Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΎδρευσηΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ: Εμπειρία και καινοτομικές επενδύσεις στην περιστροφική χύτευση*

ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ: Εμπειρία και καινοτομικές επενδύσεις στην περιστροφική χύτευση*

Με έτος ίδρυσης το 1970, η εταιρεία «Τσιανάκας ΑΒΕΤΕ» διατηρεί την έδρα της στο Βόλο και αναπτύσσεται δυναμικά, με εξειδίκευση στην παραγωγή προϊόντων περιστροφικής χύτευσης (rotation molding).

Η «Τσιανάκας ΑΒΕΤΕ» παρακολουθεί στενά τις τάσεις της αγοράς επί 50 συναπτά έτη. Η συσσωρευμένη εμπειρία της στην παραγωγή προϊόντων περιστροφικής χύτευσης, η προσήλωσή της στην καινοτομία και οι συνεχείς επενδύσεις της σε τεχνολογικό και παραγωγικό επίπεδο αποτελούν, σύμφωνα με την ίδια, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της, στο οποίο οφείλονται η διαρκής βελτίωση της δραστηριότητάς της και η βελτιστοποίηση της δυναμικότητάς της.

Η εταιρεία διαθέτει εσωτερικό τμήμα σχεδιασμού, καινοτομίας και ανάπτυξης, το οποίο συνδυάζει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την υλοποίηση υψηλής ποιότητας προϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα προϊόντα της προσφέρουν οικονομικές και καινοτόμες λύσεις σε εγκαταστάσεις μικρών και μεσαίου μεγέθους οικισμών, καθώς και σε γραφεία, μονοκατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, εστιατόρια, κλινικές, πάρκινγκ, συνεργεία και πρατήρια υγρών καυσίμων. Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παραδίδονται προσυναρμολογημένα, με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση / τοποθέτησή τους.

Για την κάλυψη περιοχών πέραν της κεντρικής Ελλάδας, και με στόχο την αμεσότερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών της, η «Τσιανάκας ΑΒΕΤΕ» δημιούργησε από την ίδρυσή της ένα μεγάλο δίκτυο μηχανικών, αντιπροσώπων και συνεργατών, μεταξύ των οποίων διακρίνονται, όπως αναφέρει η εταιρεία, οι μεγαλύτερες αλυσίδες υδραυλικών και προϊόντων θέρμανσης.

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης για τη βελτίωση της ικανοποίησης και της εμπιστοσύνης των πελατών της, η «Τσιανάκας ΑΒΕΤΕ» διαθέτει σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 14001 και σύστημα διαχείρισης ποιότητας πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9001.

Βασικές κατηγορίες προϊόντων

Μεταξύ άλλων, η «Τσιανάκας ΑΒΕΤΕ» διαθέτει:

  • Πλαστικές δεξαμενές: Από γραμμικό πολυαιθυλένιο για υπέργεια (σε άσπρο ή μαύρο χρώμα) και για υπόγεια εγκατάσταση (σε γκρι χρώμα), είναι κατάλληλες για την αποθήκευση και τη μεταφορά χημικών και υγρών τροφίμων. Προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών (από 100 lt έως 10.000 lt) και μορφών, ενώ μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη.
  • Φρεάτια αποχέτευσης: Προσφέρουν τη λύση για τη σύνδεση οικιακών και επαγγελματικών χώρων με το δίκτυο της κεντρικής αποχέτευσης. Η χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, η υψηλή αντοχή στα μηχανικά φορτία και στις χημικές ουσίες, η μονολιθική δομή κατασκευής (χωρίς συγκολλήσεις και εσωτερικές τάσεις), καθώς και το υλικό κατασκευής, εγγυώνται αποφυγή ρωγμών στις καταπονήσεις, χαμηλό βάρος και πλήρη στεγανότητα. Ταυτόχρονα, το λείο εσωτερικό τοίχωμα εξασφαλίζει την υψηλή ροή των απόνερων, ενώ ο διαμορφωμένος πυθμένας εγγυάται την πλήρη αποστράγγιση για την αποφυγή συμπυκνωμάτων. Προσφέρονται για απλή σύνδεση, σε διαμέτρους Φ125 – Φ160 αλλά και σε Φ125 – Φ160 για ηλεκτρομούφα.
  • Προκατασκευασμένες σηπτικές δεξαμενές: Διακρίνονται για την απόλυτη στεγανότητά τους, καθώς και για το γεγονός ότι δεν προσβάλλονται από τα λύματα και έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Με την κατάλληλη διαμόρφωση εξασφαλίζεται ότι τα λύματα που εισέρχονται από την είσοδο της δεξαμενής ρέουν αργά και ομοιόμορφα, ώστε να επιτυγχάνεται ο διαχωρισμός των στερεών (με την καθίζησή τους στο κάτω μέρος του σηπτικού) και η επίπλευση των λιπών και ελαφρών στερεών στην επιφάνειά της. Επιπλέον, η διάταξη των δύο θαλάμων αποτρέπει το πέρασμα λάσπης και επιπλεόντων στοιχείων μεταξύ τους. Η εγκατάσταση των προκατασκευασμένων σηπτικών δεξαμενών απαιτεί ελάχιστο χρόνο χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, ενώ η λειτουργία τους δεν χρειάζεται ηλεκτρική παροχή.
  • Ελαιοδιαχωριστές: Αποτελούν συστήματα επεξεργασίας και διαχωρισμού ελαίων και πετρελαίου, και είναι κατάλληλα για τα απόβλητα των πρατηρίων καυσίμων, των πλυντηρίων αυτοκινήτων, των πάρκινγκ, των αυτοκινητοδρόμων και των εταιρειών επεξεργασίας και τυποποίησης πετρελαιοειδών. Καλύπτουν τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 858-1 & 2, διατίθενται σε τυποποιημένες δυναμικότητες, ενώ είναι δυνατή η παραμετροποίηση και η κατασκευή τους σύμφωνα με την επιθυμητή μελέτη.
  • Λιποσυλλέκτες: Είναι συστήματα επεξεργασίας αποβλήτων για επαγγελματικές κουζίνες αλλά και για μονάδες παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων. Κατασκευάζονται σύμφωνα με το πρότυπο EN 1825 από γραμμικό πολυαιθυλένιο (υλικό εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό). Λειτουργούν επίσης ως βαρυτικές παγίδες (λόγω της διαφοράς πυκνότητας των συστατικών των αποβλήτων) προσφέροντας την ιδανική λύση για τη διατήρηση και τη συντήρηση των δικτύων αποχέτευσης αλλά και για την απαλλαγή των κεντρικών μονάδων βιολογικής επεξεργασίας από το βιολογικό φορτίο.
  • Δεξαμενές καθίζησης ταπητοκαθαριστηρίων: Πρόκειται για ένα τυποποιημένο προκατασκευασμένο σύστημα καθαρισμού απόνερων. Οι επιχειρήσεις που κατατάσσονται στη κατηγορία Γ του κανονισμού λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης (και προκειμένου να αδειοδοτηθούν από την ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 6 Δ16γ/381/5/44/Γ) υποχρεούνται να διαχωρίζουν το εσωτερικό τους δίκτυο λυμάτων από το δίκτυο των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων. Οι συγκεκριμένες δεξαμενές διαθέτουν φρεάτιο δειγματοληψίας, καθώς και το απαραίτητο σύστημα επεξεργασίας των βιομηχανικών αποβλήτων, με αποκλειστικό σκοπό την προστασία του δικτύου και των κέντρων επεξεργασίας λυμάτων.
  • Αμυλοσυλλέκτες: Κατασκευάζονται σύμφωνα με το DIN 1986-100, κάτι που είναι απαραίτητο για όλες τις εταιρείες οι οποίες παράγουν λύματα που περιέχουν άμυλο, όπως είναι αυτά της επεξεργασίας πατάτας, σιταριού ή ρυζιού. Επειδή είναι αδιάλυτο στο νερό, αλλά και λόγω του μεγέθους και της πυκνότητας των σωματιδίων του, το άμυλο κατακάθεται, με αποτέλεσμα τη δημιουργία συσσωματωμάτων και εντέλει τη φραγή του δικτύου αποχέτευσης.

*Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Ιανουαρίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ