Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΤεχνικά ΘέματαCalda Εnergy: Συστήματα θέρμανσης & ψύξης επιφανειών

Calda Εnergy: Συστήματα θέρμανσης & ψύξης επιφανειών

Η αυστριακή εταιρεία VARIOTHERM προσφέρει από το 1979 πρωτοποριακά συστήματα θέρμανσης δαπέδου, θέρμανσης
και ψύξης τοίχου/οροφής και θερμαντικών στοιχείων για κανάλια στο δάπεδο ή τοποθέτηση περιμετρικά στο σοβατεπί.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωριστή θέση κατέχουν τα συστήματα θέρμανσης & ψύξης επιφανειών ξηράς δόμησης για δάπεδο – τοίχο – οροφή που αναπτύχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Η ξηρά δόμηση, με τα αναγνωρισμένα πλεονεκτήματα που προσφέρει, καταλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο
στην ανακαίνιση παλαιών αλλά και στην κατασκευή νέων κατοικιών. Με τα συστήματα VARIOTHERM κάνουμε ένα επιπλέον βήμα. Μπορούμε να καλύψουμε όχι μόνο τις σύγχρονες δομικές απαιτήσεις αλλά παράλληλα με το ίδιο σύστημα να ικανοποιήσουμε και τις ανάγκες θέρμανσης ή ψύξης της κατοικίας, προσφέροντας στο χρήστη το πιο ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον με το χαμηλότερο δυνατό ενεργειακό κόστος.

Θέρμανση δαπέδου ξηράς δόμησης VarioComp

Το σύστημα θέρμανσης δαπέδου ξηράς δόμησης VarioComp αποτελεί την ιδανική λύση στην ανακαίνιση παλιών κτιρίων,
όπου το χαμηλό ύψος και βάρος χωρίς χρήση τσιμεντοκονίας και ο σύντομος χρόνος υλοποίησης αποτελούν παράγοντες καθοριστικής σημασίας. Με πάχος μόνο 20mm και βάρος μόνο 25kg/m2 αποτελεί το ιδανικό σύστημα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών για εφαρμογές ανακαίνισης.

Η εφαρμογή του συστήματος πραγματοποιείται σε τρία βήματα:
-Αφού πρώτα έχουμε φροντίσει για την καλή επιπεδότητα της επιφάνειας όπου θα τοποθετηθεί το σύστημα, τοποθετούνται οι ειδικά διαμορφωμένες με κόμβους ινογυψοσανίδες πάχους 18mm (οι οποίες πληρούν όλα τα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής – Institute for Healthy and Ecological Building στο Rosenheim). Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν απαιτήσεις θερμομόνωσης ή/και ηχομόνωσης προηγείται είτε η τοποθέτηση ειδικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης XPS 10-100 (πάχους 10mm, θερμικής αγωγιμότητας 0,035 W/mK, μηχανικής αντοχής 20 tn/m2) είτε/και η τοποθέτηση ειδικών πλακών SILENT με ίνες ξύλου, αντίστοιχα (πάχος 5mm, θερμική αγωγιμότητα 0,071 W/mK, μηχανική αντοχή 15 tn/m2, βελτίωση ηχομόνωσης 17db).
-Πάνω στις κατάλληλα διαμορφωμένες με κόμβους ινογυψοσανίδες, τοποθετείται ο πολυστρωματικός σωλήνας VarioProfile 11.6×1.5 Laser, με βηματισμό 10cm και ευελιξία στρωσίματος σε διάταξη είτε «σαλιγκάρι» είτε «μαίανδρο».
Την πολυστρωματική σωλήνα 5 στρώσεων, με κυματοειδή επιφάνεια (15% περισσότερη επιφάνεια έναντι των λείων σωλήνων) για βέλτιστη μεταφορά θερμότητας, τη χαρακτηρίζει η υψηλή αντοχή στον χρόνο, ο ιδιαίτερα χαμηλός συντελεστής
γραμμικής διαστολής έναντι της θερμοκρασιακής μεταβολής, η μικρή πτώση πίεσης λόγω λείας επιφάνειας, η αντοχή σε υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες (10 bar, +95°C) και η 100% στεγανότητα έναντι διάχυσης οξυγόνου.
-Ακολουθεί η διάστρωση του πιστοποιημένου υγρού επικάλυψης Filling Compound T7 σε ολόκληρη την επιφάνεια, με δυνατότητα τοποθέτησης της τελικής επένδυσης πάνω στο ομοιογενές υπόστρωμα με ασφάλεια ακόμη και μετά από 24 ώρες από την εφαρμογή!
Το σύστημα χαρακτηρίζεται από μικρή αδράνεια και άμεση απόκριση θερμότητας, καθώς επιτυγχάνεται η επιθυμητή
θερμοκρασία στη θερμαινόμενη επιφάνεια 2,5 ώρες γρηγορότερα έναντι των συμβατικών συστημάτων με τσιμεντοκονία, ενώ ο χρόνος απόκρισης στις επαναλαμβανόμενες εκκινήσεις – παύσεις είναι πολύ μικρός. Επίσης, δεν απαιτείται η μακρόχρονη περίοδος φυσικής και τεχνητής ξήρανσης διάρκειας 5-6 εβδομάδες, όπως στα συμβατικά συστήματα.

Θέρμανση / ψύξη τοίχου ModuleWall

Το σύστημα τοίχου ξηράς δόμησης ModuleWall παρέχει εκτός από δομική λύση και δυνατότητα θέρμανσης και ψύξης σε ένα
μοναδικό σύστημα. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποτελούμενο από πάνελ ινογυψοσανίδας πάχους 18mm με προεγκατεστημένο πολυστρωματικό σωλήνα VarioModular 11.6×1.5 Laser σε βηματισμό 75mm, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και ευκολία στην εγκατάστασή του.
Οι δέκα διαφορετικοί τύποι ινογυψοσανίδων (panel) παρέχουν πλήρη ευελιξία ικανοποιώντας κάθε κατασκευαστική απαίτηση. Παραδίδονται σε διαφορετικά μεγέθη όσον αφορά τις διαστάσεις, με πλήρες ή μεταβλητό ύψος ενεργής επιφάνειας ακτινοβολίας, λαμβάνοντας ακόμη και τυχόν ηλεκτρολογικές αναμονές ή άλλες προβλέψεις. Τα panel τοποθετούνται σε μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό, όμοια με τις συμβατικές κατασκευές γυψοσανίδας, ενώ φέρουν στην εμφανή όψη τους προσημειωμένες οπές βιδώματος, εξασφαλίζοντας την ασφαλή στερέωση, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο ο σωλήνας.
Η αρμολόγηση των ινογυψοσανίδων μεταξύ τους διασφαλίζεται με τη χρήση κατάλληλης κόλλας, και στη συνέχεια ακολουθεί η υδραυλική σύνδεση των ινογυψοσανίδων μεταξύ τους με τη χρήση πρεσαριστών συνδέσμων. Κάθε κύκλωμα συνδέεται με τους συλλέκτες προσαγωγής / επιστροφής με τη χρήση μονωμένης πολυστρωματικής σωλήνας VarioModular 16×2.
Μετά το κατάλληλο φινίρισμα προσφέρεται μία λεία τελική επιφάνεια έτοιμη προς χρήση!
Με το σύστημα παρέχονται όλα τα πιστοποιημένα υλικά στερέωσης και σύνδεσης. Τέλος, η ακριβής απόσταση μεταξύ του
προεγκατεστημένου σωλήνα (75mm), καθώς και ο εύκολος εντοπισμός τους με τη χρήση ειδικών εργαλείων, καθιστά την
οποιαδήποτε επέμβαση στις εγκατεστημένες ινογυψοσανίδες απολύτως ασφαλή.

Θέρμανση / ψύξη οροφής ModuleCeiling

Το σύστημα οροφής ξηράς δόμησης ModuleCeiling έχει άψογη εφαρμογή τόσο σε κατοικίες όσο και σε γραφεία ή άλλης
μορφής επαγγελματικές εφαρμογές. Ομοίως με το σύστημα τοίχου, το σύστημα οροφής είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα με ίδιου τύπου panel ινογυψοσανίδας πάχους 18mm με προεγκατεστημένο πολυστρωματικό σωλήνα VarioModular
11.6×1.5 Laser σε βηματισμό 75mm. Η διαφοροποίηση έγκειται στο ότι εκτός από panel με λείες επιφάνειες διατίθεται
και σε ακουστικά panel με ηχοαπορροφητικό δικτύωμα, ικανοποιώντας εκτός από συνθήκες θερμικής άνεσης και απαιτήσεις ηχοαπόσβεσης για εφαρμογές σε εργασιακούς χώρους.
Το σύστημα ξηράς δόμησης οροφής μπορεί να εγκατασταθεί σε σταθερή κατασκευή με μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό, με αντίστοιχα βήματα υλοποίησης όπως για την τοποθέτηση σε τοίχο.
Όλα τα συστήματα VARIOTHERM είναι πιστοποιημένα όσον αφορά τις αποδόσεις, την ασφάλεια και την υγιεινή. Για κάθε σύστημα παρέχονται όλα τα απαιτούμενα υλικά σύνδεσης και στερέωσης, καθώς επίσης γραπτές και λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης. Η αξιοπιστία, η απλότητα και η ευελιξία εγγυώνται το άψογο αποτέλεσμα στην εφαρμογή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ