ΕΥΑΘ Α.Ε.: Μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο το δίκτυο αποχέτευσης

Η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.) αναλαμβάνει το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης της τοπικής κοινότητας του Αγίου Αθανασίου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και στην περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής.
Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 25 Ιανουαρίου στα γραφεία του Δήμου Χαλκηδόνας στα Κουφάλια μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ κ. Ά. Αμανατίδη και του προέδρου της ΔΕΥΑΧ κ. Ευστρ. Πιτίκη, παρουσία του δημάρχου Χαλκηδόνας Σ. Αναγνωστόπουλου. Στη σύμβαση προβλέπεται ότι η ΕΥΑΘ αναλαμβάνει τη λειτουργία και τη συντήρηση του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, από το συλλεκτήρα της κοινότητας Αγίου Αθανασίου μέχρι και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χαλκηδόνας (ΔΕΥΑΧ), από την πλευρά της, θα έχει την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης εντός των δημοτικών ενοτήτων της περιοχής.
Ο κ. Αμανατίδης, σε αποκλειστική δήλωση στο περιοδικό «ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ» είπε σχετικά τα εξής:

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο υποδομής, που θα δώσει περιβαλλοντική ανάσα στην περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δεν πρόκειται βέβαια για το μοναδικό αποχετευτικό έργο που υλοποιείται από την ΕΥΑΘ αυτή την περίοδο, καθώς ήδη από το καλοκαίρι υλοποιούνται έργα αναβάθμισης του αποχετευτικού δικτύου στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το λιμάνι μέχρι και το Αγγελοχώρι. Αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας αντικαθιστώντας τεχνολογίες και
υλικά δεκαετιών με τα πλέον σύγχρονα στο σχεδιασμό και στη λειτουργία των αστικών δικτύων αποχέτευσης.
»Σπουδαίο έργο είναι επίσης η περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, όπου θα αναπτυχθεί φωτοβολταϊκό πάρκο και μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου από τη λυματολάσπη.
»Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώνουμε το αποχετευτικό δίκτυο στις
περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή του συγκοινωνιακού κόμβου Κ16, όπου υπήρχε άλλη μια χρόνια περιβαλλοντική «πληγή» για τη Θεσσαλονίκη και τον υδάτινο αποδέκτη της.
»Αν συνεκτιμήσουμε τα έργα αναβάθμισης και αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης, με μείζον αυτό της επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού που θα εξασφαλίσει επάρκεια ύδατος, εκτιμούμε ότι οδεύουμε σε μια νέα εποχή παροχής αναβαθμισμένων ολιστικών υπηρεσιών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης».

Ελέγξτε επίσης

Γιάννης Ριζόπουλος: “Η Interplast χαρακτηρίζεται από καινοτόμα προϊόντα και σεβασμό στο περιβάλλον”

(Για τις ανάγκες της συνέντευξης μεταφερθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, στα νέα γραφεία της εταιρείας στη Θέρμη, …

Τα Περιοδικά μας