Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

ΑρχικήΘέρμανσηBrass Form: Νέα σειρά προϊόντων Smart Home*

Brass Form: Νέα σειρά προϊόντων Smart Home*

Ακολουθώντας την τάση για «έξυπνα» προϊόντα, η Brass Form παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων inForm, για εφαρμογές Smart Home σε συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης.

Σύμφωνα με την Brass Form, τα προϊόντα inForm προσαρμόζονται απόλυτα στις σημερινές ανάγκες των χρηστών και προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση, ενώ συνδέονται εύκολα χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κόμβου ελέγχου (gateway), ενώ υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης έως και 30 διαφορετικών συσκευών. Ο κόμβος συνδέεται στο router του οικιακού δικτύου.

Με την εφαρμογή Smart Life τα προϊόντα λειτουργούν ασύρματα και ελεγχόμενα, μέσα από οποιαδήποτε σύγχρονη smart συσκευή  ή με φωνητικές εντολές. Επίσης τα ίδια είναι συμβατά για παράλληλη χρήση και με άλλες smart συσκευές που πιθανώς υπάρχουν ή θα εγκατασταθούν μελλοντικά (φώτα, ρολά, συναγερμούς, οικιακές συσκευές κλπ.).

Το «έξυπνο» σπίτι λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας, επιτρέποντας τη διαχείριση των συσκευών όπως και όποτε πραγματικά τις χρειαζόμαστε.

Η νέα σειρά inForm της  Brass Form περιλαμβάνει τα ακόλουθα προϊόντα:

  1. Θερμοστατική κεφαλή: Με την «έξυπνη» θερμοστατική κεφαλή ελέγχεται η θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του θερμοστάτη. Μέσω της εφαρμογής μπορούν να προγραμματιστούν αλλαγές της θερμοκρασίας σε διάφορες χρονικές στιγμές της ημέρας. Η κεφαλή μπορεί να συνεργαστεί και με άλλες συμβατές συσκευές για τη δημιουργία αυτοματισμών με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Διαθέτει ψηφιακή οθόνη και λειτουργία ανοικτού παραθύρου, ενώ έχει ακρίβεια απόδοσης +/- 0,5ο C, με εύρος ρύθμισης από 5-30ο
  2. Θερμοστάτη χώρου: Ο έξυπνος θερμοστάτης χώρου αποτελεί τη βασική συσκευή για το σύστημα της θέρμανσης σε ένα «έξυπνο» σπίτι. Μπορεί να συνδεθεί αυτόνομα στο ασύρματο οικιακό δίκτυο και να ρυθμίζεται χειροκίνητα ή μέσω της εφαρμογή Smart Life. Έχει δυνατότητα δημιουργίας χρονοπρογραμμάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του χρήστη, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη αφής με σύνθετες ενδείξεις. Στη συσκευασία του περιέχεται εξοπλισμός για επιτοίχια ή χωνευτή εγκατάσταση κατ’ επιλογή.
  3. Προγραμματιστή ποτίσματος: Με τον «έξυπνο» προγραμματιστή ο χρήστης έχει τον πλήρη έλεγχο, λαμβάνοντας ειδοποιήσεις για την εξέλιξη του ποτίσματος. Ο ίδιος μπορεί επίσης να επέμβει απομακρυσμένα οποιαδήποτε στιγμή, κάνοντας επανεκκίνηση ή διακόπτοντας εκτάκτως τη διαδικασία. Ο προγραμματιστής διαθέτει χειροκίνητη λειτουργία ενεργοποίησης της παροχής, χωρίς να επηρεάζονται τα προγράμματα ποτίσματος. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης της κατανάλωσης του νερού, διατηρώντας ακόμα και το ιστορικό της. Είναι κατάλληλος για πλήθος εφαρμογών και μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει ανάγκη για ελεγχόμενη παροχή νερού.
  4. Ανιχνευτή διαρροής: Εντοπίζει την παρουσία ή τη διαρροή νερού και προφυλάσσει τις εγκαταστάσεις, προειδοποιώντας εγκαίρως το χρήστη με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, καθώς και με επιτόπιο ηχητικό σήμα. Χάρη στην ασύρματη επικοινωνία, ο ανιχνευτής μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει κίνδυνος για διαρροή, υπερχείλιση ή παρουσία υδάτων. Μέσω της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει διάφορους οικιακούς αυτοματισμούς σε συνεργασία με άλλες smart συσκευές. O ανιχνευτής λειτουργεί με μπαταρία, η τάση της οποίας εμφανίζεται στην εφαρμογή, ενώ όταν η τάση πέφτει αποστέλλεται   ηχητική ειδοποίηση.

*(Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Μαΐου 2022)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ