Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑποχέτευσηIAS Ε.Π.Ε.: Με όραμα την εξειδίκευση σε κάθε εφαρμογή

IAS Ε.Π.Ε.: Με όραμα την εξειδίκευση σε κάθε εφαρμογή

Η εταιρεία IAS Ε.Π.Ε. ξεκίνησε το 1965 ως χυτήριο μετάλλων στο Αιγάλεω, για να καθιερωθεί λίγα χρόνια αργότερα στην ελληνική αγορά, προμηθεύοντας προϊόντα για δημόσια και ιδιωτικά έργα υποδομών, από οδοποιία και αποχέτευση μέχρι ξενοδοχεία και νοσοκομεία.

Με βασικά της συστατικά την αφοσίωση, το όραμα, το μεράκι και την εμπειρία, η εταιρεία IAS Ε.Π.Ε. (Ιωάννης Α. Σιαγκρής Ε.Π.Ε.) πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά από το 1965, προμηθεύοντας με τα προϊόντα της σημαντικά δημόσια έργα υποδομών (οδοποιίας, αποχέτευσης, υδραυλικά, ανάπλασης κ.ά.), αλλά και ιδιωτικά έργα (όπως κτιριακά και ξενοδοχειακά έργα, βιομηχανίες, χώρους εστίασης, νοσοκομεία κ.ά.), καλύπτοντας κάθε ανάγκη που αφορά τα καλύμματα φρεατίων, τις σχάρες και τα κανάλια αποστράγγισης.

Η αρχή

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1965 από τον Θανάση Σιαγκρή σε ένα μικρό χώρο στο Αιγάλεω, σαν χυτήριο μετάλλων με εξειδίκευση στην παραγωγή χυτοσιδηρών εξαρτημάτων, καλυμμάτων και σχαρών, σε μια εποχή που οι οργανωμένες εταιρείες πρώτων υλών και προϊόντων χυτοσιδήρου ήταν ελάχιστες στην Ελλάδα.

Το χυτήριο μετάλλων στο Αιγάλεω απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία της IAS Ε.Π.Ε. το 1965

Σύντομα καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά, ξεκίνησε την εξαγωγή εξαρτημάτων και κατάφερε το όνομά της να είναι μέχρι και σήμερα συνυφασμένο με την υψηλή ποιότητα υλικών. Έως το 1991 λειτουργούσε με την επωνυμία «Αθαν. Σιαγκρής & Σία Ο.Ε.» ως εργοστάσιο παραγωγής και ως εμπορική εταιρεία, ενώ το τμήμα παραγωγής έκλεισε οριστικά το 1999.

Ο Θανάσης Σιαγκρής, ιδρυτής της εταιρείας «Αθαν. Σιαγκρής & Σία Ο.Ε.», το 1970

Ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας

Το 1991 δημιουργείται η IAS Ε.Π.Ε. (Ιωάννης Α. Σιαγκρής Ε.Π.Ε.), από την Κατερίνα Σιαγκρή και τον Γιάννη Σιαγκρή, με στόχο την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η προώθηση χυτοσιδηρών προϊόντων, κυρίως καλυμμάτων φρεατίων και σχαρών υδροσυλλογής, με τα οποία προμηθεύει σημαντικά δημόσια και ιδιωτικά έργα υποδομών (οδοποιίας και ανάπλασης), οικοδομικά, υδραυλικά κλπ.

«Αόρατη εφαρμογή» στο «The Orbit – Business center» στην Αθήνα

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η δεκαετία 1990 – 2000 είναι η πιο σημαντική στο χώρο των κατασκευών, καθώς σηματοδοτείται από την εξέλιξη των πρώτων υλών και τις ευρωπαϊκές οδηγίες σχεδιασμού ποιότητας και προδιαγραφών σε προϊόντα και κατασκευαστικά υλικά.

Για τα καλύμματα φρεατίων ξεκινά η μετάβαση του υλικού παραγωγής από τον φαιό στον ελατό χυτοσίδηρο, υλικό πιο εύκολο στην επεξεργασία και ανθεκτικό στη διάβρωση και στη θραύση, με σημαντικά μικρότερο βάρος, κάτι που διευκολύνει τη μεταφορά, την εγκατάσταση, το χειρισμό και τη συντήρηση των προϊόντων.

Η ιδέα για τις «αόρατες εφαρμογές»

Από το 2010, η IAS Ε.Π.Ε. εισήγαγε την ιδέα των «αόρατων εφαρμογών» σε εγκαταστάσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, με καλύμματα φρεατίων και κανάλια αποστράγγισης επιφανειακών υδάτων.

Oι «αόρατες εφαρμογές» μπορούν να μπορούν να επενδυθούν με οποιοδήποτε υλικό, ώστε να μην είναι ευδιάκριτες

Σύμφωνα με την ίδια, οι εφαρμογές αυτές συνδυάζονται τέλεια με όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς μπορούν να επενδυθούν με πέτρα, πλακίδια, κυβόλιθους χλοοτάπητα, μάρμαρο, ξύλο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό,  ώστε μετά την τοποθέτησή τους να μοιάζουν αόρατες. Πρόκειται για μια ιδέα, η οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από αρχιτέκτονες και κατασκευαστές σε ανακαινίσεις και νέες κατασκευές και έχει υιοθετηθεί από τον αρχιτεκτονικό κόσμο.

«Αόρατη εφαρμογή» στο ξενοδοχείο The Icon Limassol στην Κύπρο

Οι «αόρατες εφαρμογές» καθιστούν δυνατή την προσαρμογή σύνθετων λύσεων σε απλές εφαρμογές, τόσο σε ιδιωτικές κατασκευές και  νέα έργα κατασκευής ή ανακατασκευής, όσο και σε δημόσια έργα όπως είναι πλατείες, ιστορικοί δρόμοι, πεζόδρομοι κλπ. ενισχύοντας την αισθητική της κατασκευής και προσφέροντας ιδιαίτερο στιλ στην αρχιτεκτονική του χώρου.

«Αόρατη εφαρμογή» σε μπανγκαλόου στο πολυτελές θέρετρο «Αστέρια Γλυφάδας».

Οι πιστοποιήσεις

Η IAS Ε.Π.Ε. υιοθέτησε αμέσως τα νέα υλικά και τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 σχεδιάζει και αναπτύσσει προϊόντα για χώρους με υψηλές προδιαγραφές, πιστοποιημένα βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, αναθέτοντας την παραγωγή τους σε πιστοποιημένους οίκους του εξωτερικού. Μάλιστα, από το 2003 η IAS Ε.Π.Ε. έχει πιστοποιηθεί από την SGS για το σύστημα διαχείρισης ποιότητας που εφαρμόζει κατά ISO 9001, ενώ το 2010 εντάχθηκε από την ICAP στην κοινότητα «Strongest Companies in Greece».

Με όραμα την εξειδίκευση σε κάθε εφαρμογή που αφορά έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, ηλεκτρομηχανολογικά, βιομηχανικά, οικοδομικά, αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά, η εταιρεία φροντίζει να εμπλουτίζει συνεχώς τις σειρές των προϊόντων της.

Κι αυτό το επιτυγχάνει αφενός προσθέτοντας καινούργια προϊόντα από σύγχρονα υλικά (όπως είναι το αλουμίνιο, ο ανοξείδωτος χάλυβας και το πλαστικό) και αφετέρου εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων της που κατασκευάζονται από τα ήδη υπάρχοντα υλικά, με άλλα προϊόντα, νέων διαστάσεων και χαρακτηριστικών.

Με σταθερό κίνητρο την ποιοτική εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό, η IAS Ε.Π.Ε. προμηθεύει την αγορά με καινοτόμα και σύγχρονα προϊόντα, τεχνολογικά προηγμένα, που δημιουργούν –όπως αναφέρει– μια νέα τάση στα έργα αποχέτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ