ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions: Δάνεια έως 25.000 ευρώ από τον πρώτο φορέα μικροχρηματοδοτήσεων

Το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) Microfinance Solutions είναι ο πρώτος θεσμικός φορέας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μικροχρηματοδοτήσεων, κατόπιν αξιολόγησης και αδειοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδος. Στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν. 4701/2020, αποκλειστικός σκοπός του είναι η  χορήγηση μικροχρηματοδοτήσεων έως 25.000 ευρώ για την ενίσχυση κεφαλαίου.

Ο νέος φορέας που υπάγεται στις σχετικές εποπτικές ρυθμίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, θα τεθεί σε λειτουργία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  Η θεσμοθέτησή του απαντά στην πιεστική ανάγκη παροχής ρευστότητας και προϊόντων χρηματοδότησης, με εξειδικευμένα και στοχευμένα εργαλεία, για τη διευκόλυνση των μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία και στη διασφάλιση της άρτιας  παροχής των υπηρεσιών του (οι οποίες θα είναι εξολοκλήρου ψηφιακές) έχει τόσο ο μητρικός φορέας ΤΜΕΔΕ, όσο και η Attica Bank, που αναλαμβάνουν από κοινού να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και την επέκτασή του.

Ελέγξτε επίσης

Στις 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου μετατέθηκε η διεξαγωγή της Mostra Convegno Expocomfort (MCE), στο ιταλικό εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano

Η 42η Mostra Convegno Expocomfort (MCE), η πιο διάσημη έκθεση και παγκόσμια επιχειρηματική πλατφόρμα για …

Τα Περιοδικά μας