Δράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Kαι σε υδραυλικούς και ψυκτικούς απευθύνεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής εργαζομένων, σε συμβατικές και σε εξ αποστάσεως δράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης, την οποία εξέδωσε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Η περίοδος υλοποίησης των προγραμμάτων εκτείνεται έως και τον Οκτώβριο, ενώ αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εργαζόμενοι ιδιωτικών επιχειρήσεων όλης της χώρας και όλων των κλάδων της οικονομίας, καλούνται να παρακολουθήσουν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης 50 ωρών (με επιδότηση 5 ευρώ μικτά ανά ώρα) και να συμμετάσχουν σε δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης γνώσεων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.

Εστιάζοντας σε θέματα τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας, οι δράσεις κατάρτισης και πιστοποίησης αφορούν 5 επαγγελματικές ειδικότητες: αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, ηλεκτρολόγων, τεχνιτών τοποθέτησης υαλοπινάκων, υδραυλικών και ψυκτικών.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία αίτηση συμμετοχής, σε μία περιφέρεια και σε μία από τις πέντε ειδικότητες, ενώ οφείλει να επιλέξει την επιθυμητή μέθοδο εκπαίδευσης.

Για την ώρα, σύμφωνα με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, δεν θα γίνονται πλέον δεκτές αιτήσεις υποψηφίων για τις περιφέρειες  Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της κάλυψης του αριθμού των εγκεκριμένων θέσεων.

Χρηματοδότηση

Η πρόσκληση εντάσσεται στο έργο «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιλεγμένα επαγγέλματα του τομέα των κατασκευών, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας», με κωδικό ΟΠΣ 5002684 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Ελέγξτε επίσης

Επέτειος 60 χρόνων ΟΒΥΕ: Η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή…. Συγκίνηση, υπερηφάνεια και ενότητα, τα διαχρονικά μηνύματα

“60 χρόνια ΟΒΥΕ, 60 χρόνια αγώνες, για να’ χουν οι υδραυλικοί, δουλειά μες στους αιώνες!” Τη …

Τα Περιοδικά μας