Εκσυγχρονίζονται τα δίκτυα ύδρευσης σε Άνω Λιόσια και Φυλή

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 8,3 εκατ. ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής, για την εκτέλεση δύο μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης των δημοτικών κοινοτήτων Άνω Λιοσίων και Φυλής. Τις σχετικές συμβάσεις υπέγραψε στις 13 Δεκεμβρίου 2021, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ο δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς (δεξιά στη φωτό). Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης έγινε μέσα από εμπεριστατωμένες τεχνικές μελέτες που υπέβαλε ο Δήμος Φυλής. Συγκεκριμένα:

  • Η πρώτη μελέτη, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης του πόσιμου νερού, μέσω της αντικατάστασης 8 αντλιών και της τοποθέτησης ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.
  • Η δεύτερη μελέτη, προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ, αφορά την αντικατάσταση 5,5 χιλ. αγωγών αμιάντου, τη στεγανοποίηση 7 δεξαμενών, την τοποθέτηση 3 αντλιών για την ενίσχυση των αγωγών με νερό προς Άγιο Κυπριανό, Λεφάντω, Δροσούπολη και Λίμνη, την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών, την αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος ελέγχου, την τοποθέτηση 11.500 ψηφιακών υδρομέτρων και την προμήθεια οργάνων μέτρησης των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης.

Με τα δύο νέα έργα ο Δήμος Φυλής θα εκσυγχρονίσει τα ιδιόκτητα δίκτυα ύδρευσης στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή, τα οποία αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του δήμου και πολύτιμα εργαλεία για την άσκηση περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και θα έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι.

 

Ελέγξτε επίσης

Pebro – Αφοί Πετρόγιαννη Ο.Ε.*: Πενήντα χρόνια εξέλιξης στα συστήματα αποθήκευσης

Με σκοπό να είναι η πρώτη επιλογή των πελατών της, με λύσεις και υπηρεσίες ξεχωριστές …

Τα Περιοδικά μας