Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Κτιρίου στο Ψυχικό

Υπεγράφη από την Περιφέρεια Αττικής η Ένταξη της Πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κτιρίου επί της οδού Μαραθωνοδρόμου 95 στο Ψυχικό του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού».

Η σχετική πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το συνολικό ποσό του έργου είναι 371.690,00 ευρώ. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 327.050,00 €.  Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 44.640,00 € και χρηματοδοτείται  από Συμμετοχή του φορέα.

Το έργο

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται αφορούν το Δημοτικό Κτίριο επί της οδού Μαραθωνοδρόμου 95 στο Ψυχικό και αφορούν μεταξύ άλλων:

  • Την αντικατάσταση του υφιστάμενου ψύκτη ύδατος, με αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης χαμηλής στάθμης θορύβου σταθερών στροφών με σύγχρονο οικολογικού τύπου freon ισχύος 154,0 KW για ψύξη και 181.0 KW θέρμανση με EER 2.76 και COP 3.75.
  • Την αντικατάσταση των τερματικών μονάδων θέρμανσης ψύξης του κτιρίου.
  • Την αντικατάσταση των κουφωμάτων του κτιρίου με κουφώματα αλουμινίου με πλαίσιο με θερμοδιακοπή και ενεργειακούς υαλοπίνακες με μέγιστο συντελεστή θερμοπερατότητας U =2,0 w/(m2Κ).
  • Την αντικατάσταση των λαμπτήρων φθορισμού του κτιρίου με λαμπτήρες τύπου LED με φωτεινή δραστικότητα τουλάχιστον 130 lm/w

 

Ελέγξτε επίσης

LG: Οι HVAC λύσεις λαμβάνουν διεθνείς πιστοποιήσεις για την εξασφάλιση καθαρού αέρα σε εσωτερικούς χώρους

Οι επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού του τμήματος Business Solutions της LG Electronics (LG) έχουν αναγνωριστεί από …

Τα Περιοδικά μας