BASEPLAST AΒΕΕ: Ισχυρή παρουσία στον τομέα της καθοδικής προστασίας στην Ελλάδα και sτο εξωτερικό.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Baseplast» κ. Νικήτας Κουναδίνης, έχοντας 50ετή επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της εφαρμοσμένης ηλεκτροχημείας και της μεταλλουργίας, ανέπτυξε μια σειρά προϊόντων η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της καθοδικής προστασίας. Το περιοδικό «Θ» παρουσιάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της εταιρείας που κάνουν την εταιρεία να υπερέχει.

Καινοτομία

Η πολυετής και η αδιάκοπη έρευνα γύρω από την ηλεκτροχημική διάβρωση των μεταλλικών επιφανειών οδήγησε στην εφεύρεση της πρωτοποριακής σειράς προϊόντων Stopcor, η οποία δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα διάβρωσης που δημιουργούνται από το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης. Έτσι, με πρωτοποριακές επιστημονικές μεθόδους η εταιρεία συνέβαλε στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου της θέρμανσης και των υδραυλικών.

Πιστοποίηση και διεθνείς ευρεσιτεχνίες

Η «Baseplast ABEE» είναι πιστοποιημένη από την «LLOYDS Registered», διαθέτει διεθνείς ευρεσιτεχνίες και παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία διανέμει σε ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα εξάγει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Κύπρο, καθώς και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Παραγωγή & ανάπτυξη

Η παραγωγική διαδικασία γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, πλήρως εξοπλισμένους από εξειδικευμένους τεχνίτες, και με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας. Και καθημερινά αναπτύσσονται νέες πρωτοποριακές μέθοδοι, οι οποίες ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες της ναυτιλίας και της σύγχρονης βιομηχανικής εποχής.

Ναυτιλία

Η «Baseplast ABEE» διαθέτει μια ικανή και επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα μηχανολόγων και τεχνικών που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ηλεκτροχημικής διάβρωσης στα πλοία. Εξειδικεύεται στη παραγωγή θυσιαζόμενων ανοδίων παντός τύπου (ψευδαργύρου, αλουμινίου, μαγνησίου και pencil), ενώ παράγει συστήματα επιβολής τάσεως μέσω δικτύου με ανόδια επιπλατινωμένου τιτανίου (ICCP), καθώς και συστήματα προστασίας των εισαγωγών ψύξεως νερού των μηχανών των πλοίων από τις αναπτύξεις οστρακοειδών στις αναρροφήσεις (MGPS).

Θέρμανση – ψύξη – ύδρευση

Για την προστασία όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και των μπόιλερ από την ηλεκτρόλυση παράγονται ανόδια ειδικού τύπου, καθώς και η πρωτοποριακή και διεθνώς αναγνωρισμένη σειρά προϊόντων Stopcor.

Προστασία για τον ηλιακό θερμοσίφωνα

Όπως δηλώνει η εταιρεία, με κριτήριο την καινοτομία και την υγεία σχεδίασε εξωτερικό ανόδιο το οποίο παρέχει απόλυτη προστασία από τη διάβρωση σε κάθε ηλιακό και ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Το Stopcor Solar είναι μια αυτόνομη συσκευή που περιέχει θυσιαζόμενο ανόδιο μαγνησίου που τοποθετείται στη βάση του ηλιακού και αντικαθιστά τη βλαβερή για την υγεία ράβδο μαγνησίου.

Τεχνική υποστήριξη & σεμινάρια

Η «Baseplast ABEE» στήριζε ανέκαθεν τους τεχνικούς, τους υδραυλικούς και τους μηχανολόγους, παρέχοντάς τους την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τη μελέτη και την εγκατάσταση των συστημάτων προστασίας. Παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια καθοδικής προστασίας σε μια σύγχρονη και με υψηλές προδιαγραφές δομημένη αίθουσα, που στεγάζεται στο ιδιόκτητο εργοστάσιο στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού στο Πέραμα.

Σταθερή παρουσία στο εξωτερικό

Η σύσταση της «Stopcor LTD» το 2016 στο Λονδίνο (το οποίο αποτελεί παγκόσμιο κέντρο εμπορίου) και η προώθηση των προϊόντων της μέσα από εκθέσεις, συνέδρια και σεμινάρια, εκτόξευσαν τη δυναμική πορεία της σειράς Stopcor, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Μέσα σε μια 4ετία αυξήθηκε το δίκτυο πωλήσεων, και η «Stopcor LTD»  κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων ονομάτων της βιομηχανίας της θέρμανσης, όπως η Vaillant με την οποία συνεργάζεται ήδη στην Αγγλία.

Τα προϊόντα της ταξίδεψαν και στη Σκωτία για να προσφέρουν λύση στα προβλήματα ηλεκτρόλυσης που αντιμετώπιζε στους φάρους ο δημόσιος οργανισμός Northern Lighthouse Board.

Εξέλιξη & μέλλον

Έχοντας πλέον αποκτήσει αναγνώριση σε Ελλάδα και εξωτερικό, η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με γνώμονα τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, ενώ πραγματοποιεί νέες και δημιουργικές συνεργασίες με τους κορυφαίους στον χώρο, αυξάνοντας τη δυναμική της. Η «Baseplast ABEE» παραμένει πιστή στις αρχές της βαδίζοντας σταθερά με όραμα και σχέδιο για το μέλλον.

 

 

Τα Περιοδικά μας