Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑρχικήΧρηστικάEπικαιροτηταSUSODCO: Κοινωνικός διάλογος για τον κατασκευαστικό κλάδο, με τη συμμετοχή της ΠΕΔΜΕΔΕ

SUSODCO: Κοινωνικός διάλογος για τον κατασκευαστικό κλάδο, με τη συμμετοχή της ΠΕΔΜΕΔΕ

Απασχολώντας στην Ελλάδα περίπου 500.000 άτομα και συνεισφέροντας σε σημαντικό βαθμό στην οικονομία της χώρας, ο κατασκευαστικός κλάδος συνεχίζει την προσπάθεια μετατροπής του σε ένα ισχυρό στήριγμα της ελληνικής οικονομίας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις επιπτώσεις της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζει νέες μεθόδους ενίσχυσης της αποτελεσματικότητάς του μέσω του ευρωπαϊκού έργου SUSODCO, στο οποίο συμμετέχει η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ).

Το SUSODCO αποσκοπεί στην ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του κατασκευαστικού κλάδου. Στο πλαίσιο αυτού, οι κοινωνικοί εταίροι του κλάδου, ΠΕΔΜΕΔΕ και Ομοσπονδία Εργατών Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδας, εστιάζουν στην αναγκαιότητα κατάρτισης του εργατικού δυναμικού, στην ψηφιοποίηση και στην προοπτική δημιουργίας ενός κοινωνικού ανταποδοτικού ταμείου κοινής διαχείρισης. Πρόσθετα θέματα και προτεραιότητες που καλύπτει ο κοινωνικός διάλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η κυκλική οικονομία, η ενεργειακή απόδοση, η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας αλλά και η προσέλκυση των νέων στον κλάδο.

Μέσω του έργου SUSODCO υλοποιούνται δράσεις ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, πρωτοβουλίες και στρατηγικές marketing και προβολής σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και καμπάνιες ενημέρωσης. Παράλληλα έχει  δημιουργηθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου συγκεντρώνονται καλές πρακτικές από  τρέχουσες και παρελθούσες πρωτοβουλίες κοινωνικού διαλόγου σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με σκοπό την ενίσχυση της εμπειρογνωμοσύνης και της τεχνογνωσίας του κατασκευαστικού κλάδου.

Το έργο SUSODCO υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη του κοινωνικού διαλόγου (DG Employment, Social Affairs and Inclusion, European Commission).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ