Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕιδήσειςΞεκινά η επιδότηση συστημάτων φυσικού αερίου στη Φλώρινα

Ξεκινά η επιδότηση συστημάτων φυσικού αερίου στη Φλώρινα

Με απόφαση τoυ Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα ξεκινάει η δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στο Δήμο Φλώρινας», η οποία απευθύνεται στα νοικοκυριά που θα συνδεθούν με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που κατασκευάζει η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. («ΔΕΔΑ», θυγατρική της ΔΕΠΑ [Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου] Υποδομών) στη Φλώρινα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν άμεσα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης, στην επίσημη σελίδα της ΔΕΔΑ, καταθέτοντας ταυτόχρονα αίτημα σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή. Η δράση αφορά την επιχορήγηση έως και 100% του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, για την αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης που  χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή άλλα στερεά καύσιμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 19,6 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. H  δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το κράτος, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020», ενώ δικαιούχος της δράσης είναι η επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Φορέας υποδοχής των αιτήσεων, ελέγχου, πιστοποίησης και καταβολής της επιχορήγησης είναι η ΔΕΔΑ.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στη δράση λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, ωστόσο η ημερομηνία αυτή μπορεί να αλλάξει στην περίπτωση που οι διαθέσιμοι πόροι καλυφθούν νωρίτερα. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της επιχορήγησης μπορούν να υποβληθούν στη ΔΕΔΑ το αργότερο έως την 30η Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ