CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ: Εβδομήντα χρόνια συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης*

Εξειδικευμένη στο σχεδιασμό, στην παραγωγή και στην εμπορία ορειχάλκινων εξαρτημάτων για συστήματα ύδρευσης, θέρμανσης, ηλιακών εγκαταστάσεων κλπ., η «CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ» επεκτείνει διαρκώς τη δραστηριότητά της στην εγχώρια και στις ξένες αγορές, εμπλουτίζοντας την γκάμα και το δίκτυο των συνεργατών της.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 1952, όταν οι γιοι του Κωνσταντίνου Χερουβείμ ενώθηκαν και δημιούργησαν την εταιρεία «Αφοί Χερουβείμ». Στα δύσκολα χρόνια μετά τον πόλεμο η Ελλάδα είχε ξεκινήσει την ανασύστασή της. Οι αδελφοί Χερουβείμ, με πρώτη ύλη τον ορείχαλκο, κατασκεύαζαν είδη και μέρη αντικειμένων χρήσιμων για το σπίτι, όπως είναι τα μεταλλικά έπιπλα, τα μαχαιροπίρουνα, τα πιάτα και τα σκεύη κουζίνας.

Τα επόμενα χρόνια οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτάθηκαν. Στην παραγωγή της προστέθηκαν είδη μπάνιου, διακόπτες, βρύσες κ.ά. O χώρος της παραγωγής, το ορειχαλκουργείο και αργότερα το μηχανουργείο της εταιρείας ήταν εγκαταστημένα στην Παλιά Κοκκινιά. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 η παραγωγική μονάδα εγκαταστάθηκε σε έναν ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή του Ελαιώνα, στο Αιγάλεω.

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Σταμάτης Χερουβείμ, ως εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς, αναλαμβάνει τη διοίκηση. Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από τις ενέργειες εξωστρέφειας εκ μέρους της νέας διοίκησης, η οποία διευρύνει το πελατολόγιό της, καθώς και τον κατάλογο με τα παραγόμενα εξαρτήματα, ενώ αποκτά πλέον το λογότυπο «CherΒros».

Από το 2000 η «CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ» παρουσιάζει μια νέα κατηγορία, τα εξαρτήματα CherPlus. Με χαρακτηριστικά που δεν έχουν άλλα εξαρτήματα στην αγορά εκείνη τη χρονική περίοδο, η κατηγορία αυτή γίνεται γρήγορα δημοφιλής. Η στιβαρή κατασκευή και τα μεγαλύτερα σπειρώματα που διαθέτουν τα εξαρτήματα CherPlus προσδίδουν ευκολία στη χρήση και ασφάλεια στην εγκατάσταση. Την ίδια δεκαετία η εταιρεία ξεκινά με μικρά αλλά σταθερά βήματα την προβολή της στο εξωτερικό.

Νέα σελίδα

Μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, η «CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ» συντάσσει ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης. Έτσι από το 2009 προχώρησε σε δράσεις που άλλαξαν τη μορφή της. Επένδυσε σε μηχανήματα νέας τεχνολογίας, στην εκπαίδευση προσωπικού και σε κτιριακές παρεμβάσεις, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργοστάσιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο σκοπός της ήταν και παραμένει ο σχεδιασμός και η παραγωγή εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας, όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και οι διεθνείς απαιτήσεις (ISO, EN, ELOT, DVGW).

Η «CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ» διαθέτει πλέον πέντε πρέσες σφυρηλασίας. Οι δύο από αυτές είναι 400 τόνων συνεχούς λειτουργίας και διπλής σφυρηλάτησης. Στο τμήμα κατεργασίας η επιχείρηση έχει στη διάθεσή της 10 μηχανήματα εφοδιασμένα με 10 – 15 μονάδες κατεργασίας, δύο ρομποτικούς βραχίονες, καθώς και δύο αυτόματους βραχίονες. Στο τμήμα μονταριστηρίου υπάρχουν μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας συναρμολόγησης και δοκιμής πίεσης. Δύο από αυτά τα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ομάδα της «CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ».

Εκτός από το βοηθητικό εξοπλισμό, η εταιρεία έχει δύο κέντρα κατεργασίας για την κατασκευή των καλουπιών της. Επίσης διαθέτει μηχανολογικό εξοπλισμό υποστήριξης της παραγωγής, καθώς και προγράμματα σχεδιασμού και ελέγχου της παραγωγής.

Πιστοποιημένες διαδικασίες

Προκειμένου να τυποποιήσει την παραγωγή της, η εταιρεία έχει πιστοποιήσει τις διαδικασίες της κατά ISO:9001:2015. Οι χώροι της τόσο στην παραγωγική μονάδα όσο και στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι ιδιαίτερα λειτουργικοί, με σκοπό να εξελίσσεται διαρκώς η ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών της προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Όπως αναφέρει η «CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ», χτίζει σχέσεις με εξωτερικούς συνεργάτες που διαθέτουν εμπειρία, καθώς και με start up εταιρείες, με στόχο την εξέλιξή της, ενώ αντιμετωπίζει τους πελάτες της σαν συνεργάτες της, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή της για την προτίμηση που δείχνουν στα εξαρτήματα και στις υπηρεσίες της.

Η εταιρεία σχεδιάζει και παράγει περισσότερους από 1.000 κωδικούς. Την τελευταία πενταετία έχει εμπλουτίσει τον κατάλογό της με εξαρτήματα όπως είναι οι πιστοποιημένοι για πόσιμο νερό σφαιρικοί διακόπτες DIVA και οι συλλέκτες με ρυθμιστικούς διακόπτες EVO. Κάθε χρόνο σχεδιάζει ένα νέο εξάρτημα ή επανασχεδιάζει ένα ήδη υπάρχον, με σκοπό να το βελτιώσει ώστε να αποκτήσει προστιθέμενη αξία.

Στόχος της είναι τα εξαρτήματά της να έχουν μοντέρνο σχεδιασμό, να είναι πρακτικά και εύκολα στη χρήση και να διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους, έτσι ώστε ο εγκαταστάτης και ο καταναλωτής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο οποίος αναζητεί την ποιότητα και την αίσθηση ασφάλειας για την επιλογή του, να μπορεί πλέον να απευθύνεται σε μια ελληνική κατασκευάστρια εταιρεία, τη CherBros.

Εξαγωγική δραστηριότητα

Η εταιρεία διατηρεί επαφές με φορείς πιστοποίησης και διακριβωμένα εργοστάσια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ διαθέτει ασφαλιστικό πρόγραμμα αστικής ευθύνης με γεωγραφική κάλυψη σε όλη την Ευρώπη. Η επωνυμία CherBros, την οποία δημιούργησε η ίδια, έχει κατοχυρωθεί με τα λογότυπά της σε διεθνείς φορείς.

Το 2005 η CherBros ξεκίνησε να κάνει εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης. Από το 2010 η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας ενισχύθηκε σημαντικά, με τη διείσδυσή της σε νέες αγορές, με μεγαλύτερο κατάλογο και περισσότερα είδη. Το 2021 ο τζίρος των πωλήσεών της στο εξωτερικό ξεπέρασε το 25% του συνολικού ετήσιου τζίρου της.

Σήμερα η εταιρεία εξάγει σε χώρες όπως είναι η Ρουμανία, η Δανία, η Αγγλία, η Μάλτα, ο Λίβανος, η Αλβανία, το Κόσοβο, η Σερβία, το Βέλγιο, η Αυστρία κ.ά. Τα στελέχη της τονίζουν ότι τους γεμίζει χαρά και περηφάνια το γεγονός ότι η εξαγωγική προσπάθεια της εταιρείας έχει πλέον τη σήμανση «made in Hellas», και δηλώνουν σχετικά: «Είναι για εμάς η σημαντικότερη σφραγίδα μας. Είναι η επιβεβαίωση ότι πέτυχαν όλα όσα ξεκίνησαν από μια ελληνική οικογένεια που έκανε την ανάγκη της για επιβίωση όραμα και η οποία συνδύασε την εμπειρία με την τεχνολογία για να χτίσει μια ελληνική εταιρεία με στόχο να κάνει γνωστό το ελληνικό εξάρτημα στη διεθνή αγορά».

Φέτος, το 2022, η «CherBros / Αφοί Κ. Χερουβείμ ΑΒΕΕ» γιορτάζει τα 70 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στο χώρο του σχεδιασμού και της παραγωγής ορειχάλκινων εξαρτημάτων. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η επέτειος είναι η αφετηρία για ένα νέο κύκλο εξέλιξης και συνέχισης της πορείας της, με στόχο πάντα την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών της και τις σωστά επιλεγμένες συνεργασίες.

*Εταιρική παρουσίαση στο έντυπο τεύχος Φεβρουαρίου 2022

Ελέγξτε επίσης

Brass Form: Νέα σειρά προϊόντων Smart Home*

Ακολουθώντας την τάση για «έξυπνα» προϊόντα, η Brass Form παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων inForm, …

Τα Περιοδικά μας
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.