Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΘέρμανσηΚ. ΤΖΑΝΟΣ Α.Ε.: Αντλία θερμότητας Torrent, προσαρμοσμένη στο ελληνικό κλίμα

Κ. ΤΖΑΝΟΣ Α.Ε.: Αντλία θερμότητας Torrent, προσαρμοσμένη στο ελληνικό κλίμα

Αξιοπιστία, οικονομία και αποδοτικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τις αντλίες θερμότητας Torrent, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στο στόχο της εταιρείας «Κ. Τζάνος» να παρουσιάζει λύσεις που συντονίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες.

Με 40χρονη επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ύδρευσης, της θέρμανσης και της ψύξης, η «Κ. Τζάνος Α.Ε.» διαθέτει αποκλειστικά την αντλία θερμότητας Torrent, η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιλογή για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ).

Η εταιρεία «Κ. Τζάνος» αναφέρει ότι, κατόπιν έρευνας και προσεκτικού σχεδιασμού στην Ελλάδα, η αντλία ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη για νέες τεχνολογικές λύσεις σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης, επιτυγχάνει μέγιστη απόδοση και οικονομία και είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα ελληνικά κλιματολογικά δεδομένα.

Άλλο βασικό σημείο υπεροχής της αντλίας θερμότητας Torrent είναι ότι συνδυάζει χαμηλό κόστος κτήσης, χαμηλή κατανάλωση, αλλά και μοναδική λειτουργική απόκριση, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες για μείωση της συνολικής κατανάλωσης και προώθηση των ΑΠΕ, δεδομένου ότι η θέρμανση και η ψύξη αντιπροσωπεύουν το 50% της κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλαπλές δυνατότητες

Η αντλία θερμότητας Torrent αποτελεί ιδανική λύση για νεόδμητη αλλά και για ανακαινισμένη κατοικία, παρέχοντας δυνατότητα ακόμα και συνδυασμού δύο ή περισσότερων μονάδων σε μορφή συστοιχίας. Επίσης, χάρη στις εξαιρετικά μικρές διαστάσεις της, δίνει περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά την τοποθέτησή της.

Με εύρος από 4kW έως 16kW είναι κατάλληλη για σύνδεση με:

– Ενδοδαπέδια θέρμανση.

– Συμβατικά θερμαντικά σώματα.

– Boiler για παροχή ζεστού νερού χρήσης.

– Fancoil.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η αντλία Torrent εκμεταλλεύεται πλήρως την αρχή της λειτουργίας της, δηλαδή την «άντληση» και μεταφορά ενέργειας από τον περιβάλλοντα χώρο, έχοντας:

– Ενεργειακή τροφοδοσία κατά 75% από το περιβάλλον και μόλις κατά 25% από το ηλεκτρικό δίκτυο.

– Ενεργειακή κλάση έως Α+++.

– Υψηλό ειδικό βαθμό απόδοσης (Coefficient Of Performance [COP]) κατά τη θέρμανση και εξίσου υψηλό δείκτη ενεργειακής απόδοσης (Energy Efficiency Ratio [EER]) κατά την ψύξη, που σε ορισμένες συνθήκες ξεπερνούν ακόμα και την τιμή 5.

Οι παραπάνω επιδόσεις οφείλονται και στην υψηλή ποιότητα υλικών της αντλίας θερμότητας Torrent, η οποίαδιαθέτει (βλ. σχ. φωτό):

  1. Πλακοειδή εναλλάκτη υψηλής απόδοσης, από την Alfa Laval.
  2. Ανεμιστήρα με κινητήρα συνεχούς ρεύματος (DC) και αντικραδασμική έδραση, από την Panasonic.
  3. Κορυφαίο συμπιεστή του οίκου Mitsubishi.
  4. Πλακέτες ελέγχου γνωστού κατασκευαστή υπολογιστικών συστημάτων.
  5. Κυκλοφορητή κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας.
  6. Ηλεκτρονικού τύπου εκτονωτική βαλβίδα από εξειδικευμένο ιταλικό εργοστάσιο, για ακριβή έλεγχο του ψυκτικού υγρού.
  7. Ηλεκτρικές υποβοηθητικές αντιστάσεις από ιταλικό εργοστάσιο.

H σχεδίαση αυτή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών, καθώς και τις θερμοκρασιακές ιδιαιτερότητες ακόμα και της πιο απομακρυσμένης περιοχής της Ελλάδας, χάρη στην ύπαρξη ειδικής αντιπαγωτικής προστασίας που επιτρέπει στην αντλία να λειτουργεί ακόμα και σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -25οC.

Ασύρματος χειρισμός

Επιπροσθέτως, μεγάλη σημασία έχει δοθεί από το τμήμα σχεδιασμού και έρευνας στο χειρισμό της αντλίας, ο οποίος –πέρα από το πλήρως ηλεκτρονικό πάνελ– μπορεί να γίνει και μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi, με τη χρήση ειδικής εφαρμογής που εγκαθίσταται σε οποιοδήποτε κινητό.

Έτσι παρέχεται στον τελικό χρήστη πλήρης έλεγχος των λειτουργιών της αντλίας, η οποία επιτυγχάνει:

– Λειτουργία eco για την εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση της θέρμανσης και της ψύξης.

– Προετοιμασία χώρου με αποτελεσματική ρύθμιση της θερμοκρασίας του πριν τον επισκεφθεί ο χρήστης. Η προετοιμασία αυτή επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής απομακρυσμένου ελέγχου και της επιλογής του κατάλληλου προγράμματος θέρμανσης, ψύξης και ζεστών νερών χρήσης.

– Θερμική άνεση, με ενσωματωμένο αισθητήρα χώρου που λειτουργεί ως θερμοστάτης και παρέχει ακριβείς πληροφορίες για τη θερμοκρασία. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει περισσότερες δυνατότητες διαχείρισης, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό κλίμα της οικίας, του γραφείου κτλ.

– Αίσθημα ασφάλειας μέσω της εφαρμογής, με δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης για τυχόν σφάλματα που μπορεί να διέκοψαν τη λειτουργία της μονάδας και με άμεση ενημέρωση των υπευθύνων για τον έλεγχό της, καθώς είναι διαθέσιμο πλήρες ιστορικό σφαλμάτων.

– Εποπτεία βασικών παραμέτρων, με πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση της μονάδας και με μετρήσεις των βασικότερων εξαρτημάτων της (του συμπιεστή, του κυκλοφορητή κλπ). Η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε εγκαταστάτες και συντηρητές.

Oι λειτουργίες της αντλίας θερμότητας TORRENT ελέγχονται μέσω ενός εύκολου στη χρήση ελληνικού μενού

Πανελλαδικό service

Η εταιρεία «Κ. Τζάνος Α.Ε.» διαθέτει τμήμα εξειδικευμένων μηχανολόγων μηχανικών που δύναται να συνδεθεί απομακρυσμένα με την αντλία και να βοηθήσει οποιαδήποτε εγκατάσταση. Παράλληλα η εταιρεία μπορεί να παράσχει οποιοδήποτε ανταλλακτικό χρειαστεί, έχοντας υψηλή διαθεσιμότητα που ξεπερνά το 90% του συνόλου των προϊόντων της.

Σύμφωνα με την «Κ. Τζάνος Α.Ε.», η αντλία θερμότητας Torrent αποτελεί την ελληνική απάντηση στις οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, και στον στάνταρ εξοπλισμό της περιλαμβάνονται αντικραδασμικές βάσεις (για πλήρως αθόρυβη λειτουργία και απόσβεση των όποιων δονήσεων), καθώς και φίλτρο δικτύου για την προστασία της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ