Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕταιρική ΠαρουσίασηIDATOR S.A. Λύσεις για εφαρμογές διάθεσης λυμάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις

IDATOR S.A. Λύσεις για εφαρμογές διάθεσης λυμάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις

Από το 1969 η Idator S.A. παρέχει ποιοτικές και ολοκληρωμένες λύσεις, με καινοτόμα προϊόντα όπως είναι αντλίες και αντλητικά συγκροτήματα υψηλών αποδόσεων και αξιοπιστίας, αλλά και με υπηρεσίες που σχετίζονται με το καθαρό νερό και τα λύματα.

*Tου κ. Ξενοφώντα Δαμιανού, BEng, M.Sc., Knowledge Manager IDATOR S.A.

Η συλλογή και η επεξεργασία λυμάτων έχει καίρια σημασία για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος, επειδή το νερό που εκρέει από τα σπίτια, τα κτίρια και τη βιομηχανία είναι μολυσμένο με οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά.

Τα λύματα είναι διαφόρων ειδών:

  • Οικιακά.
  • Κοινοτικά ή αστικά.
  • Λύματα που προκύπτουν από εμπορικής χρήσης κτίρια και υποδομές.
  • Λύματα από αεροδρόμια, σταθμούς λεωφορείων και τρένων.
  • Λύματα από νοσοκομεία.
  • Λύματα από βιομηχανικές και άλλες διεργασίες.
  • Λύματα από παντοροϊκά δίκτυα, τα οποία λύματα περιέχουν και φερτά υλικά.

Σε πολλές περιοχές τα λύματα καταλήγουν μέσω βαρυτικών δικτύων στα υπόγεια αποχετευτικά δίκτυα μεταφοράς λυμάτων προς τους βιολογικούς σταθμούς.

Βέβαια, σε περιπτώσεις που λόγω μορφολογίας του εδάφους ή άλλων παραγόντων δεν επιτρέπεται άμεση διάθεση των λυμάτων στα υπόγεια αποχετευτικά δίκτυα, γίνεται όδευση προς αντλιοστάσια λυμάτων.

Οι αντλίες που χρησιμοποιούνται στα αντλιοστάσια λυμάτων είναι συνήθως σχεδιασμένες για να χειρίζονται υγρά λύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε αιωρούμενα σωματίδια και μακρόινα υλικά.

Η Idator, ως επίσημος διανομέας μεγάλων brands στην ελληνική αγορά (όπως Lowara, Flygt, Wedeco, Sanitaire, Itron, Seko), διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφαλή διάθεση των λυμάτων με αντλίες και αντλητικά συγκροτήματα υψηλών αποδόσεων και αξιοπιστίας.

Παρακάτω παραθέτονται αναλυτικά μερικές από αυτές τις λύσεις.

LOWARA – Σειρά 1300 Non-clog & Vortex

Η σειρά 1300 της Lowara είναι κατάλληλη για εφαρμογές αντλιοστασίων λυμάτων, όμβριων και αποστραγγιστικών έργων κτιριακών εγκαταστάσεων. Η μεγάλη γκάμα υποβρύχιων αντλιών καλύπτει παροχές έως και 1770m3/h σε μανομετρικά έως και 74m, με επιτρεπόμενο βάθος βύθισης των αντλιών έως και τα 20m.

Φέρουν ηλεκτροκινητήρες βαθμού απόδοσης ΙΕ3 στην standard έκδοση, και διατίθενται σε εκδόσεις με πτερωτές non-clogging (μη εμφρασσόμενες) και Vortex, σχεδιασμένες για αξιόπιστη λειτουργία και υψηλή απόδοση.

FLYGT – Σειρά Adaptive N-Impeller – Νon-clogging

Η σειρά N 3000 της FLYGT με την πατενταρισμένη τεχνολογία adaptive non-clogging πτερωτής (προσαρμοζόμενη – μη εμφρασσόμενη) είναι η πλέον κατάλληλη λύση για εφαρμογές άντλησης λυμάτων με μεγάλη περιεκτικότητα σε μακρόινα και αιωρούμενα στερεά σωματίδια, ιδιαίτερα για εφαρμογές σε αντλιοστάσια όπου δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση εσχαρών και τα οποία δέχονται παχύρρευστα και ακατέργαστα λύματα. Η πτερωτή κατασκευάζεται από εξαιρετικά ανθεκτικό κράμα χυτοσιδήρου υψηλής περιεκτικότητας σε χρώμιο. Είναι ημιανοιχτού τύπου, με πτερύγια που κλίνουν προς τα πίσω, ανεμπόδιστης ροής, χωρίς εμφράξεις (non-clogging).

Το χαρακτηριστικό αυτών των αντλιών είναι ότι διαθέτουν στο επάνω μέρος της πτερωτής έναν μηχανισμό που, σε περίπτωση που φτάσει στην αναρρόφηση της αντλίας κάποιο στερεό μεγάλης συνοχής, επιτρέπει τη στιγμιαία αξονική μετατόπιση της (adaptive), έτσι ώστε να περάσει το στερεό στην κατάθλιψη (έξοδος αντλίας), και μετά η πτερωτή επιστρέφει στην αρχική κανονική της θέση.

Είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αυτοκαθαρίζεται (self-cleaning), και λειτουργεί σε συνδυασμό με σύστημα πλάκας ανάδρασης. Αυτός ο συνδυασμός επιτυγχάνει υψηλό και σταθερό βαθμό απόδοσης σε όλη τη διάρκεια άντλησης (μέχρι και 80%), σε αντίθεση με μία συμβατική αντλία λυμάτων, της οποίας η απόδοση μειώνεται λόγω φαινομένων έμφραξης.

FLYGT – Σειρά D 3000, Vortex

Η σειρά D 3000 της FLYGT είναι κατάλληλη για εφαρμογές αντλιοστασίων λυμάτων, όμβριων και αποστραγγιστικών έργων κτιριακών εγκαταστάσεων και αγροτικών εφαρμογών. Η μεγάλη γκάμα υποβρύχιων αντλιών καλύπτει παροχές έως και 190m3/h σε μανομετρικά έως και 29m, με επιτρεπόμενο βάθος βύθισης των αντλιών έως και τα 20m. Διατίθενται σε εκδόσεις με πτερωτές Vortex, κατάλληλες για λύματα που περιέχουν μακρόινα αιωρούμενα σωματίδια.

FLYGT – Σειρά M 3000, Grinder Cutter (με πολτοποιητή)

Η σειρά M 3000 της FLYGT είναι κατάλληλη για εφαρμογές αντλιοστασίων λυμάτων κτιριακών εγκαταστάσεων. Η γκάμα αντλιών καλύπτει παροχές έως και 47m3/h σε μανομετρικά έως και 68m, με επιτρεπόμενο βάθος βύθισης των αντλιών έως και τα 20m. Διατίθενται σε εκδόσεις με πολυκάναλες πτερωτές ημιανοιχτού τύπου, σε συνδυασμό με διάταξη πολτοποίησης στερεών σε μεγέθη 5mm έως 15mm, κατάλληλες για λύματα που περιέχουν μακρόινα αιωρούμενα σωματίδια.

Τα αντλιοστάσια λυμάτων διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ασφαλή και αποτελεσματική μεταφορά των λυμάτων από περιοχές με χαμηλό υψόμετρο προς τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ