Pebro – Αφοί Πετρόγιαννη Ο.Ε.*: Πενήντα χρόνια εξέλιξης στα συστήματα αποθήκευσης

Με σκοπό να είναι η πρώτη επιλογή των πελατών της, με λύσεις και υπηρεσίες ξεχωριστές που ξεπερνούν τις προσδοκίες και υπερέχουν σε ποιότητα, καινοτομία και αποτελεσματικότητα, η εταιρεία Pebro – Αφοί Πετρόγιαννη Ο.Ε. δραστηριοποιείται από το 1972 στη μελέτη και στην κατασκευή αποθηκευτικών συστημάτων.

Οι υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και η μονάδα παραγωγής της εταιρείας βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής και αποτελούν μια επένδυση αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη φύση της ανάγκης για αποθήκευση, η ίδια έχει τη γνώση και την εμπειρία για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το κατάλληλο για κάθε απαίτηση σύστημα.

Για οποιονδήποτε τρόπο ή είδος αποθήκευσης, όπως και για κάθε πρόβλημα, τα στελέχη της Pebro δηλώνουν έτοιμα να ανταποκριθούν με την πιο αποδοτική και αποτελεσματική λύση, από τα απλά ράφια μέχρι τις πιο σύνθετες και τεράστιες αποθήκες για παλέτες ή με πατάρια αποθήκευσης και αυτοματοποιημένα συστήματα ροής παλετών.

Ως επίσημη αντιπρόσωπος των εταιρειών Dexion και Schaefer, η Pebro και η ομάδα των πολύ έμπειρων μηχανικών της σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ποιοτικές και λειτουργικές λύσεις αποθήκευσης «με το κλειδί στο χέρι». Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία ξεκίνησε να παράγει μεταλλικά display stand για τις πιο γνωστές διεθνείς εταιρείες, αξιοποιώντας τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό της, όπως και τις γνώσεις του προσωπικού της.

Η πρόσφατη συνεργασία της εταιρείας με τη Store Van έδωσε στην Pebro τη δυνατότητα να μετατρέπει τα βαν των επαγγελματιών από απλά αυτοκίνητα μεταφοράς σε κινητά «καταστήματα», πλήρως οργανωμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε επαγγελματία που επιδιώκει να γλιτώσει χρόνο και χρήμα από τις (συνήθως) άσκοπες μετακινήσεις.

Εταιρική κουλτούρα

Η ποιότητα είναι στο επίκεντρο της εταιρικής κουλτούρας της Pebro, η οποία τονίζει ότι δεσμεύεται για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών και για την άριστη εξυπηρέτηση, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος, είτε πρόκειται για ένα σύστημα αποθήκευσης ή ένα διαφημιστικό stand είτε για μια υπεργολαβία προϊόντος (φασόν), με στόχο να ξεπερνάει πάντα τις προσδοκίες των πελατών της.

Η εταιρεία λειτουργεί με βάση το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001, το οποίο καλύπτει το σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση των λύσεων αποθήκευσης, των διαφημιστικών stand και των προϊόντων που κατασκευάζονται υπεργολαβικά.

Στήνοντας ένα σύγχρονο κατάστημα υδραυλικών από το Α ως το Ω

Σήμερα οι ανάγκες ενός καταστήματος υδραυλικών έχουν αλλάξει. Η αγορά έχει ωριμάσει και οι πελάτες, που κατά κύριο λόγο είναι υδραυλικοί και εγκαταστάτες, έχουν υψηλές απαιτήσεις. Θέλουν να βρουν όλα τα προϊόντα που χρειάζονται σε ένα κατάστημα, το οποίο πρέπει πλέον να διαθέτει όλη την γκάμα υδραυλικών ειδών, θέρμανσης, φυσικού αερίου και ειδών υγιεινής.

Η εταιρεία Pebro τονίζει ότι ξέρει, μπορεί αλλά έχει και την εμπειρία για να στήσει από το μηδέν ένα κατάστημα υδραυλικών ειδών, κάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά στην πράξη έχει διάφορες ιδιαιτερότητες. Σε ένα σχετικό μικρό κατάστημα ο πελάτης πρέπει να βρει όλη την ποικιλία των εξαρτημάτων, να εξυπηρετηθεί γρήγορα και να μπορέσει να πάρει την τεχνική συμβουλή που χρειάζεται.

Το στήσιμο του καταστήματος περιλαμβάνει:

  1. Χώρο υποδοχής με μικρή έκθεση. Εκεί τοποθετούνται προβολικά ράφια, για προϊόντα που θέλει να προωθήσει το κατάστημα (όπως αντλίες) ή που θέλει να υπενθυμίσει στον πελάτη ότι πωλούνται, όπως είδη υγιεινής, βρύσες, νιπτήρες κλπ.
  2. Πάγκους εξυπηρέτησης του πελάτη, οι οποίοι διακρίνονται για τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική τους. Έχει διαπιστωθεί ότι ακόμα και στο κατάστημα των υδραυλικών που η πελατεία είναι κατά κύριο λόγο υδραυλικοί και εγκαταστάτες, το ωραίο περιβάλλον (χωρίς υπερβολές, βέβαια) δημιουργεί ωραία αίσθηση στον πελάτη, και η αναμονή του μέχρι να εξυπηρετηθεί είναι ευχάριστη. Οι πάγκοι στην εξωτερική πλευρά έχουν ένα αρχιτεκτονικό διάτρητο και σε κάποιο σημείο συρτάρια με δείγματα που βοηθάνε τον πωλητή να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Στην εσωτερική πλευρά του πάγκου συνήθως η Pebro προτείνει συρτάρια με χωρίσματα για ταχυκίνητους κωδικούς ή σκάφες με χωρίσματα, επίσης για ταχυκίνητα μικροϋλικά.
  3. Γκισέ ταμείου και γραφείο μηχανολόγου. Προτείνεται να τοποθετούνται κοντά στον πάγκο εξυπηρέτησης. Είναι φτιαγμένα με την ίδια αισθητική και τα ίδια υλικά, ώστε το κατάστημα να φέρει τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα.
  4. Διάτρητα με ραφάκια. Η εταιρεία προτείνει την τοποθέτησή τους πίσω από τον πάγκο εξυπηρέτησης. Σε αυτά το κατάστημα ή οι προμηθευτές του μπορούν να τοποθετήσουν προϊόντα που θέλουν να προωθήσουν.

Η αποθήκη του καταστήματος

Η αποθήκη ενός καταστήματος υδραυλικών στήνεται ακριβώς πίσω από τα συστήματα προβολής. Συνήθως, ένα σύγχρονο κατάστημα έχει ανάγκη από 3.000 έως 5.000 θέσεις για κωδικούς χύμα εξαρτημάτων, ενώ τα υδραυλικά, ορειχάλκινα, σιδερένια ή πλαστικά εξαρτήματα πρέπει να είναι τακτοποιημένα και εύκολα προσβάσιμα.

Η Pebro έχει την ιδανική λύση που μετατρέπει το απλό ράφι σε σκάφη, τοποθετώντας μία πλάτη, μία πρόσοψη και χωρίσματα. Ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος, χρησιμοποιείται σκάφη διαφορετικού βάθους και ύψους. Για παράδειγμα, τα πλαστικά εξαρτήματα απαιτούν μεγαλύτερο όγκο. Το καλό στα ράφια της Pebro είναι ότι όλη η κατασκευή με τα διάφορα αξεσουάρ είναι ευμετάβλητη, ενώ οι αλλαγές είναι πολύ εύκολες και δεν χρειάζονται εργαλεία.

Πηγαίνοντας πιο μέσα στην αποθήκη, περνάμε σε ράφια μεγαλύτερου όγκου και φορτίων. Εκεί αποθηκεύονται συσκευασμένα προϊόντα σε κούτες (όπως τα valsir) ή ακόμα και μεγαλύτερα, όπως οι θερμοσίφωνες, τα καλοριφέρ και οι σωλήνες σε κουλούρες.

Η Pebro προσφέρει ειδικές λύσεις για την αποθήκευση των σωλήνων, είτε αυτές είναι πλαστικές, είτε αποχέτευσης, είτε ύδρευσης, σιδηροσωλήνες ή χαλκοσωλήνες. Κι εδώ η κατασκευή είναι ευμετάβλητη και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του καταστήματος.

Η Pebro προτείνει επίσης τις κατασκευές ραφοπάταρων για τα καταστήματα που έχουν μεγάλο ύψος. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείται όλος ο όγκος του καταστήματος. Σημειωτέον ότι για τα πατάρια αποθηκευτικής χρήσης δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια, ούτε χρησιμοποιείται ο συντελεστής δόμησης του κτιρίου.

Οι τεχνικοί της εταιρείας προσφέρουν δωρεάν το σχεδιασμό του καταστήματος από το Α ως το Ω, δίνοντας λύση σε κάθε πρόβλημα και απαίτηση.

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας και εξέλιξής της (η οποία δεν περιορίζεται μόνο στον ελλαδικό χώρο) η Pebro – Αφοί Πετρόγιαννη Ο.Ε. προσκαλεί την αγορά να υιοθετήσει και να εμπιστευτεί τις λύσεις της.

*Εταιρική παρουσίαση στο έντυπο τεύχος Μαρτίου 2022

Ελέγξτε επίσης

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.: Μη διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α.

Την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση αντιμετώπισης από την πολιτεία της μεγάλης οικονομικής πίεσης …

Τα Περιοδικά μας
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.