ΣΕΥΑ: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»

Την αντίθεσή του «στην επιχειρούμενη  ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ που προωθείται από την κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας που έφερε στη Βουλή το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών», εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών, Θερμικών, Κλιματιστικών Έργων και Καυσίμων Αερίων Αθηνών και Περιχώρων, με επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, στις 2 Ιουλίου, την οποία κοινοποίησε στη    ΓΣΕΒΕΕ, στην ΟΒΣΑ και στην ΟΒΥΕ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του ΣΕΥΑ κ. Αθανάσιος Στρουμπούλης και ο γενικός γραμματέας κ. Νικόλαος Γρίβας, αναφέρεται: «Η ανάθεση σε ιδιώτη, της συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης της Αττικής, ανάγει το νερό σε εμπόρευμα, με μοναδικό στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Για το Σύνδεσμο Υδραυλικών της Αθήνας το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό, και ως τέτοιο  πρέπει να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο, στο πλαίσιο και των δύο σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι μέχρι τώρα επιλογές των κυβερνήσεων για συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είναι κατά βάση αντιλαϊκές πολιτικές που τις πληρώνει πανάκριβα ο ελληνικός λαός.

Με την εν λόγω τροπολογία, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, “εκχωρούνται σε ιδιώτες όλα τα αποθέματα του νερού, η λίμνη του Μόρνου, του Ευήνου, του Μαραθώνα, της Υλίκης και όλα τα διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ, μετατρέποντας το νερό σε αντικείμενο κερδοσκοπίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, ένας ιδιώτης μετά από τρία χρόνια να διαχειρίζεται όλο αυτό τον πλούτο και να μπορεί να ρυθμίζει και την τιμή του νερού, καθώς θα πουλάει το νερό στην ΕΥΔΑΠ και σε άλλες εταιρείες. Οδηγούμαστε σε μία ακραία ιδιωτικοποίηση των υδάτων.

Με τη συγκεκριμένη πρακτική, θα μετακινηθεί ένα τεράστιο κόστος στην ΕΥΔΑΠ, η οποία θα αναγκαστεί να επιβαρύνει τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες.

Αναπόφευκτα ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόστους θα  μετακινηθεί στα τιμολόγια του νερού, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμολογίων του νερού στα επόμενα χρόνια”.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε:

  1. Άμεση απόσυρση της τροπολογίας. Καμιά συζήτηση για οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ.
  2. Άμεση μείωση των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ. Καμιά διακοπή νερού για τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, για τους ανέργους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  3. Άμεση μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Σταμάτημα της διαρκούς υποβάθμισης των υπηρεσιών της επιχείρησης. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις αυξημένες ανάγκες για ασφαλή ύδρευση του λαού της Αττικής».

Ελέγξτε επίσης

ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.: Επανεκλογή του Βασίλειου Γιωτόπουλου στην προεδρία

Την Τρίτη 14 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της «ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.», με …

Τα Περιοδικά μας