Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΎδρευσηΣωλήν Α.Β.Ε.Ε. (SOLIN): «Η επένδυση στην κατάρτιση και στην καινοτομία είναι επένδυση...

Σωλήν Α.Β.Ε.Ε. (SOLIN): «Η επένδυση στην κατάρτιση και στην καινοτομία είναι επένδυση στο μέλλον»*

Με πορεία άνω των 35 χρόνων, η «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.» (SOLIN) είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία παραγωγής σύνθετων και πλαστικών σωλήνων για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών (ψύξης, θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ.), με έντονη διεθνή παρουσία και εξαγωγική δραστηριότητα.

Με πελατοκεντρική φιλοσοφία και ενάντια στα σημεία των καιρών, όπως τονίζει η ίδια, η «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.» προσφέρει νέα είδη και σύγχρονες προτάσεις προσπαθώντας να ικανοποιήσει και τις πιο απαιτητικές προκλήσεις της εποχής. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1986 και εδρεύει στη Νέα Χαλκηδόνα, σε ιδιόκτητο κτίριο, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης, κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για τη διεξαγωγή σεμιναρίων, showroom, καθώς και κάποιοι αποθηκευτικοί χώροι.

Η μονάδα παραγωγής, όπως και οι κεντρικές αποθήκες, στεγάζονται στις επίσης ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, οι οποίες έχουν συνολική επιφάνεια 17.500 τ.μ. και βρίσκονται εντός οικοπέδου συνολικής έκτασης 35.000 τ.μ. Οι εγκαταστάσεις αυτές και οι γραμμές παραγωγής καλύπτουν όλους τους απαιτούμενους κανόνες ασφαλείας, παρέχοντας ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας για το επιστημονικό και το εργατικό προσωπικό της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.», η πολύχρονη δραστηριότητά της στην παραγωγική διαδικασία τής έχει προσφέρει την πείρα και τη γνώση του ειδικού στον τομέα της, γι’ αυτό και τα προϊόντα της διακρίνονται για την ποιότητά τους και συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων του είδους τους στις διεθνείς αγορές, παρέχοντας πρακτικές, αξιόπιστες και διαχρονικές λύσεις σε πληθώρα εφαρμογών. Φυσικά, και στην Ελλάδα, η παρουσία των προϊόντων της εταιρείας είναι έντονη σε πολλά καταστήματα με είδη θέρμανσης και ύδρευσης, αποτελώντας μία ευρέως αναγνωρισμένη επιλογή.

Η επαναστατική πατέντα του Solidrains

Ιδιαίτερη σημασία δίνει η «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.» στο Solidrains, ένα επαναστατικό σύστημα αποχέτευσης μπάνιου, το οποίο αποτελείται από εύκαμπτους σωλήνες PVC (ελικοειδείς εξωτερικά, αλλά λείους εσωτερικά) και σχετικά εξαρτήματα.

Το Solidrains διακρίνεται για την υψηλών προδιαγραφών κατασκευή του, και ειδικότερα για το επίπεδο αντοχής και στεγανότητας που επιδεικνύει κατά τη λειτουργία του σε αποχετευτικά δίκτυα οικιακών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Οι συγκεκριμένοι σωλήνες είναι επίσης κατάλληλοι για λύματα μπάνιου. Το όλο σύστημα φέρει την πατέντα της «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.» και, σύμφωνα με την ίδια, αποδεικνύει την προσήλωσή της στην έννοια της καινοτομίας.

Εξωστρεφής δυναμική

Με σημαντικούς πελάτες στην εγχώρια αγορά, η εταιρεία δηλώνει ότι δεν επαναπαύεται· αντιθέτως διευρύνει τις πωλήσεις της εκτός συνόρων, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι η εξωστρέφεια αποτέλεσε συνειδητή στρατηγική επιλογή της και όχι μια συγκυριακή λύση που προτάθηκε εξαιτίας της κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Η εταιρεία συμμετέχει τακτικά σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, όπως είναι η ISH στη Φραγκφούρτη, η Mostra Convegno στο Μιλάνο, η BIG 5 στο Ντουμπάι κ.ά., ενώ οι εξαγωγές της καλύπτουν πάνω από το 60% του ετήσιου τζίρου της. Τα προϊόντα της «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.» πωλούνται ήδη σε ποιοτικά απαιτητικές διεθνείς αγορές, όπως είναι αυτές της Αμερικής, του Καναδά, της Κίνας και της Σκανδιναβίας, καθώς και στις χώρες της δυτικής και της ανατολικής Ευρώπης, στη Μέση Ανατολή, στις βαλκανικές χώρες, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αγγλία κλπ.

«Και δεν σταματάμε μόνο εκεί», τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, φιλοδοξία της οποίας είναι να διευρύνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική και στη διεθνή αγορά, ώστε το όνομα «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.» να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς και ως ποιοτικό πρότυπο στον τομέα της.

«Η φιλοσοφία τόσο της διοίκησης όσο και των στελεχών, αναφέρει η εταιρεία, ήταν, είναι και θα παραμείνει η πλήρης εναρμόνιση της παραγωγής με τις απαιτήσεις των αυστηρότερων κανονισμών και πιστοποιήσεων, αλλά και με τις ανάγκες των συνεργατών της, προσβλέποντας στη διατήρηση μακροχρόνιων και αμοιβαία επικερδών συνεργασιών.

»Η επιτυχία μιας επιχείρησης πηγάζει και από τους ανθρώπους της, και για αυτό οι εργαζόμενοι της «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.» είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της και η κινητήρια δύναμή της. Με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους συντελούν στην επίτευξη της αποστολής της, που είναι η συνεχής ανάπτυξη και η εξέλιξη της εταιρείας. Η επένδυση σε αυτούς μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση και την κατάρτιση, είναι ταυτόχρονα επένδυση στο μέλλον της εταιρείας».

Διεθνείς πιστοποιήσεις

Η «Σωλήν Α.Β.Ε.Ε.» είναι πιστοποιημένη από την TÜV Hellas (TÜV Nord) για τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας, σύμφωνα με το ISO 9001/2015. Όλες οι διαδικασίες λειτουργίας και παραγωγής, από την παραλαβή της πρώτης ύλης μέχρι την παράδοση του τελικού προϊόντος στον πελάτη, διέπονται από τους κανόνες του συστήματος διασφάλισης ποιότητας. Επιπλέον, τα προϊόντα της εταιρείας είναι πιστοποιημένα από ινστιτούτα διεθνούς αναγνώρισης και κύρους, των οποίων τις προδιαγραφές υπερκαλύπτουν.

*Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Απριλίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ