Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

ΑρχικήΨύξηEcofer UVC: Προηγμένο κλιματιστικό με ακτινοβολία UVC*

Ecofer UVC: Προηγμένο κλιματιστικό με ακτινοβολία UVC*

Η Ecofer Κ.Ζ. Οικονόμου, με 30 χρόνια ενεργής παρουσίας στους τομείς θέρμανσης, κλιματισμού, ηλιακής ενέργειας, συστημάτων πισίνας και αυτοματισμών, παρουσιάζει ένα νέο κλιματιστικό υψηλών προδιαγραφών, με τεχνολογία ακτινοβολίας UVC και φίλτρο antivirus, για την καταστροφή ιών, βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.

Η ζώνη UVC έχει μικρό μήκος κύματος και υψηλή ενέργεια, καταστρέφοντας τη μοριακή δομή των κυττάρων των μικροβιακών οργανισμών (βακτηρίων, ιών και άλλων παθογόνων) σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η καταστροφή του DNA και του RNA των μικροβίων έχει ως αποτέλεσμα την αποτροπή της αναπαραγωγής τους, επιτυγχάνοντας γρήγορη αποστείρωση ευρέος φάσματος.

Οι μελέτες και τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο 30mW/cm2 έντασης υπεριώδους ακτινοβολίας UVC μπορούν να εξουδετερώσουν σχεδόν το 100% των περισσότερων βακτηρίων σε ένα δευτερόλεπτο. Στα κλιματιστικά Ecofer UVC ενσωματώνεται η πιο πρόσφατη τεχνολογία UVC LED 3ης γενιάς, με γωνία λειτουργίας 30 μοιρών και με ισχυρή συγκέντρωση φωτός. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για τα πρώτα κλιματιστικά στην Ευρώπη με ακτινοβολία UVC, τα οποία επιτυγχάνουν απόλυτη αποστείρωση.

Αυτοκαθαρισμός σε 3 στάδια

Η καταστροφή των μικροβιακών οργανισμών ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τον αυτοκαθαρισμό και την απολύμανση που πραγματοποιείται στην υψηλή θερμοκρασία των 58ο C, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο στη λειτουργία θέρμανσης όσο και στη λειτουργία ψύξης. Η απολύμανση πραγματοποιείται σε 3 στάδια: πάγωμα, θέρμανση / τήξη και ξήρανση.

Στο πρώτο στάδιο η θερμοκρασία του εξατμιστή πέφτει απότομα και δημιουργείται παγετός και πάγος. Έπειτα ενεργοποιείται η turbo θέρμανση για το λιώσιμο του πάγου και το στέγνωμα του νερού. Κατά το στάδιο της υψηλής θερμοκρασίας των 58οC εξουδετερώνεται o ιός, ενώ στο τελευταίο στάδιο της ξήρανσης, απομακρύνεται η σκόνη και γίνεται αποστείρωση του κλιματιστικού από τα βακτήρια.

Επιπρόσθετα, το ειδικά σχεδιασμένο φίλτρο κατά των ιών (antivirus), με silver ion, cupric ion, ion carrier και zinc ion σε επίπεδο νανομέτρου, είναι διαπερατό και ενσωματωμένο, συμβάλλοντας στην καταστροφή της δομής του DNA και του RNA, καθώς και στη μετουσίωση της πρωτεΐνης.

Αποστείρωση σε ποσοστό 99,2%

Για την αποφυγή δημιουργίας μούχλας και αναπαραγωγής μικροβίων, το κλιματιστικό συνεχίζει να παρέχει αέρα για 3 λεπτά μετά το πέρας της λειτουργίας ψύξης ή θέρμανσης, ώστε να εξαλειφθεί τελείως η τυχόν υπολειπόμενη υγρασία. Ο συνδυασμός αυτών των λειτουργιών συμβάλλει στη λύση του πολυσύνθετου προβλήματος της παραμονής μικροβίων, βακτηρίων και ιών σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους, εξασφαλίζοντας την αποστείρωση του αέρα σε ποσοστό 99,2%.

Σύμφωνα με την «Ecofer Κ.Ζ. Οικονόμου», τα κλιματιστικά Ecofer UVC αποτελούν τη βέλτιστη λύση για χώρους ιατρείων, εργαστηρίων, δημόσιου ενδιαφέροντος, μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων, αλλά και για οικιακή εφαρμογή.

Ο τελικός χρήστης ενεργοποιεί τις λειτουργίες αποστείρωσης UVC όποτε επιθυμεί, πατώντας απλά ένα πλήκτρο στο εύχρηστο τηλεχειριστήριο. Η δέσμη LED UVC δρα εντός του κλιματιστικού, χωρίς να εκλύεται εξωτερικά, παρέχοντας πιστοποιημένη ασφάλεια λειτουργίας.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Τα κλιματιστικά Ecofer UVC συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς κατατάσσονται στην ενεργειακή κλάση A+++/A++, ενώ διαθέτουν golden fin για μέγιστη προστασία και αντοχή. Έχουν επίσης λειτουργίες IFeel, Sleep, Quiet, Turbo, Memory Function, Timer και αυτοδιάγνωσης βλαβών, ενώ προσφέρουν τη βέλτιστη διάχυση του αέρα. Η λειτουργία της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας είναι αθόρυβη.

Διατίθενται σε μοντέλα των 9.000Btu/h, 12.000 Btu/h, 18.000Btu/h και 24.000 Btu/h και είναι πιστοποιημένα βάσει των σύγχρονων προτύπων σχεδιασμού και της τρέχουσας ευρωπαϊκής Οδηγίας οικολογικού σχεδιασμού (ErP Ecodesign).

*(Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Μαΐου 2022)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ