ΔΕΣΦΑ: Τροποποίηση της μεθοδολογίας προγραμματισμού εκφορτώσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα

Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) διοργάνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης ημερίδα, προκειμένου να παρουσιάσει αφενός τους κανόνες χρήσης του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα και αφετέρου την αναθεωρημένη πρότασή του για την τροποποίηση της μεθοδολογίας του ετήσιου προγραμματισμού εκφορτώσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στο σταθμό.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας –η οποία διοργανώθηκε στις 4 Ιουνίου 2020 και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και της αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου– ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Nicola Battilana υπογράμμισε το ρόλο του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε, o ΔΕΣΦΑ επωφελείται από την εμπορική εμπειρία τερματικών σταθμών στην Ευρώπη και υιοθετεί νέο τρόπο προβολής των προτάσεων του στην αγορά.

Επίσης, ο ειδικός σε θέματα σχεδιασμού αγοράς του ΔΕΣΦΑ κ. Γεράσιμος Αυλωνίτης διευκρίνισε ότι η ευελιξία που παρέχεται σήμερα για τον προγραμματισμό των φορτίων σε χρονικά περιθώρια μικρότερα του ενός έτους θα διατηρηθεί, και μάλιστα θα ενισχυθεί.

Ελέγξτε επίσης

Συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης,  τακτική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών …