομηχανική τεχνολογία, γ) τα καταναλωτικά αγαθά και δ) την ενέργειας και την τεχνολογία των κτιρίων.

Με βασικό σύνθημα «Βosch – Τεχνολογία για τη ζωή», κάθε προϊόν του ομίλου κατασκευάζεται με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής καθημερινά, και παρέχονται λύσεις που είναι καινοτόμες και πραγματικά ωφέλιμες. Όπως τονίζεται από τον ίδιο τον όμιλο, η περιβαλλοντική ευθύνη εμπνέει και καθοδηγεί την ανάπτυξη των προϊόντων της Bosch, με αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη τεχνολογιών επόμενης γενιάς, οι οποίες προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση και αποτελεσματικότητα, διατηρώντας παράλληλα τους φυσικούς πόρους του πλανήτη.

Η δέσμευση της Bosch για το περιβάλλον

Η Bosch ανέκαθεν δήλωνε την αυξημένη ευαισθητοποίησή της για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Τονίζοντας ότι «η οικολογία είναι για εμάς η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας», η εταιρεία επισημαίνει ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι ο λόγος για τον οποίο έχει θέσει φιλόδοξους στόχους. Σκοπός της είναι να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη, προσφέροντας λύσεις ικανές να αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ενεργώντας με έναν οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, ο όμιλος επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, αλλά και να διαφυλάξει τα μέσα διαβίωσης των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.

Το 2020, ο όμιλος Bosch, με περισσότερες από 400 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, πέτυχε να μηδενίσει το αποτύπωμα εκπομπών άνθρακα, επενδύοντας στην ενεργειακή απόδοση των εγκαταστάσεων και των γραφείων του και χρησιμοποιώντας περισσότερη πράσινη ενέργεια για να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Bosch αναφέρει ότι είναι η πρώτη μεγάλη βιομηχανική εταιρεία παγκοσμίως που έθεσε και πέτυχε έναν τόσο φιλόδοξο στόχο για το περιβάλλον, ενώ επόμενος στόχος της είναι να μειώσει κατά 15% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, μέχρι το 2030.

Τεχνολογία θέρμανσης Bosch

Το τμήμα Τεχνολογίας Θέρμανσης (Thermotechnology) της Robert Bosch Α.Ε., με έδρα το Wetzlar, αντιπροσωπεύει τον εμπορικό τομέα του ομίλου Bosch στο εν λόγω αντικείμενο, και είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων θέρμανσης, κλιματισμού και ζεστού νερού στην Ευρώπη.

Το τμήμα διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία παράγεται σε συνολικά 20 εργοστάσια στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αμερική, ενώ ετησίως επενδύει πάνω από 170 εκατ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη.

Η τεχνολογία θέρμανσης της Bosch, χάρη στην παγκόσμια τεχνογνωσία και στη βαθιά κατανόηση των καταναλωτικών αναγκών, παρέχει ολοκληρωμένες προτάσεις συμπύκνωσης για αέριο και πετρέλαιο, προϊόντα κλιματισμού, ηλιακά συστήματα, αντλίες θερμότητας και έξυπνα συστήματα ελέγχου, ενώ προσφέρει επίσης λύσεις για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογίες υψηλής απόδοσης, οι οποίες βασίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμβάλλουν σημαντικά στην υλοποίηση της ενεργειακής μετάβασης και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε διασυνδεδεμένα προϊόντα και λύσεις, η Bosch προωθεί την ενσωμάτωση της τεχνολογίας θέρμανσης και ψύξης στο Internet of Things (IoT) και προσφέρει πολυάριθμες ψηφιακές λύσεις, οι οποίες απλοποιούν τη ζωή των εγκαταστατών και αυξάνουν την άνεση και την ευκολία των χρηστών.

Τριάντα χρόνια στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η Bosch λειτουργεί ως θυγατρική του ομίλου από το 1992, αλλά η παρουσία της στη χώρα μας καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα η Bosch Ελλάδας απασχολεί προσωπικό 66 ατόμων, ενώ ο όμιλος Bosch απασχολεί στην Ελλάδα συνολικά 462 άτομα. Οι συνολικές πωλήσεις της για το 2020 ανήλθαν σε 61,1 εκατ. ευρώ, ενώ εάν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου, οι πωλήσεις της φτάνουν τα 199,11 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, των ηλεκτρικών εργαλείων, των εργαλείων μέτρησης και κήπου, των οικιακών συσκευών, των συστημάτων θέρμανσης, των συστημάτων ασφαλείας, καθώς και των βιομηχανικών αυτοματισμών, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στην Bosch Ελλάδας υπάγονται οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

*(Εταιρική παρουσίαση στο έντυπο τεύχος Μαΐου 2022)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ